Публикувано на 20.01.2020 / 8:25

ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА „НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ“: НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМА ТАКЪВ ПРЕЦЕДЕНТ – НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЛОТАРИИТЕ! ТОЛКОВА ЛИ Е БОГАТА ДЪРЖАВАТА, ЧЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ЗАГУБИ 100 МЛН.ЛВ. И ДА НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА!

ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА „НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ“: НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМА ТАКЪВ ПРЕЦЕДЕНТ – НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЛОТАРИИТЕ! ТОЛКОВА ЛИ Е БОГАТА ДЪРЖАВАТА, ЧЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ЗАГУБИ 100 МЛН.ЛВ. И ДА НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА!Изпълнителният директор на „Национална лотария“ Димитър Ганев разгроми безумните щения на Валери Симеонов и властова компания за национализация на лотарийните игри.

„Очевадно Валери Симеонов няма никакви познания в материята на хазартния бизнес. Не познава и Конституцията, предлагайки проекто закон за национализация на лотарийните игри, нещо, което даже не можем да обясним на Европейската комисия, защото няма такъв прецедент никъде по света!“, заяви изпълнителният директор на „Национална лотария“ Димитър Ганев.

Димитър Ганев разгроми и примера, който дава Валери Симеонов с Австрийската лотария, като показа, че тя се управлява от частна компания.

Ганев посочи, че частни компании управляват лотариите в Англия, Италия, Гърция, а съвсем наскоро в Турция концесията печели американска частна компания. А „Нациоанална компания“ преди година пък печели с конкурс концесия за лотария в Молдова.

„Един от доводите на Валери Симеонов, че национализирайки лотарията щяло да има пари за спорта. Български Спортен тотализатор имаше монопол 50-60 години. Държавната лотария обаче фалира, защото същия този държавен монопол Български спортен тотализатор нищо не направи и никой не купуваше лотарийните билети. Точно тогава ние решихме да развием този бизнес. Ще ви дам пример: Преди ние да се занимаваме с този бизнес, Тотото прави под 5 млнл.лв. на година, ние правим по 50 млн.лв.“, заяви още Димитър Ганев.

И продължи: „Ние зависим от лицензите също като вас от Нова телевизия и другите частни телевизии. Същото е ако някой реши утре да спре частните телевизии и да им отнеме лицензите, за да се гледа само държавната БНТ. Това е абсолютна национализация и затова така го наричаме!“.

Димитър Ганев разгроми Валери Симеонов и подържащите го управлаващи, като заяви, че данъци в хазарта няма! Има държавва такса, която се плаща по закон и глупостите, изречени, че „Националната лотария“ не е платила данъци в размер на 250 млн. лв. са абсурдни.

По закона за хазарта има надлежно заявени два начина за плащането на държавни такси и пак по закон може да се избере един от двата начина за плащане на държавните такси. Седем пъти е проверяна от Комисията за хазарта „Национална лотария“.

„Национална лотария“ е платила държавна такса 70 млн.лв. само за миналата гозина, за сравнение Българския спортен тотализатор е платил … 40 млн. лв.!

„Защо Валери Симеонов не предложи тези 70 млн.лв., идващи от нас, да влязат вместо в бюджета в Министерството на спорта, като се е загрижил за „парите за спорта“?! „Национална лотария“ е платила общо 100 млн.лв., освен държавната такса. Толкова ли е богата държавата, че да си позволи да изгуби 100 млн.лв?! И да наруши Консттитуцията?!“, коментира още Димитър Ганев.
Ганев заяви и че в Интернет в България има 11 лиценза, и че това е най-конкуретния пазар.

„Национална лотария“ има лиценз за 10 години, досега са изминали четири години, остават още шест години.

Димитър Ганев изрече в прав текст, че става дума за национализация и се надява някой са сезира Конституционния съд.

„Национална лотария“ вече е сезирала Европейската комисия за нарушаване на Конституцията, тъй като такъв прецедент няма никъде по света. Сезирана и Европейска асоциация за хазартни игри, въпреки че ни е много трудно да им обясним какво изобщо се случва и се готви тук, каза още Димитър Ганев.

„Като търсят пари за спорта, ето ги парите за спорта – защо умишлено искат да се лишат от тях?!“, посочи какви милиони влизат от „Национална лотария“ в бюджета Димитър Ганев.

Той не пожела да коментира дали Валери Симеонов и компания обслужват интересите на определени конкуренти, които имат някакви напъни към съдружник в „Национална лотария“.

„Не би трябвало да е така, но…“, заключи Димитър Ганев.

Afera.bg

Коментари 8 за
“ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА „НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ“: НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМА ТАКЪВ ПРЕЦЕДЕНТ – НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЛОТАРИИТЕ! ТОЛКОВА ЛИ Е БОГАТА ДЪРЖАВАТА, ЧЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ЗАГУБИ 100 МЛН.ЛВ. И ДА НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА!”

 1. Просто валерко иска да уплаши едни хора и те да му шарят едни мангизи както направи домус ага

 2. Ами Българският спортен тотализатор, изглежда, яко го е закъсАл, защото от близо 5 години (от май 2015-а) задържа големите печалби и го изплаща на порции, което противоречи на каквато и да е икономическа логика.
  На туй отгоре прави страхотни телевизионни разходи за реклама и ефирно време, когато предава няколко пъти в седмицата тегленето на тиражите на различни игри.
  И най-накрая – начинът, по който се показват машините, от които излизат топките с числата, носещи печалби, а и определянето на самите печалби е твърде съмнителен.

 3. Прри дефицит да качат цената на водата, богатите поне да имат. СТИГА КОМУНИЗЪМ! …… … Пак соц грешка, дефицит щотт няма пазарна цена.. …………. Парното и токът да вдигнат, стига комунизъм. пазар пазар.. в Колумбия, Чили и Германия цената на токът е три пъти по-високя.. СТИГА СЕ НАДЯВА НА СОЦ ЯЗОВИРИТЕ И ЕЛ ЦЕНТРАЛИТЕ, ПАЗАРЪТ ДА ГИ СТРОИ. ПАЗАР ПАЗАР МУ Е МАЙКАТАУ У ДОЛО БЕКПТО ДОЛУ КУМЕНИСТИТИ, СТИГА ДЪРЖАВНА НАМЕСА И ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ И ДЪРЖАВНИ ДЕНГИ.. Като ти свърши източването по клинична пътътека, у частна болница, айде у къщи да мреш. А държавната болница ще рискува да губи. Никой не казва – че токът ни е много на глава, а казват – че болниците са много. България има най-много ток на глава спрямо бвп на глава. Но държавните болници искат да премахнат.’.

 4. Доста интересни събития текат в Русия, свързани с министър председателя, генералния прокурор, министри и още, и още, а тук продължаваме да трием билетчета и да чакаме от умрял писмо/или ресто/.

 5. Крайно време е парите от хазарт да влизат в образованието и здравеопазването, защото спортът е строго комерсиален и няма това значение, което е имал в миналото, когато се е определяло.

 6. На каквито и законови положения да се настоява, няма смисъл. Защото реши ли Боко, гази с калните ботуши из закона и хич не му пука. То си е ясно защо е този зор. Шиши да лапне и тази дейност, да погълне всичко безвъзвратно на тази нещастна земя. Дайте му барем и ВиК-то, и каквото още има за даване, дано му преседне.

 7. ОСНОВНИТЕ ЗАКОНИ НА БОКО-ТИКВАТА: 1. Във всяка държава търсенето определя цената, а в България ЦЕНАТА ОПРЕДЕЛЯ ТЪРСЕНЕТО. 2. Във всяка държава има мафия, а в България МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА. 3. Във всяка държава интелигентните управляват тъпаците, а в България ТЪПАЦИТЕ УПРАВЛЯВАТ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ. 4.Във всяка държава в пустините изграждат язовири, а в България в язовирите изграждат пустини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *