« Върни се назад Публикувано на 09.02.2022 / 9:37

ИЗКУСТВЕНО СВАЛЯНЕ НА ЛЕТВАТА ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА, ЗА ДА МОЖЕ СКОПИЕ ДА Я ПРЕСКОЧИ. ПОД ВЪНШЕН НАТИСК СЕ ГОТВЯТ ДА ВДИГНАТ „БЯЛОТО ЗНАМЕ“, ПРЕДСТАВЯЙКИ ПОРАЖЕНИЕТО ЗА ПОБЕДА

Не правата на българите в Северна Македония са главният проблем в българо-македонските отношения.

Вписване на българи в македонската конституция е лесно изпълнимо от македонистите условие.

Това е изкуствено сваляне на летвата от българска страна, за да може Скопие да я прескочи.

Това е българското алиби за отстъпление под евроатлантическия натиск.

Северна Македония трябва да прекрати присвояването на българската история и култура от Средновековието и Възраждането. След което да редактира учебниците си по история, в които българската история е изцяло македонизирана.

Сделката „българи в конституцията“ срещу „македонско еврочленство“ и преглъщане на македонистката история е другото име на предателството.

Самият премиер лансира този вариант в Дарик радио, допълвайки, че двете страни ще могат да преговарят на спокойствие за спорната история в следващите…15 години.

Искането на Радев за конституционни гаранции за българите в Северна Македония, преди преговорите за нейното еврочленство, говори за едно – получим ли такива гаранции, това ще ни е достатъчно, за да вдигнем евробариерата. А историята може да почака по-добри времена.

Включване на българи в конституцията ще е пирова победа. Така признаваме изкуствения македонски етнос като различен от българския и де юре се легитимира отродяването на македонските българи от България.

Под външен натиск София се готви да вдигне „бялото знаме“, представяйки поражението за победа.

Случи ли се това, капитулиралите пред македонизма през 2022-а ще запишат своите имена до имената на тези, които през 1946-а и 1947-а насилствено македонизираха Пиринския край и предадоха костите на Гоце Делчев на сърбомакедонските комунисти.

Тогава – по заповед от Москва и Белград, сега – по волята на Брюксел и Вашингтон.

Нищо ново под слънцето.

Велизар Енчев

«