« Върни се назад Публикувано на 12.09.2023 / 8:36

ИЗДИРВАНИЯТ БЕЙЗАД ЯХЯ, ЗАРАДИ ПРАНЕ НА ПАРИ НА БОРИСОВ, ОВЛАДЯ ГОРИТЕ НА СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ НАЗНАЧЕНИЯ В СИДП – ШУМЕН! АДВОКАТКАТА МУ ВЛИЗА В УС НА СИДП -ШУМЕН, А БЛИЗКИЯТ ДО ПОРТНИХ ПРЕДИ ГОДИНИ АЛЕКСАНДЪР АРАМОВ Е ВПИСАН КАТО … ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ!

Дълго време се въздържах от коментари по темата, но не мога повече да мълча, защото не искам това, което стана в Царево да се случи и в Шумен!

Мафията с помощта на ПП и ГЕРБ са превзели СИДП – Шумен /Североизточно Държавно Предприятие – Шумен/, предприятие отговорно за 13 горски стопанства и 5 от най-квалитетните ловни стопанства в България. Те не само са го превзели, те се гаврят с него и всички компетентни и качествени професионалисти работещи там.

Като ясен пример за това служат някои от последните назначения в предприятието. Снежка Иванова, личен адвокат на лицето Бейзад Яхя, разследван за пране на парите на Бойко Борисов, беше сложена за член на управителния съвет. Преди около седмица беше назначен лицето Симеон Давидков за изпълнителен директор на СИДП-Шумен; човек познат в горските среди като „вечният студент“, за няколко месеца изпълнявал длъжността директор на ДЛС “Черни Лом“ с компетенции на началник участък, в чиито ръце са поставени съдбите на 13 горски и 5 ловни стопанства.

Вчера вече чашата преля , когато беше вписан за председател на управителния съвет лицето Александър Арамов от Варна познат под прозвището „Кокаиновият крал“. Лице познато на обществеността , като част от криминалния контингент, личният дилър на Портних, обиколил партии като ГЕРБ, изхвърлен от ИТН, и приет горещо в ПП, организатор на платени протести и прочие. Този господин е виждал гора единствено и само на пощенска картичка , но сега ще отговаря за лесосечен фонд от няколко стотин хиляди кубически метра годишно.

Тези хора и интересите, които защитават, смятат да превърнат горите в Североизточна България в това в което „дървената мафия“ превърна Странджа през годините. Това доведе и до бедствията и жертвите отпреди няколко дни.

Тук бих искал да попитам министъра Кирил Вътев , когото аз много уважавам още от времето, когато писахме заедно програмата на „Има такъв народ“, той готов ли е да поеме отговорност ако следващото Царево е някъде в североизтока? Защото всички тези назначения са станали с неговия подпис, нищо , че две от тях са били продиктувани от кмета на с.Хитрино – Нуридин Исмаил(сега от ПП).

Моят съвет е , господин Вътев не разписвайте заповеди като селски кмет дори и те да са продиктувани от такъв.

Петър Младенов Петров

Бележка на АФЕРА: Под поста на Петър Младенов Петров във Фейсбук последва дискусия, в която се включва и лицето Александър Арамов. На поставените от Петър Петров въпроси от упор обаче Арамов не отговаря:

Години наред лицето Арамов бе фиксирано в сайта АФЕРА, заведе дело срещу публикации за него в АФЕРА, което загуби. Впоследствие написа донос пасквил до НАП срещу собственичката на сайта АФЕРА Веселина Томова, заради който НАП направиха проверка на Томова като физическо лице за години назад във времето. Проверката не показа никакви нарушения и на практика доказа с резултата си клеветническите твърдения в сигнала на Арамов.

С учудване разбираме, че лицето Арамов вече е специалист по горите. Кой, как и защо го е препоръчал за този пост не е трудно да се досетим.

В СИДП – Шумен влиза и знаковото прословуто ловно стопанство в Паламара, стопанисвано от Бейзад Яхя, който и в момента /поне на хартия/ продължава да се издирва.

По време на обявената „акция „Чисти ръце“ от екс главния прокурор Иван Гешев, Бейзад Яхя бе разследван за пране на пари във връзка с „Барселонагейт“, както и за пране на пари чрез строителни фирми.

Припомняме публикации по темата в АФЕРА:

На 29.05.2023 АФЕРА публикува:

На 2.06.2023 АФЕРА публикува:

На 6.06.2023 АФЕРА публикува:

«