« Върни се назад Публикувано на 26.12.2014 / 9:19

ИЗВЪНРЕДНИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ, МАКИАЖ И СУЕТА

Веселин ВучковНачалниците на МВР ще се появят на извънредна пресконференция по повод пътно-транспортното произшествие със ЗИЛ-а на Гранична полиция, станало късно снощи край странджанското село Горно Ябълково. Камионът се е преобърнал и е паднал в някакво дере. Шофьорът най-вероятно е загинал, а останалите 15 граничари са ранени.

На извънредната пресконференция началниците ще обясняват защо граничарите се транспортират със ЗИЛ, а не се превозват с автобус или друго човешко МПС, а пътуват в каросерията на руски камион. Ще кажат, че ЗИЛ-ът е с висока проходимост и че друг вид МПС не може да се движи в пресечената местност, където са разположени граничните пирамиди. Ще кажат още, че камионът е минал технически преглед еди кога си и че е бил в изправност, а водачът е опитен и не е употребил алкохол. Ще кажат, че започва разследване на причините за инцидента. Ще кажа какво ли не. Извънредна пресконференция е това. Не е шега работа.
А защо трябва да има пресконференция, извънредна при това? Такива инциденти се случват навсякъде по света и по всяко време. Защото началниците много обичат светлината на прожекторите, камерите и микрофоните на журналистите. Ако не друг, поне роднините и приятелите им ще ги видят и ще се радват колко добре изглеждат господа началниците на малкия екран.
Суетата много иска да е фотогенична и непрекъснато да върти пируети в разни телевизии. Без значение е за суетата празнични ли са дните или са обикновени, присъствени. Суетата е присъща за повечето началници. Особено, ако са униформени. Суетата и нейните атрибути – разни гелове и други макиажи, е много вредна и предизвиква отвращение у публиката.
Господа и другари началници, по-полека със суетата. И излезте от гримьорната. В гримьорната можете да виждате в многобройните огледала само отражението на собствените си муцуни, а живият живот е извън стените на гримьорната.

Любо КольовскиЛюбо Кольовски

«