« Върни се назад Публикувано на 03.06.2011 / 23:27

Избягалият арестант от самолета – Сашо Пацов, човек на Таки

 

 

Румен Петков произведе шумен скандал, от който стана ясно, че двама българи, с издадена европейска заповед за арест, изискани от бълграските служби, са ни били докарани на крака от евпроейските специални служби. Единият българин обаче избягва от самолета на българска територия, каза Румен Петков. Той поиска оставката на министър Цветан Цветанов и заключи, че или става дума за корупция, свързана с много пари, или за некадърност на МВР.

Afera.bg разкри от свои брилянтни източници, че избягалият задържан с европейска заповед е Сашо Пацов – професионален боксьор, минаващ за човек на Таки.

Още през април т.г. в Софийски градски съд бе внесен обвинителен акт срещу Даниел Душков – Даци и Лъчезар Димитров -Лъчо Белята. Двамата бяха обвинени, че от януари 2008 година до 31 май 2009 гозина, са участвали в организирана престъпна група заедно с Цветан Миленов, Любомир Костадинов, Илия Илиев, Александър Пацов, Владимир Иванов, Асен Китанов, Васил Бекиров и Васил Христов.

Първият обвинителен акт срещу т.нар. група на Таки вече е в съдебна фаза, като прокуратурата твърди, че престъпната група е образувана от Христо Вартерян и Христофорос Аманатидис и е ръководена от Вартерян.Престъпната група е била създадена с цел да разпространява наркотични вещества – хероин и кокаин, на територията на София; да извършва грабежи, включително с причиняване на телесни повреди; да принуждават със сила и заплаха лица да им плащат парични суми в големи размери; да причиняват телесни повреди, по начин особено мъчителен за пострадалия и с особена жестокост.
Обвинението бе обявило Христофор Аманатидис (Таки), Христо Вартерян (Ицо Исуса) и Александър Пацов (Сашо Пацов) на издирване като срещу тях бе издадена Европейска заповед за арест.

Източниците на afera.bg информират безапелационно, че задържаният и върнат в България с европейска заповед за арест, и в послествие избягал от самолета, е Сашо Пацов.

Румен Петков изтъкна като гаф на МВР и избягала гемия в Черно море, което е поредната черна точка на МВР. Според източниците на afera.bg обаче гемията не е изчезнала, а е взривена и с регистрация на името на кипърска фирма. Защо се /само/ взривява една гемия не е особено трудно човек да се сети. Става дума обикновено за дрога.

До този момент МВР и Цветан Цветанов не е отговорил конкретно на атаката на Румен Петков. Нито е обелил и дума за избягалият човек на Таки.

Afera.bg

«