« Върни се назад Публикувано на 12.03.2021 / 11:36

ИЗБОРНОТО МАЗНЕНЕ НА ТЕЛЕВИЗИИТЕ. ЦЕЦКА ТЪЙ СЕ ПРЕСТАРА, ЧЕ ОБЯВИ ПЛОВДИВ ЗА ЦЕНТЪР НА КОВИД – ТУРИЗЪМ

Мазнене пред властта:

Пловдив ще става център на ковид-туризъм!

Голямото мазнене, което се мазнят телевизиите в измислените от тях предизборни дебати, стигна своя връх с изявата на Каназирева. Подгънала кръст пред нея журналистка така се възхити на властимащата, на нейните успехи в борбата с пандемията, че обяви: Пловдив става център на медицинския туризъм и София тръгва натам, за да се лекува от Ковид-19!

Да, Пловдив, в който хора умряха на стълбите на болниците.

И това става докато фашизоидният щаб беснeе и се кара на българите. За собственото си безсилие пред политическите интриги и липсата на ваксините.

Та предизборните интервюта се водят по един начин пред представителите на властта и по друг пред опозицията. Научихме всичко за Каназирева. Как направила кариера, как не била политически хамелеон, а може би безцветен саламандър, който оживява даже в огън и жупел.

Предния ден обаче същата водеща грабна здраво на рогите си не някоя придворна дама, а самата лидерка на БСП Корнелия Нинова. То бяха възклицания и нареждания от рода „Ама вие сега кво, искате да се качите в джипката ли“, „Кво от това, че Борисов се возил в джип и говорил по смартфона си“, „Ама вие май искате да управляват и за какво ви е“, „А как ще управлявате ковид-кризата, като вече има успешен български модел“, „То по изборите винаги има купуване на гласове, какво пък толкоз“…

Корнелия не вярваше на ушите си, но е длъжна да събере ръководството на БСП и да даде отчет колко пари са дадени за това позорно участие по телевизора.

По други телевизии пък текат най-различни кални номера. В един дебат бяха събрани представители на извънпарламентарната опозиция да се скарат, ако може един с друг. И поред на номерата им бе задаван въпросът дали имат някой доктор, кандидат за здравен министър. Оказа се, че всички са се обзавели с медици, въпреки че имаме такъв корифей на този пост в момента. В сродна телевизия мазно, мазно бяха поканени двама патриоти-патерици на ГЕРБ, които вместо да се сдавят, се опитваха дружелюбно да си душат под опашките. Но там водещият ги господиносваше чинно, съгласяваше се мигом с тях, само и само да не настъпи мотиката. И призна, че не поканили на дискусия БСП. За да не им развалят рахатлъка навярно.

Изобщо, българските медии се превърнаха в тепих на важен душевен пехливанлък. Според традициите, завещани ни от благородната Османска империя, схватките включват обливане на телата с лой и множество „уюни“, тоест – мръсни номера.

Явно е, че от властта към някои телевизии текат обилни мазнинки, смъкнати от кожата на същия този предизборно заглавичкван народ. Защото простотията им дори и Кошлуков не би си позволил.

Цанко Цанев

«