« Върни се назад Публикувано на 25.08.2021 / 19:29

ИЗБОРИ ДВЕ В ЕДНО. КОГАТО ГОСПОД ДАВАЛ АКЪЛ, ВОЕННИТЕ БИЛИ НА МАНЕВРИ

Нямало проблем, според говорителката на ЦИК пред БТВ, изборите да са две в едно. Само, че при това положение партиите, издигнали президент, ще взимат автоматично и неговия номер, а останалите без кандидат – по общия ред с други номера, каза каката от ЦИК.

Докато Радев обикаля по мегданите да събира тен из населението, а Майчето скача боса по червения килим при … картофопроизводителите, шейната лети с 200 по пистата към …пропастта.

Която партия подкрепи “независимия” Радев, ще се окаже с различен номер от неговия, защото той ще се вдига от ужким безпартиен инициативен комитет. И понеже всяка партия ще има нужда от ракета – носител на неизбежните избори “две в едно”, логиката сочи, че всички досегашни мераклии ще се отдръпнат от Радев и то логично – за да вървят в комплект със собствена водеща фигура кандидат за президент, който да дърпа и без това постните им пици в листите.

Новите избори ще са с още по-ниска избирателна активност, заради отвратените от врътките на политиците и лакомията им за власт граждани.

Още по – явна ще стане уйдурмата, ако Радев кандиса на хартиените бюлетини, за да си запази подкрепата поне на БСП и хлъзгавия Слави без има дублаж на номерата по принуда само с машинното гласуване. След като и избраната от него ЦИК вече качва Радев на шейната с неизбежното дублиране на номерата на партии и кандидат – президенти, а и подкрепилите го на думи “про боно” БСП и Слави подкрепят заедно с ГЕРБ и ДПС избори 2 в 1, положението изглежда извън контрол.

Първият тур може да се окаже за Радев планина за изкачване. Срещу него ще са кандидати на БСП, ГЕРБ, Слави, ДПС, Лозан Панов, че и Мая Манолова, може и чисто гола по чорапи. Голям смях ще падне.

КОГАТО ГОСПОД ДАВАЛ АКЪЛ, военните били на маневри, гласеше старият виц.

Николай Бареков

«