« Върни се назад Публикувано на 15.07.2021 / 17:53

ИДИ МИ – ДОЙДИ МИ. СЛАВИ ОТЕГЛЯ НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ. ИНАЧЕ ЩЕ „ЧЕГЪРТА“

Слави Трифонов:

„В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес.

Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината.

Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната.

Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество. Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

И понеже вярвам, че всичко трябва да се случва публично пред вашите очи, утре в БТА, точно в 13 часа, част от политическото ръководство на „Има такъв народ“, заедно с г-н Николай Василев, ще дадат пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти.

Силата е в истината.“

Иди ми – дойди ми.

Бързала Мара да повтаря.

Иначе пак сме „лошите“, дето не сме приемали „изумителния“ премиер на Слави и „изумителното“ му правителство. Лъжи сме казвали, помия сме изливали. Що?

Ами как що? Щото Слави е най-умният, единица мярка за акъл, и арогантно диктаторски прав, винаги прав. Нищо, че е седнал в нечии скути. И знаем чии.

Afera.bg

«