« Върни се назад Публикувано на 02.01.2014 / 12:06

ИДИОТИ – ПРОТЕСТИРАЩИ ОТНОВО ОБРУГАХА ПАМЕТНИКА НА АСЕНЕВЦИ, МВР-ТО НА ЙОВЧЕВ СИ БЪРКА В ….

Вандали отново поругаха Паметника на Асеневци във Велико Търново. Монументът осъмна нашарен с нови графити, ден след като беше основно изчистен от предишните рисунки по него, пише Дарик. Каменните скулптури са обрисувани още повече, като неизвестните автори са използвали червена, черна и синя боя. По стените на паметника отново са изписани провокативни надписи, съобщава Агенция БГНЕС.

Само преди дни доброволци изчистиха знаковия за старата столица паметник след вандалската проява срещу него. В почистването с вода и химикали се включиха над 20 души – зам.-кметът и художник Ганчо Карабаджаков, доброволци, художници от Съюза на българските художници, служители от художествената галерия „Борис Денев“ и Регионален исторически музей. Каменните скулптури бяха боядисани с червена и бяла боя. На част от колоните се виждаха надписи с призиви за протести, които съдържаха и цинизми: „Духът ни все още е голям. Животът ни е достатъчно пр…бан, така че ако ти човеко си достатъчно разбран, спри да го затягаш тоз колан, а върви да протестираш и то без рушвет да ти е обещан“.

МВР-то на „топ“ хабилитираното лице Цветлин Йовчев продължава да бездейства, вероятно докато „интелигентните“ не изрисуват личния задник на вътрешния министър.

Afera.bg

«