« Върни се назад Публикувано на 10.10.2023 / 9:22

ИГРАТА В КОНСТАНТИНОВО Е ДРУГА! БИТКАТА Е ЗА „ЧАСТНО ИМЕНИЕ“. ВАНКО, ДЪНКАТА, КОЦЕТО И СИЕ…

Здравейте, г-жо Веселина Томова!

Видях, че сте писали в сайта Афера за кметицата на село Константиново и искам да ви разкажа какви са изобщо нещата в селото преди изборите. По лични причини, че майка ми и баща ми живеят там няма да използвам истинското си име, но знам какво се случва.

Пет партии са издигнали кандидати за кмет там. Двете са уж коалиции, „Български гласъ“ на Дидо Дънката и Свобода на Генади и Венци. Другите три са ГЕРБ, Възраждане и СДС. Кандидатите на СДС и Свобода се ползват, за да наберат гласове за Янко, Генади и Венци и вкарат в Общинския съвет още някой съветник. Проблемът им е обаче, че кандидатите им за кметове не са родени в селото и нямат кой знае какви шансове.

На баш играчите ГЕРБ, Възраждане и Дидо Дънката врътката им е друга.

Малко преди кампанията от ГЕРБ са разбрали, че Марияна Полихронова е скъсана и разследвана за измами и са се оттеглили да я подкрепят. Тя е кметица втори мандат и да не глътне вода милата се е гушнала с Коцето. Какво му е обещала и са уговорили покрай къщата му те си знаят. В селото се говори, че и майка му с обстоятелствена проверка е лапнала имот до къщата на сина си. А там всички обстоятелствени проверки минават през кметица. На мен ми е интересно защо Коцето като знае, че Полихронова е разследвана от прокуратурата, не се е притеснил като герберите и я издига за кмет от Възраждане. А знам, че е знаел. Да не ми приказва, че няма далавера.

Интересното е обаче как другите – ГЕРБ с Ванко заедно с Дидо Дънката искат да врътнат селото.

Ванко не го искаха и неговите по райони и гласуваха против кандидатурата му, ама Борисов пак ни го сложи на всички.

За да играе за кмет на село Константиново, с най-голямото землище в общината, Дънката не го прави ей тъй, нали се сещаш.

Земите по параграфите не са върнати на хората от 30 години, и се лапат по схемата с констативките и обстоятелствените проверки. На Дънката му трябва кмет, който да му играе по гайдата и да му козирува затова е издигнал едно 25 годишно момче, охранител в дискотека, което му е наведено от сега. При Дидо няма тънга мънга, нали знаеш. Сама си отговори защо от всички кметства в града и околните села, Дънката играе за кмет само в Константиново, а? А и кандидатчето му е избираемо, защото е от най-големия род в селото. За да е сигурен обаче на 100 процента на Дънката му трябва подкрепата на ГЕРБ. Ванко уж не е в играта, ама знаем кой му опъва тирантите. За това хем иска да подкрепи кандидата му, ама Бойко му е наредил да лъска костюма на партията, и не иска да чува за Дънката. Ей това им е играта на двамата.

Бойко е наредил ГЕРБ да играят навсякъде за кметове с герберски кандидати и Ванко не може да подкрепи на ачика кандидата на Дънката. За това Дънката и Ванко са се договорили ГЕРБ да издигне на първи тур неизбираем кандидат дето не е от село, ами и никой не го познава, и при балотажа герберите да подкрепят кандидата на Дънката под строй. Така Ванко ще угоди и на Бойко и на Дънката. Кешът от белото е ясен, селянията се търгува евтинджос и после да и е яка гъзината. Спечели ли кметът на Дънката Константиново му става частно имение, занулява бизнеса и мачът приключва. Ей такива са нещата в селото, а че онази е фалшифицирала подписа на дядото е бял кахър. Играта е друга.  

Валентин Андреев

«