« Върни се назад Публикувано на 15.09.2022 / 8:38

ИВАН ХРИСТАНОВ – СВИРЕП ВЪЛК ПОД ОВЧА КОЖА

Самонадеян и  високомерен. Такъв изглеждаше бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов до онзи ден, когато в медиите бе пуснат скандален клип с кола на НСО, която избутва всички превозни средства от пътя, за да мине през тесния участък на Кресненското дефиле.

Оказа се, че в нея се е возил именно Христанов, който продължава да се ползва с държавна охрана заради  незаконното отстраняване на фирмата за фитосанитарен контрол на “Капитан Андреево”. До онзи ден Христанов пропагандираше от екрана, че е борец за спазване на правилата и законите. И че няма да отстъпва пред несправедливостите, които пряко засягат интересите на хората. Онзи ден, на Кресненското дефиле се видя, че първият в листата на “Продължаваме промяната” в Плевен кандидат за народен представител по нищо не се различава от самозабравилите се и оядени политици.

Първо няколко дни се криеше коя е колата, избутала най-нагло другите возила, създавайки опасност за всички хора на пътя. След това се наложи НСО да смени позицията си за 24 часа, като първо заяви, че няма нищо общо с наглото шофиране, а след това призна, че всъщност колата е на службата. Накрая се изказа и самият Христанов, който опита да излезе от ситуацията с глупавото обяснение, че не той е бил зад волана.

Но нали той е бил вътре? Нали е виждал какво се случва? Защо не е реагирал? Освен това се знае, че колите на НСО се движат така, както им нареди този, когото обслужват. Случката е урок за всички. На първо място за държавните гардове, защото сега ще разберат как един мераклия за властта ще си измие ръцете с тях, защото вече го виждаме. И разбира се, за хората, които може и да се излъжат и да повярват на Христанов, че е политик от ново поколение. Нищо подобно, той е олицетворение на приказката:” Облякъл се Илия, погледнал се – пак в тия”. Затова мислете, да не се окаже след изборите, че под овчата кожа се крие свиреп вълк.

Андрей Червенков

«