« Върни се назад Публикувано на 01.06.2023 / 8:08

ИВАЙЛА БАКАЛОВА: ЕДИН ЧОВЕК ДЪРЖИ ДЪРЖАВАТА КАТО ЗАЛОЖНИК! БОРИСОВ Е КАЗАЛ, ЧЕ ЩЕ НИ ПРИКЛЮЧИ! ДА ДАДЕМ ШАНС НА ГЕШЕВ И ПРОКУРАТУРАТА! НЕКА ИМА СМЕЛИ ХОРА, КОИТО ДА ПРОГОВОРЯТ, ИНАЧЕ НЯМА КАК ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ЗАВЛАДЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ!

Ивайла Бакалова, която е ключов свидетел по делото „Барселонагейт“ срещу лицето Бойко Методиев Борисов, по Нова телевизия заяви, че няма как да говори по делото, тъй като може да попречи на разследването.

„Един човек държи държавата като заложник!“, каза Ивайла Бакалова, визирайки лицето Бойко Методиев Борисов.

Всъщност, те са няколко души, допълни Ивайла Бакалова, и подчерта, че иска да даде шанс на прокуратурата и главния прокурор Иван Гешев, които са тръгнали на битка с мафията.

Бакалова каза, че по „Барселонагейт“ има финансово престъпление и заяви, че освен „Барселонагейт“ има много други престъпления, свързани с Борисов и кохортата му, които трябва да бъдат разследвани.

„Всички знаят, много хора знаят много неща, но се страхуват да говорят. Борисов е казал, че ще ни приключи – за мен и моят партньор с когото живея Веселин Денков.“

Партньорът на Ивайла Бакалова бе подложен на терор, арест и дело, след като отказа да плати на хора, свързани с Бойко Борисов. Делото се точи още. По него свидетели, вече в съда, признават как са били притискани да дават лъжливи показания.

„Схемата е кошмарна – от най-ниските до най-високите нива! Хора на Борисов ме предупреждават, че имам семейство, че имам деца и може нещо да ни се случи…“, каза още Ивайла Бакалова.

И допълни: „Борисов лъже, че не бил управлявал държавата от две години. Това не е така, това е лъжа, той е овладял всички институции“.

Бакалова разказа и как вчера два часа след разпита и в Следствието, в ресторанта на партньора и е отишла полиция за да проверява „незаконно притежание“ на птици от партньора и Веселин Денков, нищо, че той от години се занимава с птици и няма никакво нарушение.

„Ако няма смели хора, нищо пак няма да се случи. Много хора знаят ужасни неща, но ги е страх. За да се промени нещо, трябва да съберат смелост и да говорят. А ако Борисов смята, че е създал правова държава, защо не си дава имунитета?!“, каза още Бакалова.

Afera.bg

«