« Върни се назад Публикувано на 17.08.2022 / 7:27

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: ТЕЖКО БОЛЕН САМОТЕН БАЩА СЕ НУЖДАЕ ОТ СРЕДСТВА ЗА СКЪПОСТРУВАЩ МЕДИКАМЕНТ

Светлозар Дончев е с болестта на Бюргер и има нужда от средства за скъпоструващ медикамент

48-годишния Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и е диагностициран с болестта на Бюргер (Buerger’s Disease). Той е един от малкото хора с болестта на Бюргер в България и от 2019 г. се бори, за да не бъдат ампутирани краката му. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които сам се грижи. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. За съжаление поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в невъзможност сам ди си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да закупи храна и дрехи за двете си деца.

Когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства за лечението му в Турция. За терапията и рехабилитацията му, обаче сега са нужни още средства, с които самотният баща не разполага. Терапията се извършва със скъпоструващия медикамент „Проставазин“, а необходимите за него средства са 4000 лв.

Поради заболяването си в момента Светлозар не е трудоспособен и няма никакви доходи. Именно затова приятелите му решават да организират още една дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани необходимите средства за терапията и рехабилитацията.

Приятелите на Светльо се обърнаха с молба към АФЕРА за съдействие и призоваха за помощ, подкрепа, солидарност и съпричастност към Светльо и двете му деца.

„Всяко направено добро се връща и нека всеки един от нас да отвори сърцето си и да направи добро, с което да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца“, призоваха приятелите на Светльо.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG61FINV91501017624864

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: [email protected]

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар и за дарения на храна и дрехи за децата му: 0877717471

 

«