« Върни се назад Публикувано на 27.05.2023 / 19:01

ЗНАЕМ СИ, ЧЕ КИРЧО И КОКОРЧО СА МНОГО ПРОСТИ, НО ИМАЛО И ПО-ПРОСТИ ОТ ТЯХ. КРУМ ЗАРКОВ, ТОВА ЛИ Е СЪДЕБНА РЕФОРМА?

Ние си знаем, че Кирчо и Кокорчо са много прости, но имало и по-прости от тях.

Кои са те ли?! Това са онези, които продължават да ги защитават след чутите записи. И другите, които си мислят, че са започнали съдебна реформа с приемането на Законопроекта на Крум Зарков и превръщането му в Закон, който ще отпътува към Конституционния съд за проверка.

Истината е, обаче, че корупцията и кражбите продължават. Задкулисието и политическата мафия пируват.

Мога да се обзаложа, че след Иван Гешев, независимо дали ще си изкара мандата докрай, или ще бъде предсрочно освободен от зависими и компрометирани членове на ВСС с изтекъл мандат, всички корумпета ще бъдат изпрани. Убеден съм!

И тогава ще питаме Крум Зарков: Това ли е съдебната реформа (като тази на Христо Иванов), къде са осъдените овластени, къде е борбата с корупцията и как се промени животът ни, като главният прокурор може да бъде освободен с 13 гласа и съдия да го разследва, евентуално?

Но има една подробност: Гешев е все още главен прокурор, опъна се на Борисов, скъса си оставката и даде силна заявка, че няма да позволи да се оказва натиск върху  прокуратурата да не бъдат разследвани крадльовците и другите овластени закононарушители, известни като мафия, политически боклук, Задкулисие, олигархия…

И още нещо: Вече съм напълно вътрешно убеден, че този Законопроект бе внесен единствено, за да бъде отстранен Иван Гешев от поста и овладяна  Прокуратурата и Съдебната власт, като цяло, за да получат пълна индулгенция за престъпленията си. И ги издадоха 2 неща – вкарването на Законопроекта в ПВУ (да са стимулирани да го приемат, за да се пристъпи към кражбата на евромилиарди) и поправката главният прокурор да бъде освобождаван от ВСС с 13 гласа, а не със 17. А иначе от записите с Кирил Петков и Асен Василев разбрахме какво мислят за МВР, ДАНС, ДАР… „Законно-незаконно“, ще овладяват държавата и фалшифицират изборни резултати.

Стоян Тончев

«