« Върни се назад Публикувано на 18.08.2023 / 16:50

ЗЛОВЕЩОТО МЪЛЧАНИЕ НА Т. НИ КАЗВА ДОСТАТЪЧНО. ТРЕТИ ПЪТ „СГОТВЕН“ СЛЕД „КОМБИНАЦИЯ“ С „ТИКВАТА“. ТОЗИ ПЪТ ОКОНЧАТЕЛНО!

Голяма тема е убийството на Алексей Петров. Но едно голямо празно петно стои в целият пейзаж. Наоколо се трупат груби щрихи , контурите стават все по-видими но петното стои все по-ярко в своето отсъствие.

Ще наречем петното Т. заради прякорът, който НЕ обича. Т. беше в явен конфликт с Петров, конфликт който нито един от двамата не е крил. Но Т. вече трети ден мълчи. А Т. обича да се появява пред журналисти – да повтаря „Аз, Аз, Аз“, да обяснява как не е виновен за нищо. Странно и зловещо мълчание.

Т. и Петров имаха общи бизнеси, разменяха си СМС-и „каквито не пращате и на жена си“ (по думите на Петров). Караха се, сдобряваха се. Във вестник „Галерия“ (собственост на Петров) се появяваха записи с Т. Петров беше арестуван при „акция Октопод“ , Т. се опитваше да се оправдава пред Петров, че нищо не могъл да направи. Т. го посети в болницата след атаката с гранатомет и казваше, че „най-добрата барета“. И в същото време казваше, че са съперници.

Последните няколко години Петров се беше оттеглил от светлините на прожекторите. До момента на конфликта между Т. и един бивш прокурор. Странно изглеждащо, но изглежда Петров взе страната на Т. – посъветва Гешев да стане посланик.  Още по-странна беше появата на един израелски експерт, свързван с Алексей Петров на мястото на „атентата“ срещу Гешев. Припомниха се изказвания на джобния генерал Атанасов за връзките на Петров с Израел…

Мина малко време, оформи се „сглобката“ – оказа се не без помощта на Алексей Петров. Още по-странно мина поправката „ЛевИнс“ – „Зелена карта“, която удряше най-големия бизнес на Петров. С помощта на Т. (който пък до скоро бранеше бизнеса на Петров). Можем само да предполагаме какви сделки са минавали зад завесите, че да се стигне до там.

Ето още малко общоизвестни факти, които помагат да наредим част от пъзела (пейзажа все още остава с петното по средата).

Нито един бизнес (бил той сенчест или легален) не харесваше правителствата на Радев. Изпускаха се големи сделки със западни фирми и правителства където са парите (примерно сделката за 155 милиметровите снаряди и правителството на САЩ се случи след правителството на „сглобката“). Радев дърпаше към Русия – от където пари в момента не идват (или за много по-малко).

Петров беше близък с израелските служби. Израелските служби са близки със САЩ.

Т. се бои панически от санкции по „Магнитски“.

Петров знаеше много от тайните на Т.

Дали САЩ са притиснали Т. за да направи „сглобката“ със ПП-ДБ? Отговорът е очевиден. Дали Петров е могъл да помогне на САЩ през Израел да се притисне Т.? Отговорът е очевиден. Имало ли е договорка за съдбата на ЛевИнс за да приемем еврото? Отговорът е очевиден.

Т. се оказа в окото на бурята. Заради войната в Украйна се оказахме важен партньор на НАТО, ЕС и САЩ. Трябвахме им на тяхна страна. В замяна поискахме еврото – нещо много важно и искано от бизнесмените от всякакъв калибър в България. Поискахме и Шенген. Пак нещо важно и искано от големият бизнес. ЛевИнс трябваше да падне жертва заради полиците по „Зелена Карта“ – трябваха и договорки.

И изведнъж Т. се оказа в позиция да се бори за власт – притиснат отвсякъде. Последният път, когато се бореше за власт беше с висока длъжност в МВР.  И валяха трупове.

И сега валят трупове и на големи, като Къро и Трактора, и на малки. Някой събира пари, някой покрива информация.

Погледнете какво става и с дребните престъпници, Жоро „Макетното Ножче“ нарязва любовницата вероятно в опит да я накара да проституира. Кристиян Пеев нарязан и хвърлен в канализацията в центъра на София заради дълг от 2000 лева. 24 годишният Димитър Малинов убит в Цалапица заради дългове. Станислав Славчев убит край Пловдив – вероятно пак заради дългове.

Някой нагоре по веригата събира всичко и то бързо – защо не знаем. Но знаем кой беше на върха на криминалната пирамида последните 12 години.

Т., чието име никой не смее да спомене директно, но намеци не липсват. Ветерани криминални репортери казват достатъчно за който може да чете между редовете. Обърнете внимание на това, което казват журналистите, калени в хаоса на 90те – хора изградили мрежи от информатори от двете страни на закона и знаещи много. Слави Ангелов казва, че в основата на убийството е „20 годишна вражда“. Анна Заркова казва, че Алексей Петров знаел много за „архитектурата на сегашната власт“. Стефан Ташев свързва убийството с политиката.

Засега мълчанието на Т. ни казва достатъчно.

Данаил Лалев

Бележка на АФЕРА:

Колкото пъти се забърка с „Тиквата“, толкова пъти бе „сготвен“.

Първи път – атентат срещу него пред басейна Спартак, малко преди да бъде назначен за шеф на ГДБОП в МВР. Атентатът осуетява назначението.

Втори път – ареста по делото „октопод“ с продължила 10 годишна сага до оневиняването му. Преди ареста отново влезе в своя „комбинация“ с „Тиквата“, излизайки с позиция за финансовата политика на държавата и наличие на банков монопол.

Трети път – убийството му на 16 август т.г. За пореден път отново влизащ в своя „комбинация“ с „Тиквата“. Този път като логистик, посредник между него и ПП, чрез бащата на Кирил Петков. Отново с властови амбиции.  И за трети пореден път … „сготвен“. Този път – окончателно.

«