« Върни се назад Публикувано на 31.01.2011 / 21:24

Зловещото ехо от взрива във Варна с послание: „Всичко е позволено!”

 

 

Освен онези, които ползват взривовете като сугестия, и журналистите трябва да бъдат хладнокръвни.

Препоръчително е.

Afera.bg мълча цял ден за взрива на автомобил Ауди в морската столица, въпреки че разбра за него първа посреднощ.

Освен „пътят на флашката” изключително важно е винаги да се проследи и изтичането на контролирана информация от МВР и ГДБОП. По часове, по минути, поименно от ползваните репортери до циничните ченгета, които „никога нямат нищо общо с това”.

Нужно е не само заради анализа, а за да се „прозвъни канала”, който те води към онези, които ти пращат взривоопасното послание.

Както стана ясно от иначе официалното съобщение на МВР „в 2:10 ч. в Четвърто РУП – Варна е подаден сигнал за избухнало взривно устройство в автомобил, паркиран на ул. "Костур" в кв. „Аспарухово“. Изпратеният на място автопатрул установява, че е задействано самоделно устройство, което е нанесло материални щети в предната част и двигателния отсег на "Ауди А 6" с варненска регистрация, собственост на 46-годишна варненка. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, служител на отдел БОП в ОД МВР – Варна, служители на СДОТО – МВР, и служители на Четвърто РУП. Образувано е ДП.Собственичката на колата не е криминално проявена. Тя е категорична, че семейството й не е получавало заплахи и закани, както и че нямат дългове към трети лица. В момента се извършва повторен оглед на местопроизшествието. Оперативно издирвателните действия по установяване на извършителя продължават, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.”

До обяд с упование следяхме бързината на родното репортерство без намесата на „полицейски контролирани източници”.

Нищо. Суша. Пълна скука.

От обяд нататък стартираха ченгеджийските врътки с изтичането на инфо– напълно оправдано, впрочем, всеки си върши работата.

Услужливите „фронтмени на Флоров” набутаха пикантната информация, превърнала се в медийно безумие и тотална смешка: „Взривеният тази нощ във варненския квартал Аспарухово автомобил е ползван от жена, приближена до бивш агент на ДАНС. Агентът бил с определени интереси към дейността на т. нар. “аспаруховска бригада”, но го уволнили поради недопустими за службата действия и контакти.”

В същото време телефонът ми се запали от колеги, които компетентно ми разясняваха как Аудито е на „агент Купър” от книгата ми „Бандитска Варна”, описан там с псевдоним, тъй като по онова време е действащ агент от ДАНС.

Нищо, че агент Купър изобщо не е от Варна и няма Ауди. За тъща – вече не знам.

„Знаем, чи нищо няма да напишеш, защото човекът, който е карал Аудито е свързан с Алексей Петров, ама да ти кажем, де…”, мило ме уводомяваха репортери, които са на пряка линия с висши ченгета, когато трябва да им бъде пласирана „правилната” информация.

Не, приятелчета, колеги и флоровчета, просто ще ви изчакам да се изпразните и тогава съм аз, си мислех. Нещо като Дарвин и еволюцията, както казва един мой приятел – морски пехотинец.

Afera.bg знае ВСИЧКО, което трябва за взрива – причините, мотивите и онези, които го ползват ЗЛОВЕЩО ЦИНИЧНО заради МРЪСНАТА СИ ВОЙНА, КОЯТО ВОДЯТ В ДЪРЖАВАТА.

Взривът не срещу „агент Купър”. Взривът е срещу мой приятел. Той не е свързан нито с наркотици, нито с проституция, нито с разпределяне на територии, нито с дългове на пари. С това са НАПЪЛНО НАЯСНО И БОПАДЖИИТЕ НА ФЛОРОВ. Но той познава мен и Алексей Петров.

Целта е НАТИСК, ПСИХИЧЕСКО СМАЧКВАНЕ, ПРИТИСКАНЕ ДО СТЕНАТА – ДА СТАНЕШ ПЛАСТЕЛИН В РЪЦЕТЕ НА ГДБОП И МВР.

Защо?

Понякога така се „канят” нарочени да стават свитедели. Понякога – в България – така ти слагат предварително написаните „събрани съчинения”, които ще трябва да обслужат нечии „лични закони” и още по-лични вендети. А когато те изберат полицейските „мафиоти” – си в курт капан. Няма мърдане.

Пиша тези редове с омерзение, защото антимафиотите живо се интересуват ПАК дали някой познава Веселина Томова. За Алексей Петров – да не говорим, той вече изскача и от тоалетните на вътрешните дирекции на МВР и ГДБОП.

„Цветанов и Борисов ще управляват много дълго време и … могат да ти помогнат…” – цвърчи звън от „канала”.

А ако не се поддадеш на директния рекет?

Ако не сведеш глава? Какво ги очаква тези млади хора на старта на живота си?

И аз ли да очаквам взрив или куршум, заради омерзителните войни на нечистоплътните кръгове в държавата?

„Помислете, млади хора сте… какво може да последва…”

Послание след послание.

Знак след знак.

Директно.

Без грам свян.

И всички това под носа на журналистите, които цял ден ровят да извадят уж истината.

Давам си ясна сметка, че още не е време за цялата фактология и истина по случая.

Хладнокръвно.

Знам, че играта не само загрубя, но е вече и жестоко опасна.

Или клякаш, или с живота ти е свършено – обръщаме го наопаки.

Днес – бомба, утре – куршум.

Уважаеми, господин премиер, озаптете си гавазите, които вършеят под носа Ви, защото ИДВАМ.

Идвам подготвена при Вас.

И ако сме живи, няма отърване. Запомнете ми думата.

Ако дотогава „контролирани” взривове не ни пометат. За да си попълнят някои бройката за „успех” пред специализирания съд. Защото няма такава държава, в която чрез взривове да караш някой да каже онова, което на теб ти се иска.

Веселина Томова

П.П. afera.bg вече е под пълен контрол – и външно, и вътрешно, и слухтене. Въпреки това, когато решим, че е целесъобразно, ще извадим цялата истината по случая, която е ужасяваща.

Топката сега е у премиера Борисов.
«