« Върни се назад Публикувано на 05.04.2011 / 12:13

Златко Баретата е опасна „илюстрация”

 

 

Съдиите трябва да си кажат тежката дума. Но в същото време шефовете на ченгетата са постоянно уязвими – събраните доказателства са порочни, негодни и прочие.

Златан се бил разбрал с Трактора. Как иначе – нали и двамата ги вкараха в илюстративен режим. Но всяко „разбиране” при такива като Трактора и като Баретата е предпоследно. Такива като тях не могат да „проговорят” – няма начин. Навън са едни други босове. Таки е все още „оперативен”. Натрупани са едни премълчавания…Но пък и държавните босове трябва да получат нещичко. Сценарият е отиграван – Митьо Очите и т.н.

Обаче има една невинна и малка подробнсост – Златко Баретата не е Митьо Очите по линия на „анализ на риска”, да прощават ченгеджийските шефове за напомнянето на нещо, което те отлично знаят. И не само заради Патичето и останалите. Златко също не е извънземен. Той отдавна не разполага със старите връзки – в СДВР (най-вече) и сред бигбосовете на бопаджиите. Ченгетата наредиха толкова много „бригадири” край него, че винаги съществува възможност някои да пропеят акапелно.

Но основният риск е другаде – Златко Баретата дали ще приеме Алексей Петров-Трактора да бъде реднат целия в „бяло”, а той да бъде омацан?! Не само Таки е отвън – Филко (Славов) също е „оперативен”. Така стигаме до основния риск за факторите, които заформят игра по ръба с вкарването в интриги на Баретата и Трактора. Винаги се стига до „баретите”. При тях нещата се контролират по-лесно в сравнение с мутрите само на пръв поглед. Изходът на съдебната сага за Златко Баретата все повече се обвръзва в задкулисието с решаването на съдбата на Трактора – това наистина е опасен „тандем”.

 

www.bgsniper.com

 

Бележка на afera.bg: Добре е да бъде припомнено за една паметна среща между „авторитетите”, предизвикана от Трактора. Времето е „екипно” на ДАНС. Какво иска от тях Трактора е хубаво той да обади на обществеността, защото единствен той от наличните на онази среща, хукна към политиката. Тогава единствено двама му теглят една майна в очите: единият е Таки, другият е Баретата.

Така че, „тандем”?

Поживьом, увидим.

 

 

«