« Върни се назад Публикувано на 29.03.2011 / 11:20

Златев и Държава пак яко ни врътнаха

А забравих и Дания. На този фон е непонятен струпурът в който са изпаднали голямите вериги. Те изстенаха, че Лук Ойл е влошил условията и толкова. Нима не могат да си докарат гориво отвсякъде и да го продават с шейсет, седемдесет стотинки под цената на монополиста? Нима компании като Шел, ОеМВи и Еко са безпомощтни?

Ами сигурно могат, но май не трябва, защото ще разсърдят Г-н Държава и той ще им вдигне мерника и тогава, май тук ще си остане само Лук Ойл на пазара.

Остава да се разбере дали и ние сме повярвали в искреността на този мораториум, защото във всяка една новинарска емисия, във всеки икономически бюлетин дебело се подчертава, че пертолът пак е поскъпнал.

Още от сега ни подготвят как, като изтече мораториума, цените на горивата ще се изстрелят още по-нагоре. А истината е, че той петролът се е обезценил за две години с цели 32%, от 147 долара за барел лятото на 2008, сега е около 107.

А цените на горивата в страната ни, пак е съща. Къде е логиката, къде е математиката, не знам,знам само,че купонът на Г-н Държава и Приятели продължава с пълна сила.

http://bajdekov.log.bg

«