Публикувано на 30.11.2009 / 16:08

Звезди от сцената на прицел на данъните! Не подавали декларации за последните 5 години

Не, че вършат нещо, а именно да направят поредната димна завеса, зад която още по-ударно новите им благодетели и олигарси да напълнят джобове. Масовите проверки на естрадните, поп, рок и фолк изпълнители, която започва НАП заради сигналите, че изпълнителите укриват голяма част от хонорарите си, са меко казано смешни.

Те показват единствено безсилието на властта да се справи с т.нар. сенчест бизнес, защото и властимащите са обвързани като с морски възел в плетеницата на роднинско-масонски и олигархо-баджанашки отношения. И ако гръмне едно по-високопоставено име в държавата, ще изгърмят стотици след него.

Затова е по-удобно да проверяват най-популярните имена от родната сцена, 16 от които били харизани вече и сложени на пангара. Може би са виновни пред властта най-вече, че са участвали в предизборни агитации на неправилните хора и партии. А взетите от тях пари трябва да се проконтролират строго.

Един от тях не бил подавал данъчна декларация за последните 5 години. Фолкпевица пък декларирала доход от 86 000 лв. за 2008 г. при положение, че хонорарът й за едно участие е минимум 6 500 лв. А колко ли участия е имала и как ще ги преброият в минало време? В момента тече проверка за броя и стойността на недвижимите имоти и превозните средства, които изпълнителите притежават.

А как ще преброят скъпите сърдечно-амурени подаръци от чичко-паричко и мутрафоните. От любовници със съмнителен бизнес и нечисти контакти, които трябва да са сред проверяваните и арестуваните, а не да стоят на изчаквателна позиция по дубайските плажове или на Сейшелите.

Очаква се проверките да приключат до месец. И тогава, както всичко досега, което е правило новито правителството, може да да очакваме… поредните ялови резултати, поредните извинения и… смяна на курса. В търсене на нови полета за изява и манкиране! И в правене на нищо до преливане от пусто в празно!

Иначе наказанието за укриване на данъци в особено големи размери, може да стигне до 8 години лишаване от свобода. Ама той Кондьо излезе от затвора. Няма кого вече да набутате там.

Щото дребните риби не хващат дикиш пред Европата.

Колкото да им се иска на някои да ги приемат като новатори.

Новият бардак е като стария!

afera.bg

Коментари 0 за
“Звезди от сцената на прицел на данъните! Не подавали декларации за последните 5 години”

 1. Томова още не е станала собственик на ТИМ, приятелю, за да казва кое да бъде сложено и кое махнато.

 2. ЗАЩО ДА НЕ ПРОВЕРЯТ / А ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ,АКОМОГАТ ДА ДОКАЖАТ И ДАГИ НАКАРАТ ДА ВНЕСАТ НЕОБХОДИМИТЕ ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ/ ВСИЧКИ РУСОКОСИ ,ЦИЦОРЕСТО-СИЛИКОНОВИ АНГЕЛЧЕТА „АНГЕЛЧЕТА“ , С ТВЪРДЕ СЪМНИТЕЛЕН ИНТЕЛЕКТ ,НО С ПРЕТЕНЦИИ НА ЗАВЪРШИЛИ КЕМБРИДЖ ИЛИ МАГНАУРСКАТА ШКОЛА И ВСИЧКИ ДРУГИ КАТО ТЯХ? ИЛИ КАКВО -ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ ,АМА НЯКОИ СА ПО-РАВНИ ? ИЛИ КАТО В ОНАЗИ ПРИКАЗКА , ЧЕ РУСКИТЕ ДЖУДЖЕТА СА НАЙ-ВИСОКИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ СТИГНЕ ? НЕКА КОЙТО МОЖЕ ДА ПЕЧЕЛИ ,КОЛКОТО МОЖЕ , НО ДА СПАЗВА ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА ! НЕ ЖЕЛАЯ АЗ ДА СЪМ НАЙ-ГОЛЕМИЯ БУДАЛА !

 3. След като доказаха ПЪЛНО БЕЗСИЛИЕ
  в АНТИКРИЗИСНАТА СИ ПОЛИТИКА,
  и като се пребориха с „ФЕОДАЛНИТЕ СТАРЦИ“ в БАН,
  сега
  ще РЕЖАТ КЛОНА,където седят.

  А кой ще възпява БАТИ БОЙКО?!
  Нямам думи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>