« Върни се назад Публикувано на 22.08.2022 / 15:19

ЗА ЧАСОВЕ РАЗКРИХА УКРАИНСКИТЕ ТРОРИСТИ ВЗРИВИЛИ ДАРЯ ДУГИНА. СЕГА СИ ПРЕДСТАВЕТЕ КАКВО НИЩО БИХА РАЗКРИЛИ БЪЛГАРСКИТЕ СПЕЦ. МУХЛЬОВЦИ, АКО СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО ТОВА В БЪЛГАРИЯ!

ФСБ:

Федералната служба за сигурност в резултат от проведените комплексни спешни оперативно-издирвателни мероприятия разкри убийството на руската журналистка Даря Дугина, родена през 1992 г.

Престъплението е подготвено и извършено от украинските специални служби, а непосредственият изпълнител е гражданката на Украйна Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 г.

Тя е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 г заедно с дъщеря си Софиея Михайловна Шабан, родена през 2010 г.

В деня на убийството Вовк и Шабан са били на литературно-музыкалния фестивал „Традиция“, кодето Дугина е присъствала като почетен гост. След активирането на управляемия взрив на автомобила Тoyota Land Cruiser Prado, зад волана на който е била Дугина, на 21 август Вовк заедно с дъщеря си е напуснала Русия, преминавайки през Псковска област в Естония.

За организирането на убийството на Дугина и получаване на информация за начина ѝ на живот, Вовк и дъщеря ѝ са наели квартира в Москва в сградата, в която живее загиналата.

За наблюдението над Даря убийцата е използвала автомобил Mini Cooper. При това при при влизането в Русия са били използвани номера от Донецката Народна Република – Е982ХН DPR, в Москва – казахстански номера 172AJD02, а при излизането – украински AH7771IP.

Материалите от разследването са предадени на Следствения комитет.

….

Сега си представете какво нищо биха разкрили българските спец. мухльовци, ако това, не дай, Боже, се беше случило в България!

Afera.bg

«