« Върни се назад Публикувано на 11.01.2021 / 8:28

ЗА СКОРОСТТА НА ПАЛАЧИНКАТА И ТАШАКА

 

 

Колкото повече наближават изборите, толкова повече политическата палачинка набира скорост. Това научно откритие е толкова видно от официалните правителствени медии като БНТ и БНР, че не е нужно да си Нютон, та да го формулираш като закон.

Следствието от това откритие е обаче друго. Скоростта на палачинката се оказва право пропорционална на ташака. Според варненския сленг, турската дума „ташак“ означава най-вече майтап.

Вижте Георги Любенов. Той си прави пълен ташак с наследника на Пишурката, с поета Спас Гърневски. Водещият на неделната сутрин в БНТ само дето не умря от смях на тъпите клишета на пловдивския екскмет. И все му навираше двата и кусур милиона гласове в полза на президента Радев като греда в окото.

Вижте пък какво стана в „Неделя 150“. То не бяха издевателства с Дариткова, както казват руснаците, то не бяха ташаци, както казват българите от Варна. Водещият само дето не се изсмя на видната гербаджийка, както Любенов го направи с Гърневски.

Ужас. Нещо става в България. Май совите не са това, което са. И правилото на Гьобелс, че една лъжа, казана сто пъти, става истина, не работи. Мантрата, че ГЕРБ е вечният победител на всички възможни парламентарни избори в България, започва да дава фира. Палачинката не само се обръща горе във въздуха, но и се върти все по-бързо ден след ден.

Ясно е, че управляващите имат най-точната и най-скритата информация за това какво ще се случи на вота. Те са толкова уплашени, че Дариткова дига лапички за милост и е готова на всякаква коалиция с БСП. Само и само омертата за безобразията да бъде спазена. Трябвало да има национално спасение, той и самият Борисов най-после го изплю. Защо ли прилича на повик за помилване?

ГЕРБ явно са в пълна паника, щом викат Плевнелиев да оплюва Радев по БТВ. Този човек не спря да ръкомаха, да прави пластики с ръце във въздуха. Явно треньорите му по ораторско майсторство не са му обяснили, че жестовете са за хора, които не владеят добре думите.

То си се върти, като му влезе, бе казал навремето един гениален български премиер.

Цанко Цанев

«