« Върни се назад Публикувано на 23.08.2021 / 10:10

ЗА ПАДЕНИЕТО НА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ

Президентът Румен Радев още откакто се самопредложи за втори мандат е в предизборна обиколка за втори мандат с държавния ресурс – коли, придружители, охрани. Вече започна все повече да обикаля страната. За последните дни беше на Шипка, Болярово, Нова Загора.

Схемата на повече места е една и съща. Търсят се хора, които предварително да го посрещат и да правят масовка, естествено основно от някои лица от актива на БСП. Дяволът обаче е в детайлите. След като изпоназначи цялата вътрешна опозиция на Столетницата в служебното правителство сега същите хора са гръбнака на инициативните комитети, които да го издигат по места. Хем да няма общо с БСП, хем да му вършат работа, хем да е прикритие за по-голямата схема на овъртолване на всякакви хора в тези комитети.

Показателно за схемата, измислена от „стратезите“ на Радев начело с Копринков и Узунов, е мероприятието в Нова Загора.

Организирано е от местния Ротари клуб, който от години е паралелната структура на ГЕРБ в града.

Основен организатор се оказва членът на БСП и член на Ротари – Михаил Тачев – дясната ръка на Кирил Добрев в сливенска област. Известният в близкото минало бизнесмен успя да фалира бизнеси за милиони и от човека с едни от най-големите краварници в България, скъпи коли и охрани, в момента ходи с влака до София за срещи в президентството с Радев, за да му организира структурите за нова партия и преизбиране в област Сливен. Инструкции се получават директно от Копринков – кой, какво и къде да направи.

След снимките преди година в Правец с Георги Гергов и състава на служебния кабинет вече и на децата е тотално ясно, че истинският двигател и шеф на вътрешната опозиция в БСП се казва Румен Радев.

Още по-скандално е, че по време на срещата в Нова Загора е имало списъци за предварително избрани да присъстват на срещата с Радев, където основните структури на БСП не са били допуснати от охраната на вратата, включително общински съветници от партията. На вратата е стоял лично Тачев и е селектирал хората. На първият ред пред Радев обаче знаково са седял  общинският съветник на Демократична България.

Дошлите да видят президента социалисти останали разочаровани и бързо се разотишли като оставили вътре ротарианците и вътрешните опозиционери за казионно нареденото мероприятие. Местните активисти на БСП шушукали как така странно Радев е срещу мутрите, а на местно ниво се събира само с такива и отблъсква нормалните хора, които му тичали да го избират за президент. Уж е срещу ГЕРБ, а май е наврян под шлифера на Бойко Борисов.

Миглена Атанасова

На снимката: Тачев със списък кой да влиза и да не влиза на срещите с Радев

«