« Върни се назад Публикувано на 12.06.2021 / 8:49

ЗА „МАНИПУЛАЦИИТЕ“. ИМАТЕ МНОГО ПОЗДРАВИ ОТ МЕН, ВЕСЕЛИНА ТОМОВА.

На 11.06.2021 АФЕРА публикува:

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! АНТИКОРУПЦИОННИЯТ СЕКРЕТАР НА ПРЕЗИДЕНТА, „КАДРОВИКЪТ“, ПРИБИРА ТЕЖЪК ПЛИК ОТ ТЕЖКО КОМПРОМЕТИРАН ЕКСШЕФ НА МИТНИЦИ, ИЗВЕСТЕН КАТО ЧОВЕК НА СЛАВЧО ХРИСТОВ И КОСЬО САМОКОВЕЦА

https://afera.bg/%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%ba%d0%bb%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%be%d1%80%d1%83%d0%bf%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b8%d1%8f/

Пред „24 часа“, коректно препечатали разследването на АФЕРА, коментарите от Президенството са:

Не коментираме манипулации, лаконично отговориха на въпросите защо е толкова конспиративна срещата на президентския съветник по правните въпроси, който отговаря и за битката с корупцията Пламен Узунов с бивш митничар,  каква е темата на срещата и какво има в плика.“.

Пред „24 часа“ срещналият се с Пламен Узунов Петко Петков коментира така:

Повече от 10 години не работя в митниците. А съм на съвсем друга работа. Сетете се сами срещу кого  е опитът за дискредитиране. С Пламен Узунов сме приятели отдавна. На въпрос какво има в плика Петков каза „личен подарък“, без да уточнява какъв. Няма да влизам в обяснителен режим, но ще си потърся правата в съда срещу всеки, който цапа името ми – моето и на моето семейство.

Първо за Петко Петков.

В публикацията АФЕРА се е позовала на цитати от различни медии през годините, които са информирали за дейността на Петко Петков, за да дадем яснота кое е точно лицето с което се среща Пламен Узунов. Любопитно е защо Петко Петков не е потърсил правата си в съда преди 10 и преди 20 години, когато са правени тези разследвания от медиите, които са цитирани от АФЕРА.

Сетете се сами срещу кого  е опитът за дискредитиране“ – казва Петков.

Какъв опит и защо да е опит? До този момент името на Пламен Узунов е дискредитирано не от АФЕРА, а от самия него с действията, които извърши, даже и с това, че лично аз не мога да се сетя за читаво ченге, което ще се издъни по този ахмашки начин с кореспонденцията си с Бобоков, например.

Иначе, никакви илюзии съм нямала, че в плика има „личен  подарък“. Първия ми залог преди да публикувам материала бе, че ще кажат, че в пакета има билки.

Второ – за Президенството и Пламен Узунов.

Не коментираме манипулации…“

Нямам съмнение, че са прочели публикацията поне десет пъти. След като са я прочели щяха да забележат, че АФЕРА не си служи с никакви манипулации, а съм описала конкретно и надлежно това, което се вижда. Защото не сме кьорави. Описала съм фактите такива, каквито са нагледни. И оставям всеки да си прави извода.

За разлика от заслепените запалянковци на това или онова политическо лице или партия, АФЕРА е медия, а аз съм журналист. Не ям колците с доматите. Нито съм на два дни разследващ журналист.

И имам следните въпроси към „почтеността“, „прозрачността“ и „връщането на държавността“:

1. В качеството си на какъв Пламен Узунов е главният „кадровик“ в най-важните ресори на служебното правителство – МВР, служби, Митници и т.н.?

2. Знае ли Президентът и назначеният от него премиер Стефан Янев как точно преминава „одобряването“ на „кадрите“? Минават ли те първо през … Пламен Узунов, а след това препратени ли са към Николай Копринков за … „дълги беседи“? Колко от всички „кадрови промени“ са дело на вътрешния министър Бойко Рашков и колко от тях са дело на Пламен Узунов? Кой всъщност е министър на МВР – Рашков или Пламен Узунов? Не вижда ли Президентът и премиерът какъв пагубен ефект има от тези Пламенузунови „смени“, всъщност „подмени“, които торпилират истинската цел на това правителство?

3. Редно ли е лице с такъв пост и ранг – главен секретар по антикорупция на Президента да провежда такава среща с лице, чийто облик, описан в медиите не е никак лицеприятен, да не кажем по-тежка дума? След като е приятелска среща за „личен подарък“, пакет с билки, например, от какво се бои президентският съветник по антикорупция, че изнася не само своя телефон, но и двата на събеседника си на отдалечен шкаф? Какво толкова говорят, че да се притесняват? Редно ли е, президентският съветник по антикорупция да прибира листчета с написано върху тях от бившия митнически шеф? Може ли да се допусне, че на тези листчета не са написани имена, които на всяка цена трябва да бъдат там, където е „правилно“ и са дадени точно на човека, който кадрува в правителството? Редно ли е президентски съветник по антикорупцията да прибира пакет от когото и да било, камо ли от лицето във видеото,  пък дори в този пакет да има насипни бонбони Линдор, ти да видиш?

Апропо, когато „обикновените“ хора се срещат с приятели не си крият телефоните с часове по ъглите на заведенията, не си слагат „личните подаръци“ в краката и не ги подаряват накрая, а в началото на срещата, и не си тръгват един след друг с „разчетена пауза“.

Има ли около Президента и Премиера поне едно читаво и професионално ченге, което да „разчете“ видеата и да им отвори очите не за това, което не им се иска да видят, а за това, което показва тази среща на чисто оперативен език?

4. Вероятно за мнозина, които се чудят как така „левашки“ може да се случва това, което виждаме и търсят сложния отговор, ще бъде учудващо да кажа, че когато човек не блести с особени качества и живее с илюзията, че е на „върха на сладоледа“, прави глупави неща. Точно като с безумната кореспонденция с Бобокови.

5. С какво толкова е ценен Пламен Узунов за Президента след толкова скандали, в които се овъртя? АФЕРА още от предишното служебно  правителство на Радев – това на Герджиков десетки пъти предупреждава и алармира за гафовете на Узунов, включително и сега – с меко казано странното кадруване в МВР, службите и Митниците. Което обслужва не целта на служебното правителство, а месец след неговото стартиране, бетонира всички СХЕМИ по места на бившите управляващи.

Пак ще го повторя. Когато осветяваш истината и тъмните ъгли на Властта, както и на опозицията, си винаги неудобен и „лош“. Никога не съм се влияела от ругаещата ме запалянковщина, нито от когото и да било.

Върша си журналистическата работа така, както знам, че трябва да се върши – безпощадно към всички онези властници и политици, без значение от коя палитра са, в името на осветяването на истината за процесите, които се вършат зад кулисите, и които обществото трябва да знае.

П.П.  А на глупаците, които пищят тролово как съм била „купена“ от Бойко Борисов и сие, защото съм посегнала на „свещената им крава“ – новата илюзия, наречена „мнозинство на почтените“, ще им кажа в прав текст – винаги ще бъда „лошата“, защото никога не съм слугувала на никого – нито на Хунтата на Бойко Борисов, нито на онези, които днес управляват, нито на онези, които ще дойдат на власт.

Моята мисия е да ви показвам и казвам истината НЕ избирателно. И изобщо не ме интересува кой ме обича и кой не.

Разследващата журналистика е самотно занимание. И е за смелите. Не за плашипутарниците.

Имате много поздрави от мен:

Веселина Томова

«