« Върни се назад Публикувано на 04.11.2017 / 9:48

ЗА КАКВО ДА „СЕ ИЗВИНЯВАМЕ“ ПО „АФЕРАТА НИКОЛАЙ ПЕТРОВ“? ЗАТОВА, ЧЕ СМЕ КАЗАЛИ ИСТИНАТА?! МАНИПУЛАЦИИТЕ И ЛЪЖИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ С ПЪЛНА СИЛА!

ТОВА Е ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА ОДИТНИЯ ДОКЛАД, НАПРАВЕН ЗА ВМА В ПЕРИОДА – 1.06.2014 ГОДИНА – 31.01.2017 ГОДИНА!:

http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2017/10/20/oditendoklad.pdf

Водещата Люба Кулезич от bitv: „…Давам си сметка, че дори и да не сме болни от снобария, проявите на светлата страна на Силата често ни отегчават със своята миловидност. Докато тъмните й проявления ни възбуждат, създават ни фалшивото усещане, че сме много хитри, много прозорливи и сме в час с ходовете на големите игри по върховете. Ето ви пример: получих маса упреци за пледоарията си срещу поръчковото разследване на БТВ, което натопи здравния министър проф. Николай Петров за конфликт на интереси. Бил пуснал на зет си обществена поръчка за милион и шестстотин хиляди лева, а се прави на светец. За да предотврати злорадите дюдюкания по свой адрес, професорът подаде оставка. Голям кеф, нали? Нароченият за светла личност доктор се оказа маскара като всички останали. Днес не чувам извинения за прибързаното му очерняне след поясненията на зам. министъра Мирослав Ненков, че по въпросния договор са изхарчени 300 хиляди лева, а не милион и шестстотин хиляди. И че решението за сключването му е на предишното ръководство на ВМА, а не на самия проф. Петров.

Така де! Много по-густо ни става, ако медиите ни изтипосат един почтен човек като гадняр. Да признаем, че той заслужавапризнание и уважение за професионалния си и човешкия си морал е „ега ти кича“.

Да видим сега кой не е чел одитния доклад за ВМА – Любица Кулезич и/или/ заместник министърът на здравеопазването Мирослав Ненков?!

  1. Договорът с фирмата Гражданско дружество „Ортопедие – Инвекс“ е под № 638 и е сключен на 13 януари 2015 година „по позиция 4,12,13 и 24“.ВМА
  2. Общата крайна стойност „по позиция 6“ на поръчката е в размер на 867 522 лева. Договорът е сключен за 36 месеца.ВМА
  3. На 29.12.2016 година дружеството „Ортопедие – БГ“ ЕООД е класирано на първо място  и по обособена позиция №20 на стойност 357 750 лв.
  4. По време на сключването на тези договори проф. Николай Петров Е шеф на ВМА.
  5. Единствен сайта АФЕРА показа и спечелена обществена поръчка извън обсега на одитния доклад, който обхваща период с краен срок 31.01.2017 година, а именно: спечелена обществена поръчка ОТНОВО от „Ортопедие БГ“ ЕООД на .. 6.02.2017 година. Два месеца преди проф. Николай Петров да стане министър на здравеопазването, когато все още е шеф на ВМА.ВМА
  6. Всеки, който си е направил труда да прочете целия одитен доклад, може да прочете безапелационните изводи от страна на одиторите за НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА, КАКТО И ИЗВОДИ ЗА „СВЪРЗАНИ ЛИЦА“, които трябва да бъдат обект на други институции.ВМА
  7. В одитния доклад са оборени от страна на одиторите и обясненията на самото ръководство на ВМА, КОЕТО ОТБЯГВА РЕДИЦА ВЪПРОСИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВЪПРОСНИЯ ДОГОВОР  С „ОРТОПЕДИЕ“.
  8. Как е „чела“ прокуратурата този одитен доклад, в лицето на военния прокурор Адалберт Кръстев, вече стана ясно. Ясно от разследване на АФЕРА е и коя е съпругата на въпросния военен прокурор, отказал да види престъпление и отказал да образува наказателно производство – а съпругата работи като финансов контрол в … същата ВМА. /Публикацията на АФЕРА може да видите тук!/

Така че, драги ми „водещи, и министри, и заместник – министри, четете преди да внушавате откровени глупости и лъжи по отношение на „аферата Николай Петров“.

АФЕРА го написа и пак повтаря – никой по никакъв начин не е атакувал ЛЕКАРЯ Николай Петров. Базирани на факти и документи сме разкрили порочни практики на РЪКОВОДИТЕЛЯ НА ВМА.

За какво да се извиняваме /по Кулезич/, затова, че сме казали истината ли?

Afera.bg

«