« Върни се назад Публикувано на 22.05.2024 / 11:14

ЗА ДЖЕРЕМИ, АМЕРИКАНЕЦА И ЗЛАТНИЯ ВЕК НА ГЛУПОСТТА

Депутатката от ПП Кристина Петкова бе изпратена тази сутрин в NOVA, за да брани Киро, Наско, Ицо и компания.

Смела, макар и крайно безсмислена, та дори и тъпа постъпка, бих казал аз. Руса, умна и нахакана, тя захапа всички останали, но не и онези, които съвсем откровено и в автентичен запис споделяха как перат пари. Симпатична е въпросната дама, но очевидно объркана. Явно „Пламене, дай един милион” й звучи уместно… Което само по себе си пък е достатъчно доказателство защо Криси не би трябвало да има място в следващия парламент. Въпреки плътните си устни.

Смених програма, за да видя единствено как по bTV малката Цветанка Ризова, известна още като Цънцарова, се опитва с лапички да усмири Венко Сабрутев. Всеки път, като го видя този господин, се сещам за вица: не се бой, маминото, те те лъжат! Главата ти не е квадратна!

Венко, както винаги, изглеждаше елегантно и уверено, като един истински лъв – по визия и астрологична съдба. Реве ли – реве, докато другите животни коментират под сурдинка, не се спре да мучи този комплексар, бе!

Хубаво е, когато има крясъци и мучене в ефир. Човек се чувства жив и голям сред тази шумна фауна от защитени с имунитет видове. Някак си си дава сметка, колко по-хубаво е на дивана вкъщи, вместо потънал в пот под прожекторите и смразяващия поглед на Мара. От друга страна пък, трябва да признаем, че така обществото ни пропуска същественото, но пък к’во толкова!

И преди се е случвало никой да не ни даде отговор на действително важните въпроси, като например: кои са “Американеца” и “Джереми”, споменати от Киро Ум Белия Делфин в “Запис 3” публикуван от сайта “Афера” вчера.

Щото вас може и да не ви интересува, ама пък мен много ме дразни, като не мога да пия едно кафе с Американеца, само щото му нямам телефона и малкото име.

Въобще хубаво е, когато има дебат. Бил той и дезинформационен. Така в суматохата никой в крайна сметка не се сеща да попита тея люде от записа защо още са в телевизора, вместо на шезлонг в Казичане? Щото само в рамките на два дни, уважаеми зрители, всички видяхме как цяла една камара от говорещи кратуни не спря да играе комар с темата от къде са записите и кой ги е направи, вместо да поиска публичен линч за участници в тях, например…

Пак ще повторя – преживяваме Златен век на глупостта у нас! Шият се оранжеви знамена, превъзбудени граждани се удрят един друг от щастие с автомобилите си по пътищата, докато културата също процъфтява, като вече дори имаме и роден гей-филм, в който българче опъва ромче, и обратното.

Или накратко – карайте си велосипедите, уважаеми граждани, щото както вървят неща, много скоро те ще карат вас. Аре, лек път и много здраве на Джереми! Нека звънне, ако му остане време…

Васил Петев

www.mediamall.info

«