« Върни се назад Публикувано на 05.04.2014 / 17:42

ЗА ГЪРНЕТО САШО ДИКОВ И ПОХЛУПАКА – МИРОЛЮБА БЕНАТОВА

 

ЗА ГЪРНЕТО И ПОХЛУПАКА: Знаете я от деца: търкулнало се гърнето, та си намерило похлупак! Да приемем, че гърнето е заекващият Диков, а капака – Миролюба Бенатова. Те са си лика –прилика като два стръка иглика! Еднакво бездарни, с еднакво балонно самочувствие. И двамата – хора на Бойко Борисов, и двамата – еднакво безпомощни, когато трябва да реагират на терен, на живо: единият заеква, другата – цеди думите, сякаш от устата и падат алтъни. И сега са заедно – нагли и самоуверени в телевизията на мисията от Банкя.

Няма начин да не ги прибере под свое крило. За Миролюба е публична тайна, че още преди десетина години мина през …. му, а за Диков – че е минал през …. му.

А цедящата думите – спомняте ли си колко безпомощна беше, когато пламна Катуница?

Ситуацията беше цинична до небето: храбрият юнак от Банкя гледа мач в Разград, Цецо Хамстера на концерти на Веско в Бургас, а България се тресе! И тази нещастница явно му се е обадила и той с познатото си пренебрежение: абе, говори там, че това е разправия на две фамилии… какво чак толкова! За три години и половина той беше една година във въздуха, защо не отскочи с хеликоптера до Катуница? Защото е храбър и инструктира клетата с микрофон да говори глупости.

Тогава България щеше да я разкъса! А за гърнето Диков – нямам думи, ясен е!

Стефан Северин

 

«