« Върни се назад Публикувано на 07.10.2014 / 22:23

За Борисов политиката е махленско мачле. Лукарски, Бареков, В. Симеонов и Кр. Каракачанов не са алтернатива на статуквото. Кафето от цикория не е кафе.

Ако Борисов беше политик, щеше да се оттегли от лидерството. Щеше да каже: Аз се оттеглям от ръководството, за да има правителство. Такова поведение наистина би било национално отговорно.

Бойко БорисовБорисов предпочете милиционерската палитра от номера – да подлага крак на тоя или оня, да имитира фалове, да лансира компрометирания и оцапан Цветанов.
Борисов легитимира онова, което е опротивяло на публиката от години. За Борисов политиката е махленско мачле. А народът е някаква парцалива публика.
Поредните избори, извънредни или не, само показват, че онова, което лекомислено някои наричат елит и политическа класа, не е узряло, не е пораснало, останало си е в дебрите на на ония години преди 1989 г.
Говоренето на политиците не дава отговор на десетки въпроси. Чуйте ги! Никой не казва как ще се разберат помежду си. Кой ще е председател на НС, от което произтичат големи последствия за близкото ни бъдеще. Кои са приоритетите на разбитата държавност? Кои са допустимите компромиси в тоя нарочно предизвикан хаос?
Политиците ломотят едни същи безмислици. Защото са некадърници. Не е случаен фактът, че хората, които имат успешен бизнес или доходоносна работа, не искат и да чуят за политика и за собственото си участие в тая жалка трагикомедия.
Всичко е вятър и мъгла.
Помнете апартаментите, обвиненията срещу лекарите, лъжите на Борисов, пържолките за кучетата, приказките за матряла и че българите са кучета, които трябва да се държат на къс повод.
Лукарски, Бареков, В. Симеонов и Кр. Каракачанов не са алтернатива на статуквото. Кафето от цикория не е кафе. Не забравяйте ерзаца „Инка“. Докато нещата не станат истински, всичко останало е обикновена измама.
Любо КольовскиЛюбо Кольовски
Колаж: Иво Ангелов, „Сила”

«