« Върни се назад Публикувано на 28.02.2024 / 11:14

ЗА АТАНАСОВ, ПЕТКОВ, ЛИГИТЕ ПО ВЛАСТТА В СЛУЖБИТЕ И НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО

Изявите на политическо поведение, което лесно могат да бъде квалифицирано като „национално предателство”, са толкова много през последните 2-3 години, че ще ми отнеме часове за да изброя повечето подобни примери. Затова сега тук ще се спра само на един от тях, който по мое скромно мнение, отдавна е надминал определението за „скандален”.

Атанас Атанасов, Кирил Петков, татко Петко и ДАНС

Очевадно тенденциозната и нестихваща вече месеци наред атака от страна на Атанас Атанасов и Кирил Петков, със задкулисното съдействие на татко Петко, срещу Държавна агенция „Национална сигурност” е емблематичен пример за поведение, което сравнително лесно може да бъде определено като национално предателство.

Няколко души, легендирани като „политически фигури”, от месеци не спират чрез своите публични изяви най-нагло да обругават и откровено да саботират дейността на една от най-важните агенции за сигурност в държавата. Става дума за ДАНС.

Използвайки основно манипулативни прийоми, престъпна дезинформация, а на моменти дори и откровени лъжи, един неуспял бивш социалистически прокурор от село Батин и един нереализиран емигрант – пицар от Канада, прикрити зад фалшив „евроатлантизъм”, не спират да хвърлят кал по българските контраразузнавачи. С това те не просто пречат и саботират ефективната работа на служителите в Агенцията, но напълно съзнателно (освен ако не са пълни идиоти – струва си допуснем подобна възможност), те правят откровена услуга на всички онези, които имат интерес от слаба българска държава и осакатени служби за сигурност. И докато тези политически палячовци шумно и театрално „нападат” актуалните „врагове” на страната ни, в частния случай – Руската федерация, те реално правят услуга и работят за същата тази Федерация. Друг е въпросът, че по мое лично мнение Русия не е враг на България, а политиката провеждана от настоящото управление на държавата ни, я превръща в наш враг. Но това е персонално мое мнение, което няма особено значение в конкретния случай. Все пак мисля, че дори най-големият идиот на планетата разбира, че ако аз константно плюя по институциите, призвани да ме пазят, аз не работя за тях, а по-скоро за техните врагове. И когато нещо подобно се прави перманентно от  шепа сдухани политици, логично възниква въпросът защо, по дяволите, го правят?

Ето и възможните отговори според мен:

А) – защото са национални предатели, работещи за чужда държава;

Б) – защото са тъпи галфони;

В) – защото ламтят за контрол върху властта в специалните служби;

В конкретния случай с Атанасов и Петков считам, че причината е по-скоро комплексна. Тези двамата са просто едни ламтящи за власт галфони, които чрез фиксацията си върху придобиването на властта в службите, осъзнато или не, най-брутално обслужват чужди интереси. Което пък автоматично ги превръща в какво? Ами, в национални предатели, разбира се. Защото, някой път е възможно човек да се превърне в национален предател не защото осъзнато е работил срещу държавата си, а просто защото е прост. В настоящия случай според мен говорим именно за подобен феномен.

В този ред на мисли считам, че е време въпросните лица най-накрая да отръскат пършивите си козини от бълхите които ги хапят и да осъзнаят, че ако не си затворят най-накрая плювалниците и не ограничат маршируващото си малоумие, много скоро същите те ще донесат съвсем реални щети на България. И тогава вече ще трябва да бъдат тричани. Щото, то бива да си прост – бива, ама тези двамата вече плачат за участие в Олимпиада. Аз чудесно разбирам, че Great тъпагьоз thinks alike, ама всичко си има граници. Пък било то дори и вселенската тъпота!

Васил Петев

www.mediamall.info

«