« Върни се назад Публикувано на 28.02.2014 / 8:58

ЗАЩО ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ НЕ ВЗЕ ПРОКУРОР АСЯ ПЕТРОВА В ХОЛАНДИЯ

 

Заместник главният прокурор Ася Петрова, която е прокурор по делото „килъри”, заяви по БНТ, че по времето на процеса срещу „килърите” е имало опити за политизиране на казуса от страна на защитата на подсъдимите. Прокурор Ася Петрова каза още, че постановеният съдебен акт на Варненския апелативен съд по делото „Килърите“ на втора инстанция е безспорен успех за прокуратурата и този акт сам по себе си давал отговор на опитите за политизиране на делото.

Политическите свръзки с правосъдната система са коварна тема.

Както е известно не друг, а бившият вътрешен министър на МВР и председател по онова време на партия ГЕРБ Цветан Цветанов заведе НЕЗАВИСИМАТА представителка на прокуратурата прокурор Ася Петрова в САЩ, където тя стоя с него близо месец.

Безспорните и уникални професионални качества на прокурор Ася Петрова очевидно са били забелязани от ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ НА ПАРТИЯ ГЕРБ, КОЯТО ПО ПРЕЗУМЦИЯ НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА КАСАНИЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН КЪМ ПРОКУРАТУРАТА С ИЗЯВЕНА БЛИЗОСТ.

След приключване на делото „килъри” на първа инстанция в Шумен, не друг, а изпълнителната власт, управлявана от партия ГЕРБ, назначи съпругата на съдия Димчо Луков като експерт към Областна управа в Шумен, а синът на съдията като експерт в Областна управа – Варна, което няма как да стане без политически протекции.

АФЕРА счита, че решението на сегашния вътрешен министър Цветлин Йовчев, който предприе посещение в Холандия за среща с шефа на Европол, да не вземе със себе си прокурор Ася Петрова, е непростима грешка. Още повече, че тя има опит с докосване до такива „спец” хора като „партньорите” на Цветанов от САЩ.

Afera.bg

«