« Върни се назад Публикувано на 06.01.2024 / 9:21

ЗАЩО ТОЛКОВА ДЪРЖАТ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ ХРИСТОВАТА ЦЪРКВА?!?

Скъпи братя и сестрици, православни българи, със свито сърце, напълно разкъсвана от негодувание и болка, не знам какво да ви честитя днес, Свето Христово Кръщение и Богоявление, или предпразнството на Рождество Христово (Бъдни вечер)…

Нелепо и много тъжно е…

Нима, Боже, Ти и Пресветата Ти Майка сте се родили два пъти, нима някой Те зачете на католическата Коледа, когато забраниха дори да споменаваме Името Ти?!?

А днес, в деня преди истинното ти Рождество, когато 90% от Православието с трепет очаква Рождението ти, ние празнуваме Кръщението Ти, а утре на Празника, с който Бог Отец, от безграничната си любов към нас, постави началото на Спасението на погиващият в грях човешки род, у нас камбаните дори няма да бият…

Защо, приятели мислите, че се случва това?

Кому бе нужна тази подмяна и нека си припомним кой е извечният баща на лъжата, манипулацията и подмяната…

Само ние българите, гърците и румънците, тези които в светски план са в съюз с враговете на Бога, с евроатлантиците и с НАТО, източноправославните, които днес по същество водят отявлена война срещу Русия и Православието, (вижте гоненията в Украйна и забраната на каноничната УПЦ), служат по новоюлианския (григориански) икуменически календар, по календара, творение на икуменистите антихристи, които ни водят към обединение с всички иноверни и еретици, и към създаването на Една Световна Църква – Църквата на Антихриста. Разколната формация на Вартоломей в Украйна – ПЦУ вече премина към служение по еретическия календар.

Защо ли?!? Защо толкова държат да се отделят от Христовата Църква?!?

Защото, приятели, еретическият календар е основният инструмент на вартоломеистите и папистите, клинът, който те успяха да забият в сърцето на Православието, целейки разкол,  унищожение на Съборността и Единството в Христовата Църква, по принципа разделяй и владей.

Служението по григорианския календар е тежък грях спрямо Христовата Църква и нашите архиереи го знаят, и всички ние ще носим страшните последствия от този грях, както БПЦ, така и народа, децата и държавата ни и то се вижда. Имайки предвид, че всичко е по Божие допущение, сме свидетели на небивалата духовна, икономическа и социална криза и упадък в държавата и обществото ни.

Страшно е братя и сестри, и първата крачка към умилостивение на Бога е Покаянието на всички ни и настояване, прошение, петиция към нашия Свети Синод за връщането ни към лоното на Православието чрез възстановяване на Светоотеческия вечен, единствено Истинен, установен от сам Бог календар.

Другият, по който днес БПЦ служи е еретически.

Време разделно е, БПЦ трябва да се определи накъде ще ни поведе, към връщането ни към единение с Истинната Христова Църква – Православната, където Бог е отредил, или към погибел, към икуменическата Църква на Антихриста – Едната Световна Църква, обединяваща всички религии, ереси и вери.

Времето ни изтича…

Нека се молим Бог да вложи в сърцата на нашите архиереи воля за връщането на Светоотеческия календар, за да ни помилва Бог. А ние всички нека се покаем, защото всички много, много съгрешихме пред Небето и пред Бога.

В подкрепа на тук изложеното с огромна болка е този запис от Богоявление на р. Йордан, връщането на водите й по Богоявление, който се случва единствено и само на 19 януари, не днес или когато и да било друг път.

Нека си спомним и чудното предупреждение на Рождество Христово, празнувано по еретическия календар в Гърция, в деня за почитание на Св. Спиридон…

Да не забравяме, че папата и п. Вартоломей подписаха Третата уния за съвместно празнуване на Пасха, планувано за 2025 г., а на Световния форум за климата WEFCO2, положиха началото на Обединената Световна Църква и приеха нова „климатична библия“.

Нима не разбираме, че служението по новоюлианския еретически календар ни прави съучастници на еретиците икуменисти, водещи света към Църквата на Антихриста?

Нима ще позволим да бъдем част от тази мерзост и отстъпление?!?

За мене, грешната и нищожната, подмяната на Светоотеческия с икуменическа (григориански – новоюлиански календар) е трагедия, водеща до разкол и раздираща хитона на Христовата Църква, и пълно предателство спрямо Христа и Неговата Една Света Съборна и Апостолска Църква – Православната, която Той основа с безценната си свята кръв и мъченичество за нас на Кръста на Голгота, и която вече 2 хил. години се ръководи по законите и каноните, постановени по време на Седемте Вселенски Събори чрез благодатта на Светия Дух, от достойни епископи, верни Христови служители, колоси на богословието, светци и мъченици за Христа, и чрез които вече 2 хил. години отстоява срещу ересите и нововъведенията.

Бог да ни вразумява, докато все още ни отпуска време по молитвите на сонма наши свети богоносни и преподобни мъченици за Христа и Неговата Църква.

Нека не бъдем Иуда, нека не бъдем  безразлични!

Нека не разпъваме повече Христа!

Със безценната Му кръв сме изкупени, братя и сестри, българи…

Честито Рождество Христово на всички, които ще празнуват празника на празниците, Рождението на Този, който с Кръвта си, отвори вратите на Небесата за изгонените от Рая, всички нас, падналото в грях човечество!

Боже, прости ни, ние не знаем що вършим…

Амин

„Пресвета Богородица не се води по новия календар…“

Интервю с архимандрит Амвросий, игумен на Зографския манастир, Света Гора

– Ваше Високопреподобие, Голяма Богородица се празнува в България на 15 август, а в българския манастир “Зограф” и на цяла Света гора – на 28 август. Докога датите на църковните празници ще ни разделят?

– Това зависи от самия народ, той трябва по-усърдно да иска връщането на стария календар. А сред повечето хора цари безразличие.

На църковно-народния събор в Рилския манастир някои са поискали въпросът за календара да влезе в дневния ред, но повечето са гласували против. А по-малко от 10% от православните християни са по новия стил – Гърция, България и Румъния. А по стария са Русия, Украйна, Грузия, Сърбия, Македония, Йерусалим, Света гора.

Има много чудеса, които съвсем ясно показват кой календар е правилен.

Например отец Красимир (Капитанов) от Шумен наскоро ми разказа, че една жена преди повече от година била тежко болна и лекарите не давали надежда, че ще оцелее. В съня й обаче се явява св. Богородица и й казва, че точно след три дни – в деня на св. Иоан Рилски, ще оздравее. Така и станало за почуда на лекарите. И наистина този ден бил празник на св. Иоан Рилски, само че по стар стил! Тоест Света Богородица не се води по новия календар.

Румънският архимандрит Юстин от манастира “Петровода” ни разказа за подобно чудо, което се е случило малко след като новият календар бил въведен в Румънската църква през 30-те години на XX век. Тогава един от румънските монаси аскети е започнал изключителен духовен подвиг – 40 дни се затворил в килията си, без да яде, без да пие дори и вода. Той само се е молил, за да разбере кой календар е правилен. Явили му се тримата светители – св. Василий, св. Иоан Златоуст и св. Григорий Богослов, и му казали: старият календар е правилен. А тези, които са въвели новия, ще страдат и ще бъдат наказани от Бога.

Мая Стоянова

«