« Върни се назад Публикувано на 02.09.2021 / 9:18

ЗАЩО СА НУЖНИ „НОВИ“ ПРОЕКТИ, КОИТО ПО СЪЩЕСТВО СЪДЪРЖАТ ВСИЧКО СТАРО. КРЪСТОСКА МЕЖДУ КОН И КОКОШКА

Така наречените „нови политически проекти“. Дали те са нови наистина.

Изчитайки засега оскъдната информация какво предвижда проектът на свети Киро Лъжеца, забелязвам, че няма голям диапазон идеи, да не кажа, че не виждам изобщо идеи. Представеното засега прилича повече на лош рекламен опит за привличане на хора, нищо повече. Общи приказки за някакви промени, като ги разгледах, не видях абсолютно нищо ново от това, което искат като промени БСП, ИТН, ДБ, ИБГНИ. Нищо принципално ново не видях. Основното – евроатлантизъм, премахване на корупцията, разглобяване на модела ГЕРБ, приватизация на ББР (това не се казва така открито), промени в полицията. Това категорично не е но ново!

Друго, което забелязах, са много сериозни изключително тъпи елементарно непохватни предложения, сред които като бисер заблестя идеята за антикорупционни сертификати на общините. Това е толкова несериозно по своята същност, че не мога да приема човек с портфолиото и претенциите на свети Киро да мисли така. Ако мисли така, то това не само не е нищо ново, но представлява изумително добри продължение на ГЕРБ политиката за борене на корупцията с още и още корупция. Абсурдно е подобно предложение да има елементарна политическа стойност. Както и хората, от които идва.

Забелязах също, че изобщо не става дума за нов проект на Киро Лъжеца, а за нов проект на Румен Радев, в който хитрецът на дребно се предвижда да играе централната роля. Смешни са опитите да бъде размито лицето на Радев зад проекта. И тук идва най-интересното. Проектът предвижда да включва хора от ДБ и БСП?!?!

Това е невиждано политическо инженерство, което по същество е кръстоска между кон и кокошка. Ясни са стремежите на Радев не само да обезличи БСП, но вероятно да я заличи. Ясно е също, че той е на една крачка от този успех. По неясни за мен причини Корнелия все още мълчи за всичко, което знае, но истината е, че тя и партията са на дръвника и ако продължава да мълчи, ще отнесе всичките си тайни в гроба.

Да помислим.

Какво по същество би представлявал проект на клониране между ДБ и БСП. Оставям настрана засега въпросът кой измисли тази глупост. Отговорът за мен е очевиден. Цели се пълно обезличаване на и без това обезличените политически полюси, идеи, тенденции в досегашната епоха. По същество тази идея означава нещо, за което бленуват много българи – КРАЙ НА ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА. Няма да има ляво, дясно и център. Ще има една партия, която съдържа всичко в едно.

Това да ви е познато???

Ако не ви е познато, ще ви запозная.

Това е основната глобалистка идея за обединение на всичко и премахване на различията. Това е „новият“ проект на свети Киро и Румен Радев. Мисля, че точно аз няма нужда да обяснявам откъде идват тези идеи и на кого те са полезни. Не и на народа!

Да, промени в света има и ще продължи да има.

Но как ще се отиграят тези промени и какво те носят, това вече е друг въпрос.

По същество „новият“ проект не само, че не е нов, не само че ще продължи всичко добре познато старо с пълна сила, но с нови лица, но и представлява най-същественият опит за въвеждане на България във вътрешния кръг на глобалистката либерална система. Това ще стане именно чрез всички тъпизми, които можем и не можем да си представим. Ако стане. Защото ми се струва, че няма да стане.

Защо са нужни „нови“ проекти, които по същество съдържат всичко старо? Който е запазил способността си да мисли, да мисли.

Аз отново ще кажа, Киро Лъжеца е един от най-опасните хора, явявали се в управлението на България, рядко бездарен човек, абсолютен манипулиран пудел и монтиран елемент на добре смазана машина. Аз дори не мисля, че той може сам да манипулира, мисля, че е толкова празен отвътре, че дори манипулациите трябва да му ги записват, защото не може да ги схване.

Нов проект няма.

Нови проекти идващи от Запада няма!

Нищо, че така каза астроложката на тъмната страна, любимката на част от българите Дончева.

В момента ново би било само създаване на антиглобалистка политическа партия с конкретна програма за възстановяване на България. Говоря за категорично антиглобалистка отговорност! Не говоря за Възраждане, което само себе си не знае какво е.

Анастасия Гешева

«