« Върни се назад Публикувано на 14.10.2014 / 9:52

Защо са му на Доган министри, ако Борисов е негов?!

БОРИСОВ И ДОГАНАндрей Райчев не спира да плещи глупости из телевиденията. Екатерина Михайлова едва изтърпя наглото му безхаберие – много дълго „мислел“ президентът кой е първата политическа сила, визирайки Желю Желев през бунтовния януари на 1997 г. Обаче върхът на агресивната му наглост беше твърдението, че ДПС искало да си „почине от властта“. Ако това не е грандиозна глупост, значи е мръснишка лъжа. Лютви Местан не спира да говори как ДПС е „незаобиколим фактор“, как без Движението не може да се конструира стабилно мнозинство в парламента, а оттам и да се състави стабилно правителство. Местан е ясен – без ДПС не може да има стабилно управление.

Какво е управлението чрез политическо представителство, ако решим да се изгаргарим с ленинист като А.Р. – концентриран израз на властта.
Очеизвадно е, че А.Р. е силно депресиран от политическото оцеляване на Бойко Борисов, когото заедно с един друг от „Кънчевците“ мачкаха из телевиденията – БСП, ДПС и АТАКА щели да отидат на избори, когато свалят вота на Б.Б. до пренебрежимо равнище. Е, издъни се Андрей Райчев с тази малоумна „прогноза“. Сега дърдори селяндурски с неустоим лицеизраз, пардон, как преди шест месеца ДПС сменило курса. Леле, що стана – смени го. И? Че няма да се съобразява с малоумните „прогнози“ на Андрей Райчев, я!
Сега единият от „Кънчевците“ бръщолеви друго – ДПС искало да си „почине от властта“. Защото нямало да има министри. Този е неудържим. Защо му е на Ахмед Доган да има министри, щом като Бойко Борисов е негов в „живо тегло“, без пардон?! Защо?
Колко пъти Бойко Борисов е казал нещо срещу Ахмед Доган? Колко? Моля? Питайте Андрей Райчев. Колко пъти е реднал думица, само една думичка, срещу Делян Пеевски? Колко? Колко пъти Лютви Местан бълва заклинания, че кадрите на ДПС не трябва да бъдат пипани? Колко? Ама ДПС нямало да има министри. Че и през 1992 г. нямаше министри, но щом като оттегли подкрепата си за кабинета на Филип Димитров, правителството на СДС рухна. Бойко Борисов не е Филип Димитров, разбира се – по много причини: интелектуални, морални, всякакви. Обаче и той може да бъде изпързалян от ДПС. Когато Ахмед Доган реши. Обаче защо да го наритва, ако си е негов – в „живо тегло“? Питайте Андрей Райчев. Според него Ахмед Доган си „почива от властта“ в ДПС в Сарая. Вервайте.
Щом като Ахмед Доган не може да бъде премиер, Бойко Борисов ще го замества, разрушавайки и последните остатъци от автентично политическо представителство. Междувременно ДПС ще си „почива от властта“, ако вярвате на ментори на общественото мнение като Андрей Райчев, който е емблема на провалените „социолози-шамани“.

www.bgsniper.com

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

 

«