« Върни се назад Публикувано на 16.12.2014 / 10:43

ЗАЩО „ПОГРЕБВАТ” ПЕТКО СЕРТОВ БЕЗ ДА ИМА НАМЕРЕН ТРУП? КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА ВНУШАВА, ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА БЪДЕ ТЪРСЕН?!

Петко СертовЗащо реанимират версията за „тайнствено самоубийство“ на Сертов? Защо го „погребват“, без да е намерен труп?
Кой има интерес в обществото постоянно да се реанимира версията за „тайнствено самоубийство“ на Петко Сертов? Защо го „погребват“, без да е намерен труп?

„Моето лично убеждение е, че Сертов в един момент е получил срив на своята устойчивост и е решил да прекрати земното си съществуване.“, заяви в предаването „Добро утро, България“ на TV7 А. Тодоров. Няма факти, навеждащи към тази версия. Пласира се „лично убеждение“. По тази схема може да се твърди всичко. Спекулациите ескалират. „Активните мерки“ на ченгетата – също.
Меверейците се опитват да провокират съпругата на Петко Сертов да излезе от контрол и така да бъде наложена „битовата версия“. В понеделник сутринта предупредихме, че МВР „вдига ръце“ от аферата „Сертов“. Потвърждението не закъсня. В края на деня министър Веселин Вучков редна – „МВР не може да се занимава само с този случай…“. Какво внушава Вучков? Първо, меверейците атакуват жената на Сертов – МВР не е длъжно да издирва мъжа й при липса на данни за престъпление. Второ, хората на Вучков и Лазаров подготвят публиката, че всеки момент ще си „измият ръцете“ от казуса „Сертов“.
Версията за самоубийство не отговаря на много съществен въпрос – защо му е на П.С. да се „самоубива засекретено“. Предишни суицидни актове на действащи и бивши (контра)разузнавачи са били винаги „показни“ – в кабинета, с предсмъртно писмо, без писмо, в дома, но никога „засекретени“, пардон. И още – за самоубийство се е говорело след намерен труп. Досега няма открит труп. Обявяването на П.С. за самоубит ще провокира други спекулации – кой има интерес да внушава, че няма смисъл да бъде търсен?!

www.bgsniper.com

Бележка на АФЕРА: Впрочем, същият тоя Антон Тодоров обяви още в началото, че Петко Сертов е правел опит за самоубийство през 2009 година и че бил болен от рак. ДВЕТЕ НАГЛИ ЛЪЖИ бяха по-късно категорично опровергани.

«