« Върни се назад Публикувано на 16.07.2021 / 17:36

ЗАЩО НЕ СИ ИЗЛЯЗОХТЕ ВКУПОМ, БЕ, ДЖУРНАЛЯ?! ИЛИ КАКТО ПОДГЪЗУВАХТЕ НА БОКО, ТАКА ЩЕ ТЪРЧИТЕ БЕЗ ДОСТОЙНСТВО И СЛЕД ТИЯ ПРОСТАЦИ?!

Каквото се каза за днешната „изумителна“ /любим израз на Слави Трифонов/ пресконференция, каза се. Но има нещо, което нито ме учудва, нито ме възмущава, а ме омерзява.

След като бяха подложени на отвратително, високомерно, арогантно и просташко поведение, демонстрирано към тях от сценаристите на Слави – Тошко Йорданов и Филип Станев, защо, защо, бе, ДЖУРналя, не станахте и не си излязохте вкупом и да ги оставите самички да си говорят?

Защо, бе?

Защо мълчахте, като пристиснати, когато Тошко с джандарски тон репликираше и викаше: „Млъкни!“? Защо се оставихте да ви говорят с подигравателен тон и снизходително да ви унижават?!

Защо бе, Генке Шикерова, Миролюба Бенатова, дето се имате за голямата работа, се оставихте толкова пошло фамилиарно да ви обрисуват, като „ах, приятели“?

Защо не възроптахте, когато Филип Станев, като селски комплексар недопустимо обиди жена по – безобразно кювлийски начин? Защо, бе?

Защото се делите на по-по-по-най-най? Защото досега търчахте подир задника на Боко, въртеливо търчахте, а сега предстои да подгъзувате на „новите“ простаци?

Ако имаше истинска журналистика в България, а такава няма изобщо от много, много, много години, нито един журналист нямаше да остане в залата и вкупом в знак на протест щяха да напуснат това назидателно сборище, дирижирано от едни изживяващи се за селяшки фелдфебели, говорещи иначе за демокрация.

В България обаче има дръжки на микрофони, които се правят на журналисти. И за които няма значение кой е на власт. Важното е да са метреси.

Веселина Томова

«