Публикувано на 24.04.2021 / 15:42

ЗАЩО НАТО ЩЕ ГЪРМИ ТУК, НА НАШ ТЕРЕН Е ИГРАТА. КОМЕНТАРИ ЗА ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИГРИ НА САЩ СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ДНЕШНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ

Защо НАТО ще гърми тук и каква е ролята ни

Както разбраха вече и бездомните кучета в страната, у нас се изсипват над 35 хиляди военнослужещи на НАТО, главно американци с много бойна техника и започват учения през май и юни. Разрешението за тези учения е подписано от Каракачанов, който си употреби мандата освен да разпродава имоти, главно да се хареса на американците, да избели факта, че е бил агент на ДС и те да го обичат срещу 3,5 млрд. лв. Ученията са одобрени от предишното НС, но вие не се съмнявате , че сегашното щеше да направи същото, нали?

Коментирах вече странното отсъствие на темата за военното напрежение в черноморския регион в българското политическо и медийно пространство. Няма и как да е другояче, като се има предвид, че и предишната власт се контролираше от ул. Козяк”, а сегашната – „нова” власт дори още повече. Коментари за геополитическите игри на САЩ са забранени за днешния политически елит на България. А военните учения през следващите два месеца са именно част от геополитическата игра на Щатите.

И тази игра е икономическа, не толкова военна. Защо именно сега в тия следващи 6-7 седмици се дрънка оръжия на наша територия и в Черно море? Ами защото точно в този период се очаква да завърши Северен поток. Вашингтон положи много усилия да го спре, но нуждите на Европа са си нужди и те от заповеди на големия брат не се променят. През 2019 г. потреблението на природен газ в Европа е било 390 млрд. кубометра. Повече от половината от тях – 210 млрд. кубометра са доставени от Газпром. Според експертите от западноевропейските газови компании нуждата на стария континент е от още 300 млрд. кубометра, които сега не достигат. Затова и Северен поток има своите защитници, най-вече в Германия, но и в други важни държави на ЕС. Въпреки скърцането със зъби на Вашингтон, който на живот и смърт не иска Русия да е част от европейското икономическо пространство. В същото време в Норвегия запасите от газ намаляват прогресивно, а в Дания, която спря преминаването на руските тръби през свои води, съвсем свършиха. Датското находище Тайра е изчерпано и вече има коментари, че Дания скоро ще отмени блокирането на Северен поток, защото започна да получава руски газ през Германия.

Какво да се прави в тази неприятна за САЩ ситуация, пита се мозъчния щаб във Вашингтон? И стига до неоригиналния, но вече изпробван метод – да се създаде военно напрежение близо до Русия, тя да бъде вкарана във военни действия, да бъде заклеймена от света като агресор и това да спре европейските гласове в защита на Северен поток.

И ето ти ги ученията „Defender Europe 21”. Разбира се, никой не вярва, че САЩ искат наистина да се бият с Русия. Целта е друга – провокация с чужди ръце, която да накара руснаците да ударят по чужда територия или да навлязат там. Световните медии са готови и чакат да зареват в един глас: „Руска агресия!”. Държавите в ЕС ще са принудени да я заклеймят, а финалът на Северен поток ще се отложи за незнаен срок от Европарламента и Еврокомисията.

И ето го въпросът, който ни засяга пряко – може ли някоя от чуждите ръце, вадещи горещи картофи да бъде българска? При васалния манталитет на българския политически елит, това не е изключено. Със сигурност вече е сценирано и българско участие в провокацията – все пак на наш терен е играта.

И затова е жизнено важно да бъдем будни граждани следващите два месеца, а не хипнотизирани зомбита с намордници.

Волен Сидеров

Коментари 29 за
“ЗАЩО НАТО ЩЕ ГЪРМИ ТУК, НА НАШ ТЕРЕН Е ИГРАТА. КОМЕНТАРИ ЗА ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИГРИ НА САЩ СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ДНЕШНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ”

 1. Не зная какви учения правят, но след тях дъжда е цветен.. дърветата измряха.. може би от вируса.., а земята не искаше да поеме новата мутация.. сега мястото е джунгла.. чакам Каракачанов да ме уреди с ново..или аз да мутирам, може би ще стана от славянка- индианка..ще дочакаме ли новия потоп или вече сме “пътници”…Честит празник…” цветята са усмивката на земята”..

  1. Не пак,отново. Ама тоз път яки бункери си направиха по села и паланки,все по близо до реки,езерца и горянки. Наблизо има и за кацане на самолет полянки.

   1. Аз ако легна да спъ,кой ще я пази България. Трябва да има поне един буден.

 2. Участието ни в НАТО и ЕС ев нарушение на Конституцията и тия,които ни присъдиниха са престъпници.
  Чл.1,ал3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна
  личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет“. Народен съд!

 3. Преди няколко дена съобщиха колко милиарда били инвестирали във бойните си грижи за мира в Афганистан, и на нас някой ден ще ни покажат сметката за плащане. И кът нямаме толкоз,ще трябва да плащаме в натура,ха,ха,ха,ха.

  1. Янките са ни борчлии колко години ползват Българска земя без да плащат благодарение на другаря Първанов и другаря Калфин

 4. Волен-Болен
  може да е всякакъв, но беше единственият изрепчил се на говедарския
  посланик и оня се закани да го смачка – помните ли? Даже Гуглето не
  помни!!!!

 5. Всичко, което и се случва на Русия, през последните 30тина години, си е виновна само тя, и само тя, и само тя!!! Ако не ми вярвате, питайте гробокопачев, пардон Горбачов, той ще ви обясни най-добре!!!

  1. И кой подкрепя Горбачов от Русия -целукупен народ ,за да е виновна Русия ,хахаха,дайте имена списъци с подкрепата на еврейската свиня Горбачов.

    1. На референдума през 1991г. 70% от хората гласуваха за запазването на СССР. Това не попречи на западните подлоги да сключат Беловежкото споразумение само между три от републиките за разпускане на съветите.

  2. Абе докато търсим Горбачов за да го питаме ,я по-добре ти ни открехни,нас невежите.

 6. Може да е всякакъв но е смел човек,един от малкото който казва и за Пландемията=новия световен ред,другите мишки не смеят и това..

 7. Това, което изтъква Волен Сидеров е вярно, НО:
  Волен Сидеров е деградирал политик.
  Беше и патерица на ГЕРБ!
  Винаги е използвал подръжниците си за да се облагодетелствува от властта!
  Така, че на него не може да се вярва и ако не е разбрал – той е ПОПУЛИСТ!
  Волен Сидеров е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП, който не трябва да допускаме до властта!!!

  1. Какъвто и да е бил Волен Сидеров, казаното е вярно. Какъвто и да е бил, си е патриот, не е като Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Това, че се отцепи от тях, го прави приемлив сега! Личи, че е прочел много повече от една книга и не е лакей на външни сили.

   1. Той не се отцепи, а те го брутално отлюспиха!!!
    Разликата е много голяма м/у отцепил и отлюспен!

 8. Войната се размина,Путин клекна за зелената сделка,и си отведе войските от украинската граница. Все пак като станахме членове на военен съюз като Нато се очакваше,че все някой ден ще бъдем въвлечени във война.

  1. Ей, тъпак нещастен, спри да тролиш мизернико!Виж какво пише в пресата:
   Европейският съюз е напът да отложи решението за това какво означава да бъдеш „зелен“ в определени сектори, за да разсее напрежението относно ролята на природния газ и ядрената енергия в прехода към климатичен неутралитет, предава Bloomberg

 9. Сидеров е един абсолютно пропаднал и деградирал прошляк.
  „Патриот“, който доста дълго беше от основните патерици на ГЕРБавата ТИКВА.
  „Патриот“, който като мишка се е крил, за да не ходи войник.
  „Човек“ достоен за презрение и погнуса.

  1. Пиер Паоло Пазолини е известен с левите си убеждения, философската си поезия и откритата си хомосексуалност.

 10. И при предишния коментар на Сидеров посочих, че в момента от българския политически елит само президентът е функциониращ, правителството е в оставка, парламентът е на командно дишане и ще си ходи, тъй че само президентът може да изрази държавната позиция и специално него трябва да посочи като главния мълчаливец, който е разкрачен между Москва и Вашингтон.

  1. Всички си работят : НС, кабинет в оставка и Президента.
   Това, че ББ дали работи или не с неговите калинки се вижда, че няма никаква разлика.
   С мораториума за сделките от страна на МС работата на кабинета Борисов се обезмисля..
   ..
   А по темата:
   Няма кой да „окне“ в колонялната страна с компрадорско управление.
   И защо да бъде друго. От историческа гледна точка винаги сме залагали на губещите. Единствено, когато сме вземали успешни и правилни решения и сме имали успех това е Съединението, Сръбско-българската война и Балканската война, въпреки съпротивата на Великите на момента сили.

 11. А кой ще пукне тулума на тази мастия Каракачанката ?

  На следващите избори – патерица на ГРОБ и хайде на кокала .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *