« Върни се назад Публикувано на 06.09.2014 / 12:22

Защо ли „смелчага“ като Иван Костов не нарича Цветан Василев „МАША“ на лидера на ДПС? Защо?

Иван Костов и Ахмед ДоганИван Костов: Делян Пеевски е МАША на Ахмед Доган. „Лаборанта“ се е фиксирал в Сокола от 1997 г.
Иван Костов толкова се е фиксирал в Ахмед Доган, че не се чува какво бръщолеви. Дърдоренето на бившия „Командир“, влязъл в ролята на „Лаборант“ на хонорар, е потресаващо. Делян Пеевски е МАША на Ахмед Доган, открива топлата вода Иван Костов. Здрасти, че бързам, редеше снизходително Белия, докато мачкаше Бойко Борисов на бридж и покер на сбирките на „Витошка“. Някакви страхливци дрънкали за Пеевски, защото ги било шубе от Доган, прогърмя „Лаборанта“. Леле, леле… Толкова журналисти са писали за Сокола, без да им пука, книги бяха издадени, поне една от тях – стойностна. И? Кой се страхува от Доган, бе, Костов, кой? Кажи си, Костов.
О, да – „Лаборанта“ открива себеизразяването си като селска „гледачка“ – ще ви кажа едни страшни работи, ама не сега.
Иван Костов отново се взима на сериозно, защото такива като Сотир Цацаров му правят неоценима услуга – вдигат му топката, как да не забие. Виждали сме отблизо, от много близо, на ръка разстояние, когато Иван Костов е бил много, ама много, уплашен. Години наред Варна му беше слабото място – голямата болка на тогавашния Командир.
Пеевски бил МАША на Доган, а Добрин Митев какъв му беше на Иван Костов?
Е, да – мащабът е различен. Така е. Като лидер на най-голямата партия в България, разполагащ със 137 депутати в парламента, Костов създаде Д.М. – такава „маша“ успя да заформи, толкова. Доган продуцира МАШАТА Пеевски, бидейки лидер на партия, наречена от И.К. „проклятието на България“ – беше през август 1999 г.
Защо ли Иван Костов забравя за Илия Павлов, който в един момент се превърна „в условие“ за развиване или прекъсване на отношенията с Ахмед Доган?
Имаше ли време, когато Костов е сърбал шкембе-чорба с Доган. Мадам В. се опиваше да описва срещичките им – „кацането на птиченцето“ и прочие. Сетне не се разбраха за Илия Павлов. Доган отказа „да го отсвири“. Илия Павлов и Делян Пеевски – сравнение всяко забравете. Освен едно – И.П. също е бил „маша“, но не и на Сокола. Няма как Пеевски да бъде „партньор“ на Доган. Илия Павлов беше – след професионалния му отстрел на 7 март 2003 г. на Доган не му остана нищо друго, освен да мине на варианта „обръчи от фирми“. Илия Павлов говореше за „дивизии“ на Корпорацията. Доган се научи на бизнес от Зъбчето. Политическият бизнес с „усмивките“ към банкери си беше негова „марка“ – по тази линия Илия Павлов нямаше на какво да го научи. По тази писта Иван Костов пази козове-аргументи срещу акцията с внушенията на Сотир Цацаров.
Главният прокурор едва ли трябва да си позволява да не държи сметка за тях, защото временно заема позицията, за която Иван Татарчев заклинателно редна – „Над мен е само Господ“. Но той си знае… Обаче – Жоро Масона едва ли е толкова легендарно неуязвим. Особено за „зидарите“ в Амбасадата… Както и да е. Невъзмутимостта на Костов срещу подмятанията на Цацаров беше преиграна. Играта е очеизвадна – Доган е важен: другите са „маши“. Като „новият политик“, да речем. „Лаборанта“ вече не го брои за „везна“. Защо ли?

Да не би да е наясно кой всъщност поръча „акцията на данъчните“ срещу Николай Бареков? Има ли нещо общо между Делян Пеевски и знакова фигура като Бойко Атанасов? Риторически въпрос, би казал любимец на Бойко Борисов като Лютви Местан.
Да не би Ахмед Доган да е показал на Н.Б. „червен картон“ като на Цветан Василев заради все същата причина – палячовската претенция и на двамката да бъдат премиери на страната, защото вече „пъдарят на царя“ бил станал министър-председател. Значи всеки може…
Е, не може – Сокола не вади „порциони“ и не организира „Кочан“ за всеки.
Това ли анализира „Лаборанта“, за да вметне, че не бил сигурен дали „България без цензура“ ще влезе в парламента. Остро. Гадничко. Сега „новият политик“ ще трябва да подскача и срещу Иван Костов. И ще сглупи като образцов малоумник, ако го стори. Дали „Лаборанта“ няма да го опише като МАША НА МАШАТА НА АХМЕД ДОГАН. Не че това не е „ноторно известно“, пардон и прочие. Обаче – защо ли „смелчага“ като Иван Костов не нарича Цветан Василев „МАША“ на лидера на ДПС? Защо?
Спомнете си какво каза главният прокурор Сотир Цацаров – КЕШИРАНЕ, какво друго.

www.bgsniper.com

«