Публикувано на 03.08.2008 / 17:02

Защо комунизмът и мафията са близнаци

 

 

Да започнем от възникването. Сицилианската мафия е създадена като конспиративна организация с прекрасните цели да възстанови свободата и справедливостта на народа в Сицилия. Първото и наименование е „Societe d”onorato” /Съюз на честта” б.а./. Названието на първият комунистически кръжец, което става след създаването на мафията е „Съюз на честните”.

Някой ще каже, че това е просто съвпадение. Уви, не е така. Пряката връзка между двете организации е, че възникването им е с еднакви програмни цели – да помогнат на хората да живеят свободно в един справедлив свят. Тази цел е привлекателна за огромното мнозинство и особено за младите. За постигане на целта се предвижда насилствено взимане на властта чрез една конспирация. Но това са обявените цели. Необявената цел е, че една конспиративна организация трябва да се издържа и за това са необходими много пари. За организационно строителство, подготовка на кадри, оръжие и военна подготовка, издателска дейност, PR, медии и др.

Какво предвиждат двете организации? Отговорът е един ЕКСПРОПРИАЦИЯ или по новому РЕКЕТ.

Понеже свободата и справедливостта са нещо относително, на младите се обяснява, че има абсолютна свобода и абсолютна справедливост. Нито един човек с жизнен опит не може да приеме абсолютното. Това може да приеме само младият човек и той ги приема с пълна вяра. Това вече е религия. И без да се усетят, младите хора се превръщат в религиозни фанатици. Но ако са християни, ще се получи пълно объркване, понеже християнските ценности са различни. Десетте Божи заповеди казват: „Не кради, не убивай, не лъжи, не прелюбодействай и т.н.” Двете религии не могат да съществуват в човешкото съзнание паралелно и изходът от това комунизмът намери в атеизма. Това е при християните, но комунизмът има претенции да бъде универсална религия. Така се стига до отказ от всички останали религии. Така се елиминират всички богове и се заменят с материалното. Духът се заменя с материята. Задгробният живот се отрича, за да може да издържи на критика комунизмът. Така се стига до бездуховност, където картината на Леонардо „Мона Лиза” се противопоставя на мотиката и воденичния камък. И в резултат на това се превръща в 200 грама боя, размазана върху платно и опънато в рамка, с която не можеш да прекопаеш колхозните ниви с картофи и не можеш да смелиш житото на брашно. На преден план излиза свръхутилитарното, с идеята, че трудът на пролетария е негова религия. Но кой ползва благата от този труд? Естествено, този, който ги преразпределя. Посоката е ясно назована. От „Всекиму според способностите” до „Всекиму според потребностите”. Иначе как ще убедиш силния работник и талантлив учен, че те не получават всичко това, което са изработили?

Тези заклинания ползват религията и променят ценностната система на младите, понеже са казани просто и на пръв поглед верни. Активността и чистотата на помислите на тази нова религия завладява волята на младите и те активно се включват в конспирацията, идеологията и въоръжената борба, където впечатляват с чистота и вярата си останалата публика. Особено т. нар. „Творци”, които насочват фантазията си към невъзможното. Точно те и тяхната саможертва са основния материал за изграждане на митове, които ползват шайката ръководители, оглавяващи организацията. Използват се и криминални типове, които имат заложби и реализация на убийци, като постъпките им се представят за героизъм. Но предвид конспиративния характер на двете аналогични организации, липсата на прозрачност за целите, задачите и най-вече разпределянето на финансите, организацията се дезавуира и лъсва истинската и същност. И понеже сицилианската мафия се зароди по-рано, тя беше и дезавуирана по-рано. При това мафията разбираше това, което комунистическата партия разбра доста по-късно. Именно, че организация от този тип може да съществува само като паралелна държавна власт. Мафията не може да произвежда. Може само да граби и мами. И ако дойде на власт няма да има от кого да краде дълго време. Това комунистите разбраха едва в края на шейсетте, когато нямаше накъде да мърдат. Разбраха, че комунизмът е мъртвороден, едва когато бяха отрязали всички пътища в друга посока. Затова се сгромолясаха и се опитаха отново да раздадат картите, чрез т. нар. „Перестройка” и „Гласност”. Но криминално-конспиративната им същност не може нито да се преустрои, нито да стане прозрачна. Затова се укриха и унищожиха всички основни документи, компрометиращи престъпната им организация, с надеждата да се преоблекат с демократична дрешка, която да заблуди публиката. За заблуда стовариха вината на няколко политически аутсайдера и като травестити се върнаха на политическата сцена. В основата си, обаче, те си останаха конспиратори и престъпници. Създавайки „Нова конституция” и „Нови закони”, те монополизираха икономиката така, както на времето я бяха политизирали. Чрез външен дълг, пирамиди, банкови фалити, черни каси и други престъпни методи парите на гражданите бяха откраднати, а банковата система осигури на шепа хора от върхушката заеми и монопол на търговия, производство и услуги.

Бих могъл да приведа множество аргументи за аналогията на двете организации. Но това вече не е необходимо, тъй като времето има странното качество да показва нещата такива, каквито са. Затова ще се върна в сегашно време и у нас, за да направя една фотография на момента.

След убийството на Луканов българската мафия се раздели най-грубо на две: на икономическа и военна. Дори това намери изражение и в създаване на генералското движение в БСП. Не че нямат допирни точки. Самият факт, че са членове на една и съща организация означава, че общи връзки имат. Но се борят за надмощие. Въпреки яростното отричане на кръга „Монтерей”, че дърпат конците на част от мафията, вече с просто око се вижда, че това е така. При тях има компромати, които те смятат, че никога няма да излязат на бял свят. Това са досиетата на много сегашни и бивши политици от най-висок ранг. Там има папки на поне един бивш министър-председател и на един бивш президент. Има папки с документирани престъпления на лидери на партии – формални и неформални. Има връзки с подобни центрове и от други държави. Има медии и социологически и ПР агенции. Има и много пари, като цялата им стратегия се осребрява от тези, които те издигат на власт.

Втората част от мафията е икономическото крило. То разполага с фирмите и връзките с икономически групировки от цял свят – енергетика, митници, източване на ДДС и пр.

В момента, макар че правителството е коалиционно, всъщност коалицията е от двете крила на организацията. Но нервите на военното крило не издържаха и то поиска веднага цялата власт. Чрез подставена опозиция. И българският избирател трябва да избере една от двете злини – да бъде ограбен и изгонен или ограбен и бит. Това предлага настоящият момент. И ако българските граждани не се усетят и не създадат свой център и своя организация, способна да смачка мафията, то изборът ще бъде горепосочения. Сега моментът е твърде удобен. ЕС се усети и натисна спирачките на мафиотската композиция. Ще бъде жалко, ако не се възползваме.

Николай Колев – Босия

Коментари 0 за
“Защо комунизмът и мафията са близнаци”

 1. Момчета, за какви хипотези и какъв Мейър Лансики си говорите. За ланския сняг ли си мислите. Аз ви казвам в пряк текст, че мафията и комунизма са еднояйчни близнаци, вие си говорите за ланския сняг.

 2. Gornijat text ili e plod na nerazbirane na eventualnata substanzija, krieshta se zad ponjatijata „mafia“ i „komunizm“ ili e plitak opit da se otkloni tarseshtijat istinata pogled na ne-dotam informiranija chitatel.
  Dostatachno e da si zadadete edin dva vaprosa i da otkriete otgovorite na tezi vaprosi, za da se razsee otchasti informazionnata magla.
  Koi e Meyer Lanski i kakvi sa vrazkite mu s FBI ?
  Sled kato komunizmat katastrofira v Russa i tiho tiho se izmakna prez zadnija dvor na Katai,……….kade v sveta vse oshte sashtestvuvat sponsorirani ot pravitelstvo komuni ???
  Nikola

 3. Как бе Коле?Дай една хипотеза.Всичко читаво избяга тук останаха лумпените и старците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *