« Върни се назад Публикувано на 08.10.2017 / 17:39

ЗАЩО ДЪРЖАВНИТЕ БНТ И БНР И ЧАСТНИТЕ БТВ И НОВА СЕ СПОТАЙВАТ И НЕ СМЕЯТ ДА ОТХВЪРЛЯТ НАГЛИЯ УЛТИМАТУМ НА САМОЗАБРАВИЛИЯ СЕ ВИЦЕПРЕМИЕР? ЗАЩОТО ЩЕ ИЗПУСНАТ КОЛЕДНИТЕ МИЛИОНИ ЗА МЕДИИТЕ!

МЕДИИ24-часовият ултиматум на вицето по тишината изтече, но БНТ, БТВ, Нова и БНР се спотайват и не смеят да теглят една солена на ултиматума на самозабравилия се вицепремиер? Пък и от днес имат интифа от габровското вице, което на специална пресконференция се разграничи от колегата си от Бургас. Което ще рече, че самият премиер удря през пръстите коалиционния си партньор с „дърварско чувство за хумор“, както го насоли Каракачанов. Сиреч, вече не се иска кой знае каква смелост от двете държавни и двете частни медии, за да заклеймят чорбаджията на „Дондуков“ 1, третиращ журналистите като свои служители.

Наистина, защо БНТ, БТВ, Нова и БНР не бранят своята чест и свободното слово? Защо не излязат с колективна декларация, с която да отхвърлят ултиматума и осъдят диктаторския тон на вицепремиер, ползващ сайта на Министерския съвет като броня за своята наглост?

Ако си блъскате главата върху тази тъй оглушителна тишина, потърсете парите и начаса ще намерите верния отговор за мълчанието на четирите национални медии. Наближава краят на бюджетната 2017-а и всеки момент кабинетът ще определи както държавната субсидия за следващата година за БНТ и БНР, така и финансовите инжекции по национални и европейски програми за медиите. Да не говорим за рекламните европакети за кво ли не, изцяло зависещи от волята на премиера и четиримата му вицепремиери. Правителствената торба с коледни подаръци е тъпкана и с милиони евро за медии на всяка страна, председателстваща ЕС цели шест месеца. Кой ще лапне тези милиони зависи и от персоната, поискала преди 24 часа извинение от тези, които преди това намачка като парцал.

Бедни ми Викторе, защо не му удари един в мутрата още в студиото?

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВВелизар Енчев

«