Публикувано на 24.04.2021 / 9:58

ЗАЩО ВИ Е СТРАХ ОТ ЯРКИТЕ „НЕУПРАВЛЯЕМИ“, БЕ? ЗАЩО! САМО ТОЗИ СТРАХ ДОКАЗВА КОЛКО СТЕ ЗАВИСИМИ!

Този текст не е за гербаджиите, те са ясни, тях сме ги изписвали, изтипосвали, двайсет години бактън ни стана да им вадим на показ зулумите. Безобразията на калинките им, мисирките им, прислужниците им, които целуваха ръка на Донът от Банкя.

Този текст е за ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ „опозиционери“, „революционери“, „сценаристи“, „войводи“ на протести и прочие „яйце хвъргачи“.

Защо ви е страх от Ярките „неуправляеми“, бе? Защо!

„Неуправляеми“ слагаме в кавички, защото в България и най-вече в политическия и живот „неуправляем“ е лоша дума, отрицателен епитет за човек с … ХАРАКТЕР!

Защо не заложихте на ХАРАКТЕРИ, бе? Защо! А набутахте в листите си, в екипите си и около себе си всякакви безлични физиономии, които вървят под строй, не смеят да гъкнат, или лица, които и досега са абсолютен „пълнеж“, или пък до болка дотегнали на хората „нови“ лица, които всъщност са стари к@ви от нов бардак.

ЗАЩО?!

Заради болестното си его ли, което не допуска някой ярък да се мотае около него? Заради интереса, който клати феса, и който не трябва да бъде докоснат от „неуправляемите“, които директно ще ви погледнат в очите и няма да ви спестят нито една истина от „калкулацията“ – „полза – загуба“ от подобно поведение? Заради диагностичната егоцентричност ли – да ви е шубе от всеки, който може да засенчи войнстващото ви бездарие?

Това ли ви е „ЖЕРТВАНЕТО“  и „СЛУЖЕНЕТО“ в името на народа? И в името на държавата? Да спирате техния път за сметка на „вечния“ ваш?

Защо непрекъснато, задължително и убийствено в предните редици на политиката се набутват с лакти, задници и п@тки, безличните, послушните, слугински обслужващите, и никога „неуправляемите“?

„Неуправляемият“ от когото бягат като дявол от тамян всичките е онзи „луд“, който за разлика от тях, е готов да жертва себе си, да си сложи в главата в торбата, без да го е страх дали това ще му развали прическата, или авоарите в джоба, той е онзи, който честно ще ви каже истината в очите, ще я отстоява не като селски  панаирджийски „пиар“, а ще съсича с меча – с думи и действия, защото е свободен Духом.

„Неуправляемият“ ще направи всичко онова, което ВИЕ не можете, понеже ви е страх, и понеже сте вкоренени в егоистичните си щения. Той е и този, който, колкото и да ви е неприятно да си признаете, точно ВАС ще направи герои, докато ви свърши мръсната работа да изрие лайната и боклуците от обора.

„Неуправляемият“ – ВИЕ си мислите, че „не можете да се оправите с него“ и че ще ви наруши удобното наместване в кочината „политика“, точно обратното е – той ще ви прокара ПЪТЯ, ще го разчисти и после, точното защото е „неуправляем“ сам ще си тръгне и ще ви остави да се пъчите с онова, което е свършил. Понеже на него егото не му е важно.

Никой обаче не иска „неуправляемите“. Когато дойде ред за набутване в предните редици на властта и политиката – по-добре без тях, че да не ни развалят рахатлъка.

Така беше и по време на протестите – и там микрофона и „почетните първи места на революционери“ бяха узурпирани, така беше и е и във властта. Масовката мълчи, пищят онези, които са ОПРЕДЕЛЕНИ да са „нови“ стари „гурута“.

Защо не заложихте на Ренета Инджова? Къде е блестящият юрист Георги Гатев? Къде са малцината остри и неподвластни журналисти, които ви изнесоха битката, докато вие се криехте по кюшетата, къде са ярките „луди“ мислещи творци и личности?

Къде са, бе, безличници?!

Този текст е и за президента Румен Радев, който веднъж вече осра каквото можа със „служебен кабинет“ от надграждащи герджиковци и след като си изтърва мига по време на протестите, сега е на път отново да ни изхабилитира с поредното блудкаво УЖ „твърдо“ правителство.

Този текст е тъжен.

Защото никой не обича „лудите“ и „неуправляемите“. За тях се сещат едва когато някой трябва да се „жертва“, ама не по хаджигеновски.

С две прости думи в прав текст – не само политика, а и всичко останало, се прави ЕДИНСТВЕНО И САМО С ЯРКИ ЛИЧНОСТИ С ХАРАКТЕРИ.

Другото е измекярлък.

Веселина Томова

Коментари 52 за
“ЗАЩО ВИ Е СТРАХ ОТ ЯРКИТЕ „НЕУПРАВЛЯЕМИ“, БЕ? ЗАЩО! САМО ТОЗИ СТРАХ ДОКАЗВА КОЛКО СТЕ ЗАВИСИМИ!”

 1. И с топки,СИРЕЧ ташаци. Под сините гащи на Боко нищо не се виждаше.Там има май едно ню-ню.

 2. Neуправляемите са дар Божи, тези които си мислят ,че управляват се насират при вида им ,хахаха. На неуправляемите не им пука ,за управляващите, защото неуправляемите са прякото изявление на БОГ ,а управляващите не могат да управляват БОГ ,хахаха. Неуправляемите не са луди ,а са нормални хора ,луди са за управляващите ,хахаха. Дуализмът е парадигма , но интелектът е БОЖИ дар за неуправляеми и управляващи,хахах.

 3. В потвърждение на коментара. Големите компании поддържат щат от т.нар. „първопроходци“ – това са точно неуправляеми и изобретателни професионалисти, които те стоварват като десантна група при установяване на нова инвестиция зад граница. Тези хора управляват докато се закрепи инвестицията и след 2-3 години се оттеглят действително сами, отстъпвайки място на „послушковците“, които ще доят инвестицията. Чиста психология.

 4. Ето как умният легитимира простака
  24 Апр. 2021
  Отвратителният случай с несправедливото уволнение на доц. Осиковски от УНСС /бившия ВИИ „Карл Маркс“/ е хубав пример за това докъде може да стигне някой в желанието си да се покаже добър слуга на властта. (Доц.Мартин Осиковски бе уволнен, защото протестира срещу предизборна проява на Бойко Борисов в УНСС.) Ние често критикуваме един или друг управляващ за недостатъците му, но рядко се вглеждаме в държанието на интелигентните и успели хора, които го подкрепят.
  Да те изберат за президент на европейска държава и ти да си мълчиш, докато началникът те пощипва по ухото.
  Да си професор по медицина и да си мълчиш, докато този до тебе бълва порой от глупости, обидни както за всеки лекар, така и за който и да е нормален българин.
  Да си интелигентен човек и в личните си разговори да се подиграваш на някого за простотията му, а пред медиите да хвалиш неговата мъдрост.

  Това мълчание и държание легитимира простака, то го прави възможен – както във властта, така и навсякъде другаде. Простакът няма вина за своята простотия – не всеки е имал шанса да получи добро възпитание или хубаво образование. Какво да кажем обаче за умния, дето отлично вижда с кого си има работа и не само, че си мълчи, ами понякога даже гледа и да го похвали? Не е ли той истинският виновник?
  Несправедливото уволнение на доц. Осиковски от УНСС не е просто нечия срамна постъпка, то е позор за целия университет. То е гордостта на подмазвача, който бърза да оближе там, където дори не са го и помолили.

  Ицо Хазарта

  1. Липсата на възпитание е въпрос на самовъзпитание при възрастен човек. Слабото възпитание е обяснение, но не е извинение чрез детство, дори чрез наследственост. Простакът е простак, защото няма самовъзпитание! Образован, интелектуалец, ако ще и Нобелов лауреат да е, простакът си е простак: той/тя вилнее с капсулирана самотъждественост: защитава си интереса чрез спекулация със служебно положение, напр. от корупцията и наглостта до бездушието и липсата на емпатия при дипломиран лекар, самодоволен и ревнив комплексар поради невъзпитаност. Все простащина: с или без титла и образование. Невъзпитаният гледа на човека като на обект на своята необработена душа: да го впечатли, да го използва, да го накаже за своите комплекси чрез ….своите комплекси, проявявани в неблагодарност, липса на иниациатива за невинния, наказателност към всеки блясък на талант, красота, ум, ръст, без да е заплашван, но плашещ се от своята непълноценност и страстните и корени в завист, похот, ревност. Простакът не е смел, не е окрилен защитник, не е милостив помощник, не е откликващ закрилник. Не! Простакът е самодостатъчен наглец, жесток спекулант в и с обективното, подлец с наличното си амплоа, касапин с позицията си заради своята невъзпитаност на ума и чувствата си. Простакът няма самоконтрол, той е роб на негативните си страсти, той няма контрол на ‘аз’-а, ‘аз’ът му е самодоволна убеденост в неговата ценност и от това следва произвол на страстите. Простакът е роб на себе си, но вреден за другите роб: груб, суетен, интригант, клеветник, завистник, страхливец, подлец, безчестник. Тия, които уволниха Доцент Орешарски са простаци-от академичните. Защитата му много закъсня, но все пак дойде. Какво преживя и преживява Доцент Орешарски, е много тежко и то е за неподвластност, за неуправляемост от простаци!

 5. Вие ,многократно критикувате президента Радев.Какво имате против него?Кажете от досегашните кой е по добър.Покойният Желев го пропускаме.

  1. Никой от досегашните не е по-добър, ама това не значи, че тоя е добър.

 6. Румен Овчаров:
  Слави Трифонов допусна гаф, когато се позиционира на другия бряг от БСП. Сега той е някъде по средата, където стари другарчета може да го изиграят.
  Завърши първият етап от отстраняването на ГЕРБ от властта. Не очаквам от първия път силите на промяната да се прегърнат и да тръгнат напред. Дали е обречен парламентът, не мога да кажа. Други правителства са се случвали при третия мандат, който президентът връчва, както при „тройната коалиция“, например. Няма нищо изключително да се направи мандат. Не съм сигурен, че в тази обстановка БСП може да има ключова роля и да състави правителство, ако получи мандат. Корнелия Нинова няколко пъти каза, че нямаме претенции за министри, но бихме подкрепили образование, което e анти ГЕРБ. Не е гарантирано, че следващият парламент ще е по-протестърски, а напротив.

 7. Така е г-жа Томова, този „страх“ показва много!
  И след „силен, ярък, харизматичен“ политик, се появи понятието „ПРЕДСКАЗУЕМ“! 🙂

  Ей, това от 19 април, може би вълнува ..

  http://atlantic-council.bg

 8. Многоуважаема др.Митева, която пак мърморите нещо, защо не се помъчите да проумеете, че този сайт не е партиен стенвестник и не обслужва никоя партия и институция, а като всяка нормална медия е срещу всички паразити и търтеи, че ако искате възхвала на Нинова и Радев, можете с другите ниновисти от седмия ден да се насочите към сайта на БСП и да спрете да ръмжите другарите?

  1. Ферхунде, г-жа Томова ясно е написала – тази статия не е за гербаджии. Просто я пропусни.

 9. Защо Радев не връчи още вчера мандата, а се ослушва, е големият въпрос.Искал да даде шанс на парламента, дръжки.Някакви задкулисни пазарлъци вървят.Появиха се версии , че Слави щял да слага Инджова, или Безуханова за премиер, ама ония маймуноподобните, както някой вчера нарече Тошко, се крият в дупките си.

   1. Твоят ник показва ли, че си от партията на Слави?Днес му свършва карантината, дали ще се покаже вече?
    Днес ДБ обяви, че ще има свой кандидат за президент, което заслужава поздравления, няма да козируват на оня.

  1. То,тая Безуханова е и Безбългарова. Не сме от вчера знае се , кой кой е.

 10. До ИСТОРИК
  24.04.2021 в 11:32

  Много, много жалко, че сте прав. АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ , невероятно интелигентен, образован, талантлив писател и общественик, с чувство за хумор и ум като бръснач! И КРАСИВ КАТО МЪЖ И ЧОВЕК! Това не се прощава.

  Били го объркали!

  Истината преди всичко! Тя ни прави свободни!

 11. Никой не обича хората с характер, ни чужди, ни свои.
  Те са неудобни, защото разчитат на себе си. Не участват в интриги и игри, не крадат. Независими са.
  Не можеш да ги манипулираш.
  Е, на такъв човек не можеш да разчиташ. Има риск да те издъни.

  1. Може би говорите за себе си, но не е вярно!! Според Вас националните герои какви са, но те не са и единствени, има толкова неизвестни, но достойни хора!!

   1. Число,
    А как приключва земният път на националните ни герои. Не с почести и слава приживе, а с омерзение, излъгани надежди и чувство, че умират напразно, че си отиват мърцина.

 12. Чудесно за отрънеността на „неуправлявания“, Госпожо Томова! Отръненост, разпване от адаптивната консумация на управляемите и на техните властващи притежатели чрез пошлостта! ( това е схема и за социални, и за лични зависимости: низката страст иска господар, а господарят е гаврещ се обсебващ консуматор, разбира се валидно е и за двата пола хармонично-страстното калуване.)

  За „управляемите“:

  От политиката – креватна консумация
  със властови разврат – комфорт и разкрасяване
  от плитчини с провали в излагация-
  чудовищна измяна в преуспяване!
  …..
  От креват във креват
  под брачен похлупак
  успява се с раврат –
  метреса е в рахат!
  ……….
  В позора няма място за трагизъм,
  позорът антипод е на естетика,
  позорът прави място за цинизъм:
  цинизмът е позора без поетика.
  …….
  Човек с метреса – дузпа страховита,
  без дъно каца – няма състояние,
  а постът му пробойна ветровита.
  Човек с метреса? – пустош, закопание!

  Метресата – напета хубостница –
  безбрачно упражнява сексуалност,
  за клетника – креватна властеница,
  затрива го с ликуваща омайност!
  …….
  Печална педерстка дипломация,
  позорна от разпътност и без-род-ство,
  противна и продажна „демокрация“-
  на дявола екипите по сходство!

  На дипломацията строшиха гръбнака
  педали, мекерета и метреси,
  захвърлиха трупа й на битака,
  лавината от страсти я отнесе!

  И няма я – остана рецидива –
  педали, мекерета и метреси –
  цвета на „демокрацията“ дива –
  земята родна чума я понесе!

  18.08.2015
  Св. Йоан Рилски

  „Неуправляемите“ с патоса на Истината са с Кръста на Господ:
  разпват ги, но Пилатовците и Юдите са без Господ за подлостите си, клеветите си
  и всичките им гаври, които тях чакат за тяхна участ като възмездие!

  В чест на „неуправляемите“:

  На Кръста Господен

  И повеят от Кръста е Кръстуване –
  Господното напомняне за нищост –
  щом Него са преследвали с бесуване,
  то тебе като Негов удрят с пищност!

  И белегът на Кръста е разпъване –
  добруването – с гавра – за насъщност;
  Чудесното – заплювано с мърсуване
  и Ангелското – мъчено с могъщост!

  Но силата на Кръста е светуване –
  оджак, крило, дъга, простор и къщност,
  ваятелство на Божие чудуване*,
  ликуване на Неговата същност!

  * от чудо

  19.09.2017
  София

 13. Да,все пак някой трябва да пусне водата в тоалетната след такова сране…

  Стар боклук като се подпали гори дълго време…

  Само хора,които знаят как се върти права лопата могат да оправят работата…
  После ще ги наричат сатрапи,но ще се живее по-добре.

 14. Ако не си омазан в екстременти а чист не ставаш за Шайката!!! Най-точен пример е Б.Б.???Той е пример за българския Мидас но за разлика от него когото докосне или го докосне става на фекалии!!! А от тези новите-стари няма един който да не е докоснат!!!

 15. Клишето „в името на народа“ е толкова компрометирано, ставайки знаме на позорни действия от страна на властта в различни времеви периоди от новата иория на България, че може да бъде забранено със специален „Етичен закон на българската нация“ за срок от 100 години.
  След един век останалите наши потомци ще преразгледат тази забрана и ще решат, дали фразата „в името на народа“ може да бъде използвана по предназначение.
  Уверен съм, че ако тогава, след сто години, ПГ ГЕРБ има мнозинство в НС, забраната ще бъде снета заради създаването и узаконяването на нова конституция на Република Бойкария .
  Много бих искал да погледна тогава, макар и за час, как електронното правителство на Република Бойкария управлява единствените останали големи промишлени обекти на територията на страната: слънчевата елетроцентрала (СЕЦ „Теменужка Петкова“) и завода за необикновени кърджалийски кофи (ЗНКК „Цвета Караянчева“) .
  Бих искал и да погледам как български студент(к)и изучават майчин език и начини за оцеляване в Националния университет на малцинството ( НУМ “ Валери Симеонов“) и в Института за благородни девици (ИБД „Мая Манолова“).
  Искрено се надявам и на това, че тогава българите няма да страдат от никакви болести, защото ще бъдат ваксинирани още в родилния дом с ваксината DUF („Domuschi Universal Forever).
  Да ме прощаваш, како Весе, ама за други ярки личности на разположение на новоизбрания сегшен „елит“…не мога да сетя ?!

  1. Забравил си АЕЦ. Корнелия Нинова и Националния храм паметник Румен Радев.
   Те са най – значимите и след 100 години ще греят на небето.

   1. Не съм ги забравил, ни Радев, нито Нинова, а просто не са участвали в огромни грабежи като Боко Айдука и в яки курвенски истории, в които да са пострадали българи, банки и европари, че да ги удостоя с перото си.
    Има време за всичо, драги !

   2. Може да не са участвали, но са го допуснали!
    Което е все същото и все е за сметка на 100-те тояги по гърбината на народа!

 16. За НАЧАЛНИЦИ на държавните болници са подбрани КАРИЕРИСТИ с прокламирани съмнителни професионални и личностни качества и изявена КОМПЛЕКСАРСКА МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ. За тяхното професионално израстване в спешен порядък беше задействана процедурата за бързо получаване на професорски титли (пример е сегашния министър Ангелов по прякор „Перукан”). Водещо мафиотско учебно заведение се явява „Югозападния университет в Благоевград (шефът му вече е милионер). Следва го Бургаския свободен университет, който е под личното въздействие е любимеца на Боко Тиквата – кмета на Бургас Николов.
  ТОТАЛНА ИНТЕЛЕКТУАЛНА ДЕВАЛВАЦИЯ!
  ТЕЖКО НИ!

 17. Абе къде се загуби тъй наречената „доктор“ Дариткова, по прякор „Родопската уруспия“?

  1. Неотдавна писах за нея, т.е, къде е тя, но има и малка промяна що се отнася до функциите и.
   Изпълнявала ролята на Първата самодива от стихотворението „Хаджи Димитър“, грижейки се за коляното на Банкянския айдук и всичко било „ОК“, докато на Третата самодива -Деси Дууловска не се наложило да лекува зъби и естествено да не може да си изпълнява преките задължения-бързи целувки и т.н.
   Та сега Родоската уруспия на две длъжности била и това щяло да и се зпише като сериозен актив в „Човешки ресурси- ОПГ ГЕРБ“.

 18. Този тъй наречен народ никога не е правил революция. Промените му винаги са следствие на външни събития и влияние, които истинските нации реализират на практика. А ние сме ЕДИНАЦИ, живеещи постоянно на кръстопът. Както се казва: „Хората на кръстопът не пикаят, а ние за добро или за лошо държава сме направили“. Българите са заедно и се хващат един за друг само на ХОРО. Тогава се чувстват силни и подвикват и свиркат и изпадат в ПЛЕМЕННА гордост. След като свърши хорото си разотиват и започват да си гледат СВОЕТО и само СВОЕТО. ОБЩОТО не ги интересува. Щастието и късметът на другия ги ДРАЗНИ и САМО тогава заемат БОЙНА стойка. Българинът е щастлив когато е НЕЗАВИСИМ в личния си живот и ЗАВИСИМ от ГОЛЕМИЯ чужденец. Това е карма, орис, съдба. Такъв народ го променят само събития предизвикани от други народи и евентуално тотален природен катаклизъм. АЛЕКО Е ВЕЛИК! Затова българите го убиха.

 19. Перфектно написано, откъдето и да го погледнеш! Много хора минахме по този път, г-жо Томова, затова никога повече няма да ни видят в партии, независимо какви! Поздрави!

 20. Когато някой напише истината, че не купеният вот доведе до петата поредна победа на Тиквата, а ужасяващата опозиция, почва бесният вой на комунягите
  Но само един пример ще докаже защо от виденията на Нинова да е премиерка на БСП остана само мокра пяна.Водачът на листата й във Варна, великият Гуци.
  Навсякъде беше така и навсякъде освен в Ямбол БСП се издъни.
  Но корнелианците от седмия ден, както ги нарича Дърева, в хор крещят колко била велика, нищо, че загуби половината от гласовете си.
  А сега цял народ видя чалгарите кво представляват, за мутрите на мая няма думи, за да покажат колко са жалки, ДъБъ също.
  Ей затова тиквата печели.
  А служебното правителство на Радев ще покаже на всички от сектата Льотчик, че тоя за нищо не става.Защо впрочем сега се бави и не връчва мандата на ИТН?
  Страх го е да прави служебен кабинет и натиска слави да прави свой, ама слави не е луд да
  се самоубие по тоя начин.

  1. Прав си.. Не купения вот във ФАКУЛТЕТО му даде поредната пирова победа на ПП ГРОБ..

   1. Тия 11% повече на хунта ГЕРБ от хунта БСП не могат да дойдат от един Факултето.
    Дойдоха заради Мачкай, Корни!
    И защото народът не ще хунта БСП,еднаква с хунта ГЕРБ.

  2. Петата поредна „победа“ на Тиквата е логичен резултат, сбор от гасовете на държавните лапачи и роднините им….

   1. На калпава ракета космосът й е крив.Още по-зле ще е Корни след новите избори, 11% максимум, колкото и др.Митева да смята Нинова за Жана дАрк от Крушовица.

  3. Нещо не ти схващам стройно разместените мисли!?! Слави да не бил луд да се самоубива, като направи кабинет!?! Че той ако не направи, не само си е направил сепуко, а еб@ва м@мата на България! Ако има избори след 2 месеца, единственото което ще се промени е това, че шоумените ще загубят гласове за сметка на Тиквата, ДБ и БСП няма да мръднат от броя на гласоподавателите си, Капонвасалните няма да минат 1 процент за да помиришат НС и единствения печеливш ще е онзи с оперирания менискус, който ще си спретне коалиция с Ахмед ага и ще ни такова с 200 още един мандат! Ти това ли искаш?

   1. Не се и опитвайте, преди изборите в един и същи пост призоваваше хората да не гласуват защото… и обясняваше, че изборите ще бъдели валидни, ако гласуват повече от 50% от гласоподавателите. Така че, той просто дрънка, провокира, дразни – дано, ако някой се хване, тъй като му се плаща на брой коментари след поста му, който трябва да следва опорките им.

 21. Защото в политиката случайни неща никога няма. Там всичко се планува, плануват се пешките, кой къде да стои. Неуправляемите са като НУРС, те не стоят на определените им места, благодарни за подхвърлените кокали. Те са неизвестният „х“, който може да им събори системата. Защото, да не се лъжем, системата е една и нейното име е статукво. Макар и от различни цветове, модели и партии. И тя се самосъхранява, като не допуска във властта изненади и личности, които са неуправляеми. Това е! Много хубава публикация, госпожо Томова.

  1. Поздрави към Вас, г-жо Гунчева! Материалът сякаш е писан и за Вас. Дано успеете да влезете в следващия парламент. Народът ни има нужда от хора като Вас.

 22. Точно, ясно и право в целта, като профисионален снайперист. Всякакъв коментар тук е излишен. БРАВО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *