« Върни се назад Публикувано на 27.05.2023 / 0:02

ЗАЩО ВЕСЕЛИНА ТОМОВА БИЛА С ОХРАНА, ПЪК НАС НИ БИЯТ МЪЖЕТЕ И КВАРТАЛНИЯ НЕ НИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ?! ЗАЩОТО НЯКОИ СЕ БИЯТ С МАФИЯТА, А УТКИТЕ НЕ СМЕЯТ И МЪЖЕТЕ СИ ДА НАПУСНАТ! АКО ИМАШЕ НАРОД ОТ ХОРА СЪС СЪРЦА И ЧЕСТ, А НЕ ОТ ЖЕРТВИ, НЯМАШЕ ДА СМЕ НА ТОЯ ХАЛ!

Под публикация на АФЕРА, в която информирахме след отправени заплахи към журналистката Веселина Томова, че прокуратура и МВР реагираха незабавно и Веселина Томова вече е под охрана, лице, подписало се като „Maria“, ме предизвика да дам някои уточнения, които считам за важни.

Ето и коментара:

„Maria

По какви правила споделяте публично, че имате назначена охрана? Защо това се случва за сметка на българския данъкоплатец, само за написан коментар в интернет от болен човек? Водите ли журналистическо разследване, което е от значение за националната сигурност? Аз съм против да ви охраняват заради някакъв психопат! Има хиляди жени в България, които биват пребивани и убивани всеки ден от собствените си мъже, за които кварталният полицай няма време или ресурси!“

Драга ми, Марийче,

Защо споделям публично, че имам назначена охрана, си е моя работа и изобщо не съм длъжна да ти обяснявам.

След като прокуратурата и МВР са преценили, че имам необходимост от незабавна наложена охрана, значи има защо. Ако си мислиш, че е прелестно изживяване да си под денонощна охрана, хайде бакалъм, да ти се случи и на теб, че да се насладиш на преживявянето.

Дали заплахата е само от „коментар на един болен човек в Интернет“, не съм длъжна да ти обяснявам. Щом съм дала съгласието си да бъда охранявана, значи нито съм от Левуново, нито съм безхаберна, даже напротив, всеизвестно е, че съм добре информирана, и знам какво правя.

„Водите ли журналистическо разследване, което е от значение за националната сигурност?“, питате уж наивно.

А вие какво правите в сайта АФЕРА, без да знаете колко разследвания досега съм водила и водя, имащи изключително значение за националната сигурност?! Който трябва да знае, знае. А който всеки ден чете АФЕРА, може да прецени разгромяването на корупция и властова мафия дали няма значение за националната сигурност.

Що се отнася до това колко жени били пребивани от мъжете си, пък кварталният полицай нямал време за тях…, ами, драга ми Утке, не живейте с такива мъже, бе, кой ви кара да си налягате парцалите и да ви бият, приели ролята в тоя живот на жертва?! На всяка женица, дето не може да се разведе или да напусне мъжа си, охрана ли да и слагат?!

Пиша всичко това, само поради една причина.

Всички знаят в каква турболентна ситуция е държавата, да не кажем взривоопасна. Бях заплашена, наред с главния прокурор, че сме поръчани и сме вече … пътници.

В момента се води война, драга ми Утке, ако не си забелязала. Война за държавата ни, война срещу мафията. Аз съм поела своя кръст, и ако ти се струва забавно да се мандахерцаш с охрана, заповядай на моето място. Ако ти стиска. Да видиш колко е cool да си разследващ журналист, посочен за елиминиране от мафията.

И заради такива като вас, драга ми Утке, някои си залагат главата в торбата. За да живеете по-добре. И за да ви покажем, че този живот е за смелите, пък дори и когато става въпрос само за това – че ви бие мъжът ви и се иска грам храброст да го напуснете.

Ако имаше народ от хора със сърца и чест, а не от „жертви“, нямаше сега да сме на тоя хал.

Айде, че почвам да се ядосвам. Остани си със здраве.

Веселина Томова

«