« Върни се назад Публикувано на 17.05.2023 / 20:14

ЗАЩО БОРИСОВ НЕ КАЖЕ КАКВО Е ОБЕЩАВАЛ НА ТАЙНА СРЕЩА: КАЛИНА ЧАПКЪНОВА НА МЯСТОТО НА ГЕШЕВ, А СРЕЩУ ПОДКРЕПА ОТ ШЕФА НА ВАС – ПОСЛАНИЧЕСКО МЯСТО В ЕКЗОТИЧНА ДЕСТИНАЦИЯ

Днес из заседанието на ВСС:

„…Гешев поиска шестимата прокурори, подписали се за оставката му, да си направят самоотвод. „А, г-жо Чапкънова, вярвайте ми, знам защо всеки един тук е точно днес. И в какво качество”, заяви главният прокурор.

Ябълката на раздора се оказа предложението на Калина Чапкънова – една от поискалите отстраняването на Гешев, в дневния ред да влезе сигналът на Борислав Сарафов срещу Иван Гешев. В него Сарафов твърди, че главният прокурор нерегламентирано е записал телефонен разговор с прокурор Йордан Стоев – също подписал искането за отстраняване на Гешев….“

Както вече АФЕРА посочи и илюстрира с изтекъл запис, миналата седмица, докато главният прокурор Иван Гешев беше в САЩ и всички от страната на пъкления сценарий „сваляне на главния прокурор“ бяха убедени, че той ще клекне и ще подаде оставка, ДАНС бяха на бойния си пост и си вършеха работата.

Днес видяхме кой дърпа конците в държавата.

И АФЕРА пита:

Защо Бойко Борисов не признае  и не каже за тайната среща, която се е провела миналия петък, 12 май т.г.,  на която, заради и в името на подкрепа на кабинет на ГЕРБ, раздава постове?!

Хора на ГЕРБ, негови пратеници, обещали ли са на Калина Чапкънова мястото на Иван Гешев, а за подкрепата от страна на Георги Чолаков от ВАС, в знак на благодарност, обещали ли са, че ще се сдобие с място в посолство, в екзотична дестинация?! 

И вместо да отрича лицето Бойко Методиев Борисов, че „нищо не раздавам аз“, по-добре да мълчи, че да не изтече още някой запис от разработка на ДАНС.

Afera.bg

«