« Върни се назад Публикувано на 07.06.2011 / 18:30

Защитен свидетел: A keya playa, a keya playa! Фалшива държава, в която абсолютно всичко е фалшиво!

 

 

A keya playa, a keya playa, което в неточен превод от испански се превежда като „Брегът на кея “. Защо започвам разказа си с този испански израз от далечна Куба?

Естественно, не за да ви уча на испански.

За да ме разберете ще си позволя да ви разкажа една история от времето, когато бях курсант в Търново. Та имаше в нашият взвод двама неразделни приятели и ужасни натрапници – „Хурела“ и „Стършела“. И всяка вечер след „Отбой“, двамата се замъкваха в някое спално помещение /спяхме по 4-5 човека в стая/ и първо си просеха по чашка кафе, като в замяна на това „Стършела“ изнасяше ППР по карибската криза. Разказът му беше нещо от рода на: „…бях с баща ми в Куба и когато ставаме една сутрин, гледаме ред американски самолетоносачи и бойни кораби, ред руски подводници” , като за достоверност на разказа си добавяше и „A keya playa, A keya playa“.

Един ден „ A keya playa“, два дни „ A keya playa“, та цяла седмица „A keya playa“ и накрая ми писна и го питам: „А, бе, „Стършел“, ти кога си роден, 1965 г. нали, а знаеш ли кога е била карибската криза – през 1962г./14.10.-28.10.1962г./така, че ти не си имал никакъв шанс да бъдеш свидетел на нея“, на което „Хурела “ скача, бие му един зад врата и му вика: ,,А,бе, „ Стършел“, цяла седмица ме мъкнеш насам- натам и ме залъгваш „A keya playa, A keya playa“, а ти даже не си бил роден тогава.”

Та от тогава, когато някой ме лъже нагло в очите, казвам на близките си само:

„ A keya playa, A keya playa“ и по този начин културно, без да бъда груб, му казвам: „ Ти говориш пълни глупости и лъжи“.

Преди няколко дни гледах една пресконференция на г-н Борис Велчев, свързана с насилието на полицаи. Питат го журналисти нещо, а той отговаря „ние в прокуратурата….A keya playa, A keya playa“, питат го друго и той пак „аз не мога да коментирам дадени прокурори и дадени дела…..A keya playa, A keya playa“.

След провеждането на операция „ Еврото“, премиерът Борисов, отново подхвана рефрена, „Ние ги хващаме, Те ( съда) ги пускат “ и се възмути какъв ресурс отделя държавата за да се бори с фалшифицирането на пари, а съда ги осъждал с пробация и условни присъди. После този рефрен беше подхванат и от министър Цветанов.

Да, ама нали и двамата не забравят, че са на власт вече повече от две години и ако са искали са могли така да променят закона, че това да не може да се случва.

Да не забравяме също, че г-н Борисов беше част от една друга управляваща партия, която даже успя да си изкара мандата. Защо, ако е било толкова важно за държавата да не „харчи“ напразно ресурси в борбата с престъпността, не настоя пред онзи с „чипа“ да бъдат промени законите така, че да не могат престъпниците да се измъкват с условни присъди. Защо?

Нещо ми намирисва пак на „ A keya playa, A keya playa“.

Питам се до кога ще търпим тези, на които сме дали власт и не малки заплати и привилегии да ни смятат за идиоти и олигофрени, припявайки ни рефрена „ ..A keya playa, A keya playa“.

На много от вас не направи дори впечатление, да не говорим на прокурор Данов, едно основно нещо, за което трябваше да бъде изритан Тони Мицев от БОП, без дори да има значение дали тази афера е истинска или не.

Та нали причината за да се обърна към посолствата, беше не желанието ми да ставам известен, а факта, че мутрите на Златко „ Баретата“ ми отнеха онези 65 000$ и ме глобиха, и взеха още 50 000ДМ/лева.

Някой от вас да забеляза да казвам, че съм викан и разпитван по този случай, да съм приложил протокол от разпит, да е заведено дело?! Все едно, че се бях оплакал на арменския поп. Никаква реакция и то от полицай от службата за борба с организираната престъпност.

Та само за това трябваше да му бият шута.

А иначе вече десет години се опитват да вкарат Златко в затвора и подкупват и заставят хора да свидетелстват срещу него. Да ама утре, ако се наложи да свидетелствам срещу него, колкото и да ме убеждават и ако ще цялото министерство на вътрешните работи да ми предложи да ми направи свирка, пак няма да свиделствам в съда срещу него. Да си е живо и здраво момчето, пък дано да стигне и до роднините на родните полицаи.

Не ви ли се струва, че полицията се превръща в магазин„Направи си сам“?! Ние сами трябва да разследваме, да проследяваме, да доказваме, а те полицаите, само да си получават заплати.

Били им малки заплатите, ами да се махат, да отидат в селското стопанство, в частния сектор, ама първо трябва да им направят операция по изваждането на ръцете от задника и по присаждане на мозъчни клетки.

Наскоро беше хваната украинка с фалшив български паспорт, но ако трябва да бъдем точни, трябва да кажем, че паспорта беше оригинален с неверни данни.

И тук аз отново трябва да припомня с какво започвам сигнала си: „.. Сезирам Ви във връзка с прикриване на факти и доказателства, свързани с разкриване на печатницици за производство на фалшива валута и фалшиви паспорти, както и загърбването на информация за фалшиво злато, осуетяване и саботиране тяхното разбиване, разкриване и залавяне на хората от върховете, свързани с това производство/ „бизнес“ /, бездействие с власт и служба на чужди икономически и политически интереси, с крайна цел- дискредитиране на нашата държава и полиция пред световната общественост.“

Колкото „фалшиви“ паспорта направи през лятото на 2000г. „ Дебелият“ чрез „ Гелето“ и „Сержанта“? Със сигурност биха стигнали не само за членовете на„ al -Qaida“, но и за половината армия за освобождение на Тамил Еелам или т.н. „тамилски тигри“.

Информирам Тони Мицев и му предлагам да ми даде снимка на свой близък и да напише на колко години е, а също така как иска да се казва и срещу 600$ получава истинска лична карта направена в полицията, но с фалшиви/неистински/ данни, а срещу 1600-2000$ получава пълен комплект документи – лична карта, международен паспорт и шофьорска книжка от новият образец. Никакъв интерес.

Колко ли талибани днес се разхождат с български паспорти?

Тук трябва да задам един основателен въпрос:

За всичко това, което се случи и продължава да се случва с печатането на фалшиви пари не са ли виновни и западните служби и правителства?

Та нали за това ние българите „ ручахме жабета“, заради идеята, че при процедурите по присъединяването ни към ЕС и особенно по глава 24 „ Правосъдие и вътрешен ред“, с помоща на Брюксел ще успеем да сложим край на „мутризацията “ на държавата ни.

А какво се получи – не стига, че си „ изручахме жабетата“, ами и ни ги включиха в сметката. Затворихме си половината атомна централа, унищожихме си армията и селското стопанство, плащаме повече от 1 милиард лева членски внос в ЕС на година, а до сега сме усвоили не повече от 500 000 000€ и то точно поради същата тази корупция и престъпност. Не ни ли излиза солено това членство?

И тук ви предлагам писмото ми до г-н Байерли.

Копие на писмо от 14.10.2008г.

Г–н Джон Байерли Николай Асенов Ветев

Посланик на САЩ в Русия Германия

Уважаеми г–н Посланик Байерли,

Казвам се Николай Асенов Ветев и съм бивш офицер от БА,чин капитан.Причината да се обърна към Вас е тази, че познавате дълбоко и то в детайли ситуацията в България, в МВР и в частност в ГДБОП (НСБОП),както и Вашата обективна оценка на събитията в България.

А причината да го направя чак сега е ,че в моят разказ присъстват лица от старата Ви работа в България, и имаше голяма вероятност писмото ми да не стигне до Вас.

Г–н Байерли, аз и моето семейство пострадахме при желанието ни да помогнем на Вашата страна в борбата с фалшификаторите на долари (а защо не и в борбата със световният тероризъм, имайки предвид факта че с голяма част от парите придобити по престъпен начин се финансира същият).

Моят голям „грях“ е че се опитах да убедя и алармирам по всевъзможен начин още в далечната 2000г. Вашите служби,че не могат да имат пълно доверие на нашите служби и в частност на НСБОП (ГДБОП)

 

и ако наистина имат доверие(доверен,проверен човек) то тези престъпления нямаше да стават, нещо, в което се убедиха чак сега Вашите служби и беше оповестено от Конгреса и от Вас самият.Моят друг грях бешe, вътрешната ми непремиримост и неприспособеност да живея в свят управляван от мафиотски закони.

За тези осем години имиграция изпитах невероятно много унижения, присмех, недоверие, обиди, лишения и най –главното липсата на контакт с нашите близки и приятели. Чувството за вина пред моето семейство, за това, че го подложих на този риск и лишения,пред нашите близки и роднини, че ги лиших от контакт с внуците и дъщеря им, съсипаха тотално здравето ми.

В момента в един от най– четените вестници в България излиза поредица от статии, в които нашата история е разказана под такъв ъгъл ,от който изглеждаме като нещастни аферисти обрали парите на хората и избягали от държавата.

А поводът за това първо нещастно интервю, което дадохме беше, предпазване на бъдещите агенти под прикритие от такава съдба като нашата и създаване на съвременна законова и нормативна база за тяхната работа и тяхната защита.

Но МОРАЛЪТ е нещо невидимо и всеки има право сам да избере на чия страна на барикадата да застане. Аз и моето семейство избрахме страната на закона и държавноста.

Г–н Байерли, в България децата играят една интересна игра, казва се „Счупен телефон“ и се играе като първото дете казва някакаква дума, например „телефон“, а до последното дете тази дума стига като „самолет“. Подобна игра играхме преди осем години с ваш служител от Сикрет сървис на име Томи Пастато (Пасштато) и служител от НСБОП гр. София на име Тони Мицев.

Накратко хронологията на историята е следната:

–В периода м.Октомври– м.Декември 1999г. при закупуването на 68000–72000 USD за нуждите на моят бизнес , ми бяха продадени фалшиви долари с много високо качество.

–При опита да ги върна , бях бит и душен и глобен с 50 000ДМ

(заради опита ми да ги заплаша с полиция), а доларите ми бяха взети. Беше ми предложено да работя за тях като „муле“ за пренасяне на доларите до Чехия.

Доларите ми бяха взети от арменци работещи за Златко „Баретата“ с шеф Еди.

–През м.Май 2000г. се обърнах към Посолството на САЩ в София и ми беше предложено да работя по разкриването на печатницата за фалшиви долари.

–В София пристигна служителят на Сикрет сикрет на име Томи Пастато (Паштато) от централата в Рим и бях уговорен да му помогна да стигне до печатницата.

На срещата, която беше проведена в кафе „Рила“ присъстваше като преводач и служител на име Аги (от мисията в София)

Какво ми каза Томи Пастато(Пасштато) на тази среща.

„Че от две години(2000г.) не може да разбере от коя страна идват фалшивите

долари(България,Гърция,Турция,Румъния или от бивша Югославия)

И ако само му покажа и докажа от коя страна идват банкнотите ще ме позлати.“

Казах му, че печатницата (една от печатниците) се намира със сигурност в София, и се разбрахме за следващият ден да му предоставя мостри от банкнотите с които бяхме излъгани (бяха останали четири броя).

На следващият ден (петък), при срещата ни в хотел „Кемпински–Зографски“ в София му предадох :

– четири броя х 100 USD от тези т.н. „Чешки“ с които бяхме излъгани

– една банкнота х 100USD от „новите“* т.н. „ Огледални“

– една банкнота х 1000DM*

– една банкнота х 500DM*

– една банкнота х 100DM*

Г–н Пастато(Пасштато) искаше да види всичко което се печатеше в България и за тази цел с посредничеството на Велизар закупих (чрез него) последните банкноти.

Големият проблем на „ Старите “ банкноти х 100 USD беше че при гледане под ъгъл, „ 100 “– та в долният десен ъгъл не променяше цвета си до черно, а само до тъмно, тъмно кафяво, но не и черно и по това се познаваха. Затова мафията в България започна да произвежда „Новите “ или още наричани „ Огледални “ долари използвайки ново мастило(в началото опитите бяха неуспешни и мастилото се размазваше)

Виждайки мострите, изпадна в страшна еуфория, започна да телефонира и по интонацията с която говореше разбрах, че е намерил това, което е търсил.

Попита ме дали съм съгласен да работя за Тях (Сикрет сървис) и при какви условия.Моите условия бяха четири:

– не започват нищо докато не бъдем изведени от страната и включени в програмата за защита на свидетелите.

– не закачат никой от хората помогнали ми да стигна до печатницата, но нямащи нищо общо с производството и пласирането на фалшива валута

– при разбиването на печатницата взимат(конфискуват) моите пари и ги връщат на хората, на които ги дължа (по даден от мен списък), със съответната лихва.

(при закупуването на доларите повече от половината от парите бяха лично мои и само около 35–40% кредит)

– давам и имена, мостри, телефони, GSM, номера на коли, домашни адреси на „печатарите“ и ни извеждат от страната (включват в програмата за защита на свидетелите).

Условията бяха написани на гърба на разписката и предадени на Томи Пастато( Пасштато).

Каза, че е съгласен и още веднъж повтори, че ако му помогна ще ме позлати. (А дали е имал право да поема такива ангажименти ?)

За по бързото залавяне на престъпниците, а и за това че Те(Сикрет сървис ) нямат право да работят на територията на чужда държава, аз трябваше да се съглася да работя с техен сигурен и проверен човек от НСБОП на име Тони Мицев, на което отговорих, че ако наистина са имали сигурен човек досега да знаят къде е печатницата.

 

 

В крайна сметка бях убеден (принуден да се съглася) да започна работа с този служител.

Срещата се състоя в кафе „Дънкин–Доналдс“ в София и присъстваха,

Томи Пастато (Пасштато), Аги, Тони Мицев и аз.

На тази среща беше указано на Тони Мицев да ме осигурява с всичко необходимо, а аз спирах да работя с посолството на САЩ, и докладвах само на Тони Мицев.

За да не разказвам цялата история, ще отбележа само по важното:

– три дни след срещата имах установен контакт с печатарите от

печатницата за фалшиви пари

– една седмица след срещата притежавах мостри от печатещите се в тази печатница фалшиви долари (едната от банкнотите нямаше набита в долният десен ъгъл „ 100 “–ца

– за петте месеца работа с печатарите през мен мина целият процес на създаване на новата „ Огледална “ банкнота

– предадох голям брой фалшиви банкноти DM и USD

– предадох фактура от немска фирма до българска фирма за доставка на специално мастило и хартия(две от последните фалшиви банкноти

бяха завити в нея )

– предадох информацията от къде доставят всичко необходимо за изработване на банкнотите

– предадох информация за фалшиво злато

– в средата на м.Май 2000г. информирах господин Шилер от немското посолство ,че българската мафия е започнала печатенето на

новата „€-евро“ банкнота ( Номинал 50€)

– м.Юли 2000г. имах информация къде се намират другите печатарски центрове (Варна и Пловдив ) и можех при желание на Тони Мицев веднага да установя контакт с тях.

– от моят информатор в печатницата разбрах, че зад нея (печатницата за фалшиви пари ), стоят цитираният и от Вас хазартен бос с характерен прякор т.н. „Хазарта“ и политик от СДС или т.н. „ Политика“, които са „Съученик“ и „Приятел“ на шефа на печатницата (неизвестен, но притежаващ пропуск за финансово министерство и западно посолство)

– подготвих брилянтна акция по залавянето на бандата( при продажбата на оборудване за печатницата) на 20.10.2000г., на която трябваше да присъстват всички, включително и шефа на печатницата

– предадох на Тони Мицев домашните телефони, GSM, номера на коли, адреси на учасниците в групата

– предадох на 16.10.2000г. Фотографска плака на гърба на старата 100 доларова банкнота (според мен„ТЯ“ е една от причините за внезапното започване на акцията, за да се попречи на идващите за операщията на 20.10.2000г. служители да разберат, че България и по точно службите на бившата Държавна сигурност стоят зад печатенето на старата 100 USD наречена „садамка“.

– през всичките тези месеци съм работил (вършил работа ) с пари, взети на заем (кредит ).

Уточнение: Този разказ няма за цел очернянето и хвърлянето на кал върху един или друг служител.Този разказ има за цел разкриването и изясняването на слабостите в работа с агенти и хора, решили доброволно да сътрудничат с правоохранителните органи.

Дали Тони Мицев е честен служител ? Може би, но да не забравяме ,

че има началници, а и всеки от нас крие, съзнателно или не, по един скелет в гардероба си.

Отзивите и оценките за него са положителни, като добър специалист и честен офицер. Но такива са били и за бившите главни секретари на МВР Валентин Петров и Илия Илиев, а каква ли оценка и атестация има г–н Румен Петков, за да стане вътрешен министър.

Ако попитате в съда, прокуратурата, следствието и МВР, дали работещите там са честни и достойни, то отговорът еднозначно ще бъде положителен. А липсата на осъдени по високите етажи на власта и знакови фигури от престъпният свят, ще обеснят с нещастно стечение на обстоятелствата. Това нещастно стечение на обстоятелствата действа безотказно вече деветнадесет години, и не позволи срещу нито един подземен бос или висш държавен служител да бъдат събрани доказателства, които да издържат в съда, а свидетелите да останат анонимни и защитени и да не се откажат от първоначалните си показания.

И как може никой да няма доверие в ГДБОП ( НСБОП), а всички служители да са честни и некорумпирани?

(Ваше интервю и на депутата от БСП г–жа Татяна Дончева).

Медиите в България със сигурност са независими, защото нищо не зависи от тях, а свободата им се измерва с получените под масата пари за поредният поръчков материал.

Причината всички закони за борба с корупцията и органицираната престъпност да са „мъртво родени “ , е обвързаноста на организираната престъпност с властта и едва ли някой би могъл да каже до къде ще деградира тази обвързаност.

Бих желал да получа отговор на следните въпроси.

– имал ли е право Томи Пастато (Пасштато) да поема такива ангажименти към мен или е практика на Вашите служби да лъжат хората с които работят?

– има ли логика след като сам съм предложил да работим да се откажа?

– ако Тони Мицев е криел информация за това какво съм свършил, то

Аги ми имаше телефона и можеше да ме попита,още повече, че му бях

казал за печатницата.

– по какво съди Сикрет сървис за качеството на предаваната информация,

когато разбиха печатницата на 16, 17, 18.10.2000г., Тони Мицев нямаше на нито един от бандитите снимка или дом. адрес (а му бях дал дом. тел, GSM

и номера на коли) и за всяка среща го информирах поне два–три дни предварително.

При работа по аферата с фалшивите ДМ и замяната им през 2002г. за истинско „ €“ протече информация, че същата афера е правена през 1996г., при замяната на долара с „малката“ за долара с „голямата глава“ и разликата вместо да остане във Федералният резерв, в полза на САЩ, е отишла на някой в джоба!

P.S. Между другото, ако имахте снимките на Петьо и останалите печатари, сега щяха да са Ви от голяма полза, защото същите печатат американски долари под носа Ви, освен разбира се, ако не работят за Вас.

23.03.2009г. Германия С уважение: ( Н. Ветев/

………..

ПРИЗОВАВАМ ЖУРНАЛИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДА ПОСТАВЯТ ВЪПРОСА, ЗА ОТГОВОРНОСТТА И НА ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ ЗА НЕРЕШАВАНЕТО НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ И ДА НАСТОЯТВАТ ПРЕД ПОСЛАНИЦИТЕ НА ГЕРМАНИЯ И САЩ, ДА ДАДАТ ТОЧЕН И ЯСЕН ОТГОВОР, ЗАЩО СЛЕД КАТО ИМ Е БИЛО ИЗВЕСТНО КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ, НЕ СА ИЗПОЛЗВАЛИ ВСИЧКИ ЛОСТОВЕ И МЕХАНИЗМИ ЗА ДА ПРЕДОТВРАТЯТ ТОВА, А ТАКА СЪЩО ДАЛИ СА ИЗПОЛЗВАЛИ ДАДЕНАТА СИТУАЦИЯ ЗА УПРАЖНЯВАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК И ШАНТАЖ НА БЪЛГАРИЯ ПРИ СЪГЛАСУВАНЕ НА КЛАУЗИТЕ ПО ПРЕДСЪЕДИНИТЕЛНИТЕ ДОГОВОРИ.

Искам да завърша разказа си с историята на един друг защитен свидетел.

На 13.05.2011г. на пресконференция на РЗС беше оповестено името на защитеният свидетел по операция „ Дедесарите “, г-н Станислав Георгиев.

Защо имам чувството, че моята и неговата история са почти едно в едно. Свършил работа на службите и чао, ,,Адио, Рио“, „оправяй се сам след като си работил срещу нашите спонсори”. Нали така вече се казва на хора, които дават подкуп на служителите на полицията и службите.

И тук е мястото да се обърна към платените плюячи по форумите като „ Цецо Лозанов“ и „Zarko“. Приятели аз живея в една нормална държава, карам по пътища без дупки, не ми спират водата и тока, нито ме карат да плащам парното на съседа си, когато ме спре полицай, не се приближава към мен с походка на проститутка и да ме пита „..И сега, к`во..“

и ако не е заради останалите ни в България роднини и близки, едва ли би ни пукало какво става с тази фалшива държава, в която всичко, ама абсолютно всичко е фалшиво.

Фалшиви политици с криминално минало и криминално бъдеще, платени политолози и социолози, Моралонаставници и Акълодавачи с агентурно минало, полицаи маскирани като бандити и бандити работещи като полицаи, фалшиви журналисти с фалшив морал, мадам В, господин Д, Батко, Братко, Кака, Леля, Баба, Трактора, Валяка, и т.н.

А на „Svetlyo“ който казва, че не е виждал друг път защитен свидетел да се самоубива така, ще му кажа само, че всяка жертва или саможертва се прави с някаква цел и пресен пример е пак Станислав Георгиев.

Нали не забравяте какво ви казах, че

ако искате бърза и лесна слава, станете защитен свидетел и утре ще ви има името във всички вестници.

P.S. Наскоро разбрах, че когато съм изпратил сигнала си и материалите към него през 2004 г., в родният елит е настанала истинска паника, от рода на „ грабвайте телата“. Били са активирани неимоверни сили и средства за да бъде покрита аферата и да не се прокрадне нещо в медиите. Във всички вестници е разпратена „депеша“ нищо от мен и по тази афера да не се публикува, в интерес на държавата и за да не се попречи на предстоящото присъединяване към ЕС.

Това обяснява истеричните крясъци на една „разследваща журналистка“ от роден всекидневник, че дори не иска да разговаря с мен.

Николай Ветев

«