« Върни се назад Публикувано на 30.05.2011 / 16:36

Защитен свидетел: Зам-шеф на ДАНС спря публикация срещу бопаджия, свързан с фалшиви пари!

 

 

Afera.bg продължава с шокиращите разкрития на Николай Ветев, който живее в Германия със статута на защитен свидетел и откри скандално завесата на обвързани високопоставени фактори и ченгета в държавата с печатането на фалшиви пари.

Този път Ветев дава гласност и на намесата на зам-шеф на ДАНС в опит за натиск истината да не излезе на бял свят:

„Имената на хората, които споменах бяха добре известни на БКА и Интерпол.

Тук си позволявам да задам два въпроса на г-н Бойко Борисов и призовавам и Вас г-жо Томова, а така също и Вашите колеги журналисти, ако все още са останали такива, да зададете тези въпроси:

1.Г-н Борисов, Вие като Главен секретар на МВР в едно Ваше интервю, дадено след разбиване на поредната печатница за фалшиви пари ,

казахте, че ЗАД ПЕЧАТАНЕТО НА ФАЛШИВИ ПАРИ В БЪЛГАРИЯ СТОЯТ ДВАМА ДУШИ.Много Ви моля да имате смелостта да назовете техните имена, а така също дали тези двамата са вече в затвора и ако не са, ЗАЩО?

2. Искам също да обясните на българският народ, който Ви издигна от Главен секретар на МВР, през кмет на София до Министър Председател на България, kаква цена заплати България и какви отстъпки трябваше да направи, за да бъде извадена от негативния списък и да бъде присъединена към ЕС?

Аз твърдя, че заради фалшификаторите на пари и производството на синтетичната дрога, на България са „ извивани “ ръцете при подписване и съгласуване клаузите по договора за присъединяване към ЕС.

И много Ви моля да не обиждате себе си, като ни заблуждавате, нито пък да обиждате нас, като ни карате да Ви вярваме ,, ..че вие ги хващате, пък те ги пускат..“. Кажете истината, защото тя струва досега няколко милиарда на българският народ.

Напомням Ви твърденията на г-н Сидеров, „…че договорът за базите ни беше подписан при неизгодни за България условия – тоест за без пари…“

А така също и:„…Според статия във в. „Стандарт“, в замяна на сключването на договора от страна на България и съгласието за продължаване на българското военно присъствие в Ирак, САЩ обещават да окажат подкрепа за завръщане на съдените български медици от Либия и преодоляването на негативните настроения в Европейската комисия, които могат до доведат до отлагане на присъединяването на страната към Европейския съюз.Освен това, през 2007 България бе спомената в приет от Конгреса на САЩ законопроект, предвиждащ премахване на визовия режим с американските съюзници. Това не се случи и до днес, 4 години по-късно през 2011г….“

Основателно трябва да попитам, за кой негативни настроения говорят американците.

Не говорят ли за негативните настроения, свързани с производството на фалшиви пари и синтетична дрога, а така също за участието на България в производството и контрабандата на цигари, нанесли на западната икономика повече от 16 милиарда марки загуби.

Останали впечатлени от това, което им казвам (аз се извинявам, но нали не смятате, че тук мога да публикувам всичко, което съм им казал) и след като взеха съгласието на министъра на правосъдието на Австрия, служителите от БКА Виена ми предложиха да тръгна с тях и да работя в тяхната полиция/след изкаран езиков и правен курс/.

Но както бях казал, моето семейство беше останало в Черна гора и трябваше да се върна и да го взема, както и да реша въпроса как да ги изведа от държавата.

Разбрахме се също така, че ще изпратят по човек пари за да си платим пътуването до Германия.

След завръщането ми от срещата ми се обади г-н Душко Йованович/ Главен редактор и собственик на опозиционния вестник "Дан". Той беше убит на 27 май 2004г./ за да направим интервюто за фалшивите пари.

Интервюто беше публикувано на 24 и 26 юли 2001г. във в-к „ Дан “ и тук отново ще си позволя да попитам клакьорите на ДС, как така без да съм разполагал с информация, както твърди Тони Мицев, съм посочил градовете, в които после ще разбият едни от най-големите печатници и то само месец и половина след срещата в Spielfeld и пет дни след публикациите във в-к „ Дан “ и ако съм разполагал с тази информация в България, защо не съм я споделил с Тони Мицев. Ако пък съм я споделил той защо не е направил нищо с нея.

Пак повтарям, дори с риск да стана досаден, че този ужас с печатането на фалшиви пари можеше да приключи още през 2000 г. и то с чест за българската полиция и без тежки последици за България.

На 5 или на 6.2001 г. в Черна гора пристигна Клаус Бродбек от ZDF Виена, за да ми донесе парите необходими за пътуването ни до Германия и да ни каже, че на 17.08.2001 г. ни чакат в БКА Висбаден, а така също за да вземе от мен интервю, излъчено по телевизия ZDF в предаването „ Frontal 21“ на 25.09.2001 г.

Тук искам да изкажа специални благодарности от цялото ми семейство на лидера на Движението за промени, г-н Небойша Медоевич, за неговата безкористна и пълна подкрепа и помощ, като смея да кажа, че на него и неговите приятели дължим живота си. Свака им част!

Само в интерес на истината – когато тръгнахме за Германия, жена ми ме попита дали всичко вече е наред и дали нещата ще се оправят, на което аз и отговорих, че отиваме точно при тези, от които бягаме.

На 14.08.2001 г. след като с помоща на Небойша и негови приятели ни бяха ударени изходни визи напуснахме Черна гора и на 15.08. бяхме в гр. Загреб, Хърватска, където се обадих на г-н Иво Пуканич /собственикът на "Национал" Иво Пуканич и директорът на маркетинга в изданието Нико Франич бяха убити при бомбен атентат на паркинга пред редакцията в центъра на хърватската столица Загреб на 23 октомври 2008 г./, за да направи интервю за фалшивите пари. Той беше помолил своя приятел Душко Йованович да му съдейства за това интервю с мен.

Тук пропускам много пикантни и интерсни моменти, като например как бяхме прекарани през границата на Черна гора без да бъдем проверявани и как беше разпоредено на хърватските митничари, че трябва да бъдем доставени от КПП Дебели брег до Дубровник безпроблемно, но повече в книгата която пиша.

Сутринта на 16.08.2001г./на рождения ден на майка ми/ пристигнахме във Франкфурт и от там заминахме за Висбаден.

Няма да разказвам за срещата и работата ми с БКА, но ще спомена за всички „ Тома – неверници“, че криминалният директор със собствените си средства ни заплати хотела и храната за четири дни и отделно ми даде 50ДМ, както се изрази, „за по една биричка”.

Ще кажа отново, че това което ни беше обещано, не беше това, което ни беше дадено, но въпреки всичко аз съм благодарен на немското правителство, че намери начин да ни остави и защити и да получим всички социални придобивки като немците.

През 2003 г. подлъган от „ перестройката“ на царя и успехите на Б.Б. в борбата с фалшификаторите на пари, влезнах в контакт с български журналисти и чрез тях с български политици. След като им разказах историята си, бях настоятелно помолен от тях и убеден, че „ добрите “ вече са на власт и сега е момента, но ние трябва всичко това да го напишем и даже за убедителност да го заснема с камера и да го изпратя на тях, а така също и на всички институции в държавата.

Резултатите от това бяха два, уволниха брата на моята жена от военна полиция и по непотвърдени слухове няколко журналисти са си увеличили сметките.

Най-смешното е, че са уволнили брата на моята жена по погрешка, вземайки го за този полицай, дал ми съвета да отида в американското посолство. Сега вече мога да повдигна малко завесата за това кой ми даде съвета, още повече, че той вече не е полицай. Това беше комисар М.Т.

Предоставил съм мотивите за отказ от образуване на предварително производство от полковник Данчо Данов. Това е безпорен бестселър на родното правораздаване.

Важното е, че човекътт е повишен веднага след като е изпълнил заповедтта на „Гоце“ и е пратен във военно апелативна прокуратура. И се получава парадокса, че ако тръгна да обжалвам неговото решение, трябва да го обжалвам пред самият него.

От изпратените до медиите материали се заинтересува журналистът от БНТ Александър Авджиев и след като той се порови по случаят направи две предавания за фалшивите пари – първото, подгряващо с участието на Панталей Панов, Началник направление „Икономика“ при НСБОП/ГДБОП и журналистът от в-к „Монитор“ Велислав Русев. В това предаване взе участие и още един „капацитет“ от НСБОП-полк. Венелин Великов, бивш зам. началник на НСБОП. Няма да се спирам на техните very competent мнения, като пак в интерес на истината трябва да кажа, че най осведомен и „светнат“ по темата беше журналистът от в-к „Монитор“, г-н Русев, докато другите двама или бяха пълни профани, или се мъчеха да не кажат нищо.

Второто предаване беше на 16.11.2005 г. С участието на журналистите Николай Конакчиев и Явор Дачков. Та там г-н Авджиев пусна част от записа ми, който му бях изпратил и точно тази част, в която казвам кой стои зад печатането на фалшиви пари в България.

После за това, че е пуснал този запис с мен и коментариите му по записа са го смазали, повтарям смазали са го.Надявам се и той да го потвърди, а също така да каже точно кой и от чие име. Когато го попитах кой, той ми отговори, че от най-високото място в държавата и когато уточних, от президенството ли , той потвърди.

Не знам дали сега, когато споменах името му, няма да се излеят тонове помия по негов адрес, свързана с неговото минало, но аз съм свикнал да оценявам хората по делата им, а не по миналото им. Също така искам да напомня на всички дежурни и платени плюячи по форумите, че Сашо беше първият български журналист, който се осмели да заговори за тази афера и според мен това беше причината да го свалят от екран. Така, че вместо да плюете по хора като него, плюйте по тези като „Гоце“ Първанов, които ви връщат във времената на сталинизма.

След него, единствено Слави Ангелов от в-к „ 24 часа“ имаше смелостта да напише нещо по темата през м. август 2008 г. и то след като имаше материалите ми от краят на 2003 г.

През 2008 г., някъде месец май-юни, с мен се свърза журналистът Слави Ангелов и каза, че има интерес да напише нещо по моят случай, като веднага казвам, а и се надявам и той да потвърди, че моето желание беше да не пишем за мен и моят случай, а да използваме моят случай само като база, на която да напишем материал за това как и при какви условия хората да приемат да стават защитени свидетели.

И тук започва най-интересното.

Първо научавам, че през 2004 г., когато съм подал сигнала и съм изпратил материалите до „Комисията за борба с корупцията“ към НС на Р.България и до Главният прокурор на Р.България , идват хора от прокуратурата и със заповед за обиск и изземат всичките материали/включително и копия на документите от БКА/ изпратени от мен до Слави Ангелов. Има ли някой които да е убеден, че това е случайно или пък, че прокуратурата процедира винаги така.

Второто:

след като на 25.07.08 г. Слави Ангелов се завръща от Германия, където е взел интервю от мен и започва да подготвя материала за вестника, му се обажда бригаден генерал Николай Николов , заместник председател на ДАНС, който междувременно е и в годишен отпуск, и се опитва чрез оказване на натиск да спре публикуването на материала.

Та, питам аз „нерде Ямбол, нерде Стамбул“, каква връзка има бригаден генерал Николов с моят сигнал срещу Тони Мицев от НСБОП.

Питам, има ли нормален човек в България, който да смята, че зам- председател на ДАНС, хей така ще си прекъсне отпуската, за да се върне в София и да се занимава с някаква незначителна публикация, свързана с човек, който нищо не знае и нищо не е направил.

Та, питам Ви г-н Николов, какво Ви накара да се опитвате да спирате публикацията, или по-точно кой Ви накара да го правите. Сега когато вече сте „никой“, може да кажете и аз Ви призовавам да го направите.

Хора, отворете си очите и вижте какви сили в държавата се хвърлят за да бъде заглушен и потулен всеки сигнал срещу властимащите и техните „ортаци“.

„В предишен обзор писахме за разследването на канадците, за това, че може би ЦРУ всъщност печата фалшиви долари. Ето още малко факти по темата:

Първата фалшива 100-доларова банкнота с качество почти по нищо не отстъпващо на реалните банкноти се появява през 1989 г. в банка на Филипините. От тогава даже опитни експерти се притесняват, че не могат чрез дактилен и оптически анализ да различат фалшиви от истински 100-доларови банкноти. А това е главният начин за разпознаване! Криминалистите още тогава кръстили новите банкноти "супербанкноти" (supernote).

Вече писахме, че администрацията на Буш обвини през 1995 г. КНДР за производството на тези банкноти. Като доказателство беше посочен фактът, че в багажа на севернокорейски дипломат са намирaни пачки от тези точно долари. През 1998 г. икономическото аташе към посолството на Северна Корея в Москва беше задържан във Владивосток с 30 000 такива фалшиви долари. В 2003г!? той успя да избяга на Запад и започнаха признания, че той лично е участвал в програмата за печатане на фалшивите долари.

Но, печатането на банкноти като новите долари е твърде сложно техническо мероприятие. Изискват се професионални познания, които не всяка държава има.

Аз, например се познавам с хора от нашата печатница на БНБ и знам някои неща около подмяната на парите ни при деноминацията.

А за доларите трябва специална хартия от 75% памук и 25% лен. Първо, само американците произвеждат такава хартия и второ такава хартия може да се произведе само на машина Fourdrinier.

И още:

За т.нар. металографски печат (използван в новите долари) се използва само машина на фирмата KBA Giori (по-старо име – DLR Giori) от Вюрцбург. И тук предположението, че Северна Корея си е купила такава машина удря на камък. Пхенян се е опитал да си купи такава машина, но безуспешно. Корейците даже не са си платили и до сега предишния (по-стар) модел машина.

И още:

Боите, които се използват за защитното оцветяване на фалшивите долари, според експерти напълно съвпадат с тези на защитното оцветяване на истинските долари. А свръхсекретната рецепта за тези бои е собственост и се прилага само от фирмата Sicpa от Лозана. А тази фирма пък продава само и единствено на САЩ и то в свръхохраняеми фабрики в САЩ! Тя лесно може да си проследи боите, чрез т.нар. tagging но упорито си мълчи.

Но, още по-неприятно стана, когато Федералният резерв на САЩ и ВЕР (Печатницата за пари на САЩ) измениха дизайна на банкнотите през 1996г. Веднага се появиха и новите суперфалшификати. Как за толкова кратко време фалшификаторите пак получиха и специалисти и бои и оборудване? Днес има суперфалшификати в 19! разновидности! При това микрошрифтът на новите банкноти (с големия портрет) е отпечатан в размер само 1/42000 цола. А при прецизно обследване на «супрбанкнотите» не се вижда никаква разлика!

И още един факт за размисъл: Япония, която поддържа най-тесни икономически връзки със Северна Корея практически не намира на своя територия фалшиви долари. А полицията на Южна Корея твърди, че най-голямото количество фалшиви долари идват у тях от Китай.

Всички тези въпроси накараха представителите на съюзите на печатарите на специализирани ценни книжа и криминалистите да се обединят. И в резултат излязоха точно онези публикации, за които Ви информирахме. Че може би ЦРУ е производителят на фалшивите банкноти. И че може би печатницата се намира на север от Вашингтон.” /Статията е по извадки от интернет сайтове и по книгата Клаус В. Бендер «Производителите на пари – най-тайния бизнес в света». Издателство J. Wiley. Книгата е издадена на английски под заглавие Moneymakers, the secret world of banknote printing/

Сега идва най-важният въпрос, на който трябва да отговори правителството, МВР и службите:

 

 

– Съществуват ли хора с прякори „Гелето“ и „Сержанта“ и кой хора стоят зад тях.

– Каква цена е заплатила България по пресъединяването ни към ЕС, заради печатането на фалшиви пари и производството на синтетична дрога.

– има ли Тони Мицев от БОП роднина генерал и ако има, къде е работил като такъв.”

Afera.bg

– да се разкрие името на задържаният на 16.10.2000 г. с пропуски за финансово министерсво и за западно посолство, който е съученик и приятел на „Политика“ и „Хазарта“.

«