Публикувано на 30.08.2021 / 9:20

ЗАРАДИ СИНЕРГИЯТА С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ ОСТАВИХА БЕЗ ХЛЯБ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ! ЩОТО НЕБЕТО Е ПЪРВО ЗА НАТО, НИЩО, ЧЕ НОСИМ „БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО“

„Стандарт“:

….Да, получихме забрана от 19,18 часа до 20,12 часа. Поради това не обработихме клетката над село Ръжево Конаре и точно в този момент там се изсипа градушката“, потвърди Георги Михайлов от Регионалната дирекция за борба с градушките.

Той обясни, че забраната дали да има изстрелване на противоградови ракети се издава от Централния команден пункт в София, в който освен цивилни експерти, има и военни.

„Преди да започнем да изстрелваме противоградните ракети, искаме разрешение от Централния команден пункт в София. След това 30 минути по-късно ни дават разрешение. Няма как да изстрелваме ракети на своя глава“, каза Михайлов. И по неговите думи ситуацията с насажденията на хората след градушката в събота вечерта е плачевна.

„Много разговори водихме от сутринта, и с областния управител разговаряхме, но нещата са така – без разрешение няма как да изстреляме ракетите“, обясни още той….

„Така изглеждат нещата след снощната градушка! Реколтата от най-златната земя на пловдивското поле е съсипана! Кадрите са от оранжериите в Ръжево Конаре, посевите в Дълго поле, Ръжево Конаре, Трилистник. Въздушното пространство трябвало да бъде свободно!!! Чакам и изявления от двамата министри – на земеделието, и този на отбраната“, написа в социалните мрежи крупният земеделски производител от Пловдив Красимир Кумчев.

Той настоява още утре Министерски съвет да се събере на извънредно заседание, за да обяви реда, начина и срока, по който ще бъдат обезщетени земеделските производители. Според него трябва да се знае и откъде ще дойдат парите за обезщетенията – дали от българския бюджет, или от този на съюзниците ни.

По негова информация е съсипана реколта за десетки милиони в над 15 села в пловдивско: Скутаре, Трилистник, Стряма, Маноле, Рогош, Манолско Конаре, Ясно поле, Белозем, Дълго поле, Ръжево Конаре.

Според неофициална информация причината Командният пункт в София да издаде забрана на пловдивския да изстрелва ракети в часовете от 19,18 до 20,12 в събота вечерта, са били военни полети, свързани с провеждаща се в региона до 10 септември съвместна българо-американска  военна подготовка.“

Това е положението, драги ни поданици на колонията на САЩ.

Заради „синергията с дневния ред на САЩ“, в която се кле Румен Радев и правителството му, земеделците останаха без хляб и препитание.

Щото небето първо за НАТО е по-важно, нищо, че подгъзурниците „натовски генерали“ са с „България в сърцето“.

Afera.bg

 

Коментари 21 за
“ЗАРАДИ СИНЕРГИЯТА С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ ОСТАВИХА БЕЗ ХЛЯБ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ! ЩОТО НЕБЕТО Е ПЪРВО ЗА НАТО, НИЩО, ЧЕ НОСИМ „БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО“”

 1. Безумие е за един самолет, който трябва да кацне на летище Пловдив, да се ограничават стрелбите за близо цял час. А най – вероятно този самолет не е и кацнал на летище Пловдив поради градоносните облаци. За това е необходимо пълно разследване дейността на Центъра за координация използването на въздушното пространство, на ДП РВД, на щаба на ВВС и на военното летище Крумово по този случай и виновните длъжностни лица да си понесат наказателната отговорност, а Министерството на отбраната да компенсира на 100% пострадалите земеделски стопани

  1. РВД – Там взимат големи заплати и им е през японията от къде ще си купуват пъпеши, от Белозем или от Занзибар. Само че, някога, когато измислихме вица за „японията“ и кой колко работи, бяхме българи! Сега сме слуги на краварите!

 2. В един сайт са написали, в свое оправдание, че спирането на ракетите било по график. Върха на арогантността. Излиза, че по график унищожават отрудения народ. Сега виновни няма и бюджета ще плаща. Но не се радвайте, те ще намерят начин да ни съберат парите – от всички нас.

 3. Каква малоумщина и безотговорност! Минавал самолет на НАТО! Няма ли друг коридор, по който да мине, няма ли друго летище, на което да кацне ?
  Трябва ли да съсипят труда на хиляди хора, които от тъмно до тъмно, в студ и пек се трепят по полето, за да изкарат някой лев ?! И без това им изкупуват продукцията за жълти стотинки, а субсидиите отиват при зърнопроизводителите – милионери.
  Щели да обезщетят земеделците – с колко и кога? И с кои пари – с нашите! А ще обезщетят ли хората за счупените коли и повредените къщи? Не, разбира се, собственика да си ги е застраховал……….
  КАК МОЖЕ ДА СЕ ДОПУСКА ТАКАВА РАЗСИПИЯ!!!
  Само малоумни фуражки, които не са си показвали носа от канцелариите на военното министерство могат да измислят такива заповеди и наредби!
  Те и цялата държавна администрация трябва да ходят по една седмица да работят по зеленчуковите ниви и оранжерии, за да добият поне бегла представа с колко мъка и труд се отглежда храната.

 4. ТеА даващите разрешения подхождат еднакво към всяко живо същество – и растения, и хора.

  Съгласен съм с колегата moitoi – като се задава градоносен облак – ракетчиците да думкат без питане! Ония командващите въздушния трафик – те имат метео служби и т.н., те да питат дали да минават от там; Ако не питат – техен проблем!
  Коѝ кара кола във водопад?!

  Хаѝде да спрем и напояването за да не се изкалят реѝнджърите …

 5. Носят я те България ,ама под мишница …
  В сърцето си я били носили,увито в лайнян вестник…
  Те,византийците ни носиха, турците ни носиха,и СССР ни носиха…
  Все някой ни носи нас !

  Не щем ,бе,не ви ЩЕМ !
  И туйто.

  Извинете,да знаете случайно ,дали с тея ракети против градушката могат да се свалят самолети ?

  Ай сиктир,бе,да взема един сап,че кат ва метна…

 6. Жалко за труда на хората, заложили всичките си средства, къртовски труд и надежди! Сега военното министерство да отдели няколко милиона и да покрие щетите на всеки потърпевш заради това безумие, глупост и безхаберие!…

 7. Има достатъчно нарезно оръжие у хората, затова да започнат нощни стрелби по летящите хвърчила на терористите, без значение какви са.

 8. Афера е много точна. От както сърбите с ракета за градушка думнаха натовския стелт,се забрани масовото използване на ракети срещу градушки. От тогава започнаха и масовите градушки из БГ. Все едно сме в средните векове.

 9. Какви полети на военните събота вечер, кой лети по това време,??? Проверявайте нещата преди да пишете! ( подсказка: освен военна авиация има и гражданска…)

 10. България няма армия, но има сбирщина генерали и адмирали, михлюзи за които България е стока на сергия за продан на НАТОвската глутница и на алчните янки, от които полза никаква !
  Да зкрият това което някои високопарно наричат армия, но тя изчезна, когато хазартния професионалист Сиомеончо и помака Сулю (сега вече Соломон) нарязаха ракетите и се надупиха, за да влезем в „бленуваното“ НАТО – лайняно свърталище на негодници .

 11. Даже не и натовска, а българоамериканска военна подготовка. Какво, собствено, подготвяме военно при липса на армия на практика? Или армията на сащ се подготвя на наша територия, за наша сметка и за наши щети?! И защо ли тук? Подготват се пак да сеят демокрация наоколо. За което ние сме се разкрачили, и сме се навели, та даже „генералите ни“ без кръстове останаха. Да се изправи главният генерал и да обясни на народонаселението въз основа на какво решение, какво споразумение, санкционирано от българското НС, има перманентно и из цяла България краварски войски, колко са и майка си ли търсят тук. Или той от предизборни джамбурета няма време за друго и синергията се осъществява едностранно?! Само от окупаторите! Хора, Родината ни е предадена, продадена, окупирана, завладяна! И има само един виновник за това! Главният продажник.

 12. не могат да пръднат без някой да им нареди. това е със всички. като почнеш от РИОСВ извън софия, РЗИ , БаБХ и т.н. един куп паразитни службички

 13. Румен Радев съсипва България! От позицията на най-безмислената и формална позиция в държавата – президент, той разедини и противопостави нацията!!! В момента в Естония обмислят да закрият тази длъжност “президент”, тъй като това е само представителна длъжност и струва много скъпо на данъкоплатците и за изборите се е кандидатирал само един кандидат…директор на музей!?!! Явно е дошло времето и в България да се помисли за същото закриване на тази формална позиция!

 14. Потресаваща картина.

  ДУШЕВНАТА БОЛКА е по-силна от безжалостните ледени удари
  по беззащитните живи растения родили ПЛОД – краен резултат от развитието им, и по ЖИВОТА на българите!

  Тези хора ЦЯЛА една година дават от живота си – час по час, минута по минута, за да отгледат плодовете на труда си.
  И вместо радост и удовлетворение – ти КЪСАТ ДУШАТА на парчета!

  Безчовечни много лоши хора налазиха здраво по нашата Земя.
  Как да се съпротивяваме?!

  Как преди нещастния ни „преход“ – и самолети излитаха и кацаха, и ракетите ледени облаци разбиваха, и супер земеделска продукция отглеждаха българите?!
  Как…?!
  Грижа и добронамереност към човеците, към населението имаше на държавата България.
  ……………

  Всички многоимащи, които станахте такива БЛАГОДАРЕНИЕ на ей, този прекрасен трудолюбив български народ, създал огромни, огромни блага в нашата прекрасна Родина – ДЛЪЖНИЦИ сте на този народ, не знаете ли?!

 15. Откога самолетите летят в градоносни облаци??? Метео-прогнозите военни и цивилни се правят от дни до часове!!! Сега е модерно да се говори за Суверен!!! Ако имахме такъв …Суверенът можеше да каже…??? Отлагаме полетите до преминаване на заплахата от градушки!!! Когато имаш Суверен…всичко е възможно!!! Невъзможно е при Колония!!!

 16. За такива политици има една дума и това е РОДООТСТЪПНИЦИ!Ходете и гласувайте за тези зелени либерали…ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>