« Върни се назад Публикувано на 24.07.2011 / 8:31

Започна новата световна война -2.

 

 

Част четвърта: Световното правителство.

 

Ще създадем световно правителство, независимо дали ни харесва или не. Единственият въпрос е дали световното правителство ще бъде постигнато чрез завладяване или чрез съгласие. Пол Варбургархитект на системата на федералния резерв

Благодарни сме на Вашингтон Поуст, Ню Йорк Таймс, списание Тайм и др. чудесни издания, чиито директори посещаваха нашите срещи и удържаха своите обещания за дискретност почти 40 години. Щеше да бъде невъзможно да развием планът си за света, ако бяхме под светлините на публичноста през тези години….Но света е поподготвен да върви към световното правителство…

Националния суверенитет на интелектуалния елит и световните банкери  със сигурност е за предпочитане пред националното самоопределяне, практикувано през предните векове. Дейвид Рокфелер

Една банка, една армия, единен център на власт.

И ако сме научили нещо от историята, то е че властта развращава. А абсолютната власт развращава абсолютно“. Lord Acton 1834-1902

 

Аарън Русо, филмов продуцент и бивш политик и неговото приятелство с Н. Рокфелер .

Интервю на гн Алекс Джоунс(Alex Jones) от INFOWARS.COM с гн Аарон Русо

 

A. Русо„ Това което става всъщност чрез въвеждането на централната Банкова система и федералния резерв направи управляващите зависими от банкерите. И те получават парите си от банкерите. И по този начин те установиха федералния данък, който ние гражданите да плащаме, което ни прзви техни роби и оцеляването ни става все по-трудно. Нали така? И това ги обогатява все повече.

Чрез системата на федералния резерв банките контролират нашето правителство и президента. Вече няма значение : Демократ или Републиканец/Партиите в американския сенат/, защото нито едните нито другите говорят за сезиране на федералния резерв. Или за спиране на федералната такса или за някои от големите проблеми, пред които американците са изправени. Така, имах приятелНик Рокфелер. Той е един от фамилията Рокфелер. И когато се беше кандидатирал за губернатор на Невада, той дойде при мен и ми се представи посредством познат адвокат. И станахме приятели, говорили сме си за много неща и разбрах много от гн Рокфелер. И едно от нещата, които обсъждахме беше цялостния план на банковата индустрия, който възнамеряват да осъществят. Целите на банковата индустрия, не само федералния резерв, а всички частни банки по светав Германия, Италия в Англия..- те работят заедно и са централни банки и част от комунистическия манифест. Знаете, че централната банка е част от икономическата система при комунизма. Говорим за Америка като за капиталистическа страна, но в същото време има централна банка, която планира всичко вместо нас. Данък върху приходите е друга част от манифеста на комунизма. На лице са две основни положения съставна част на комунистическия режим, въведен поради установяването на федералния резерв.

Крайната цел на тези хора е създаването на световно управление в ръцете на едно правителство, което да бъде ръководено от банковата индустрия и контролирано от банкерите. И те осъществяват тази цел постепенноЕвропейска валута , Еврото и Европейската конституция са част от плана. Сега се опитват да направят това с Америка чрез Северноамериканския Съюз .( North American Union)  (NAU) North American Union (NAU)  и искат да създадат северноамериканска валутаАмеро. Планът е да се създаде едно световно правителство при което всички да имат имплантиран РЧИД чип ( RFID chip) в себе си, всички пари трябва да бъдат на тези чипове, без повече да има банкнотитова чух директно от Рокфелер, относно тази тяхна цел.

Алекс Джоунс– „Тотален контрол“

………………………………………………………………………………………………

Швеция може да се откаже от парите

16:46 22-07-2010 Новинар 1025 | 3 | 8 Коментирай

 

В автобусите в страната вече не се приемат плащания в брой

 

Швеция може да стане първата държава в света, отказала се официално от парите, съобщи Би Би Си. В момента в страната тече кампания за премахване на плащанията в брой и замяната им с дебитни и кредитни карти. Мотивите са, че това ще помогне за намаляване на престъпността и увеличаване на сигурността на банковите служители.

Ако успеем да намалим количеството пари в банките и в обществото като цяло, обирите също ще намалеят", казва Мари Лук от профсъюза на банковите служители, който е организатор на кампанията. „В случай че в дългосрочен план се откажем напълно от парите, това ще сложи край на обирите, тъй като няма смисъл да се ограбва банка, в която няма пари”, допълва тя.

Кампанията вече получи подкрепата на известни личности, включително на бившия член на култовата група ABBA Бьорн Улвеус. „Доколкото мога да преценя, няма практически причини да имаме монети и банкноти. Затова пък има очевидни предимства да се отървем от тях. Швеция би трябвало да е в състояние да стане първата страна в света, която го е направила”, написа той наскоро в блога си.

Автобусите в Стокхолм вече са зона, свободна от пари в брой. Гражданите могат да си купят предварително билети или електронни карти или пък да платят за пътуването през мобилния си телефон. Мярката бе предприета след серия от грабежи на автобусни шофьори. В резултат в автобусите вече не се приемат банкноти и монети.

"Вече съществуват нужните технологии за едно общество без пари в брой", смята Ендрю Скот, преподавател по икономика в Лондонския бизнесколеж.

Пар Стрьом от шведската фондация New Welfare все пак посочва негативите на едно такова развитие. „Ако е невъзможно човек да плати в кеш, когато купува нещо, то също така е невъзможно да не оставя електронни отпечатъци, а електронните отпечатъци от това, което купувате, са достатъчни, за да разкажат историята на вашия живот”, отбелязва той.

Източник: http://www.novinar.net/news/shvetciia-mozhe-da-se-otkazhe-ot-parite_MzMyNzsyOQ==.html

А.Русо -„ Тотален контрол например и ако аз и ти решим да протестираме, те просто могат да изключат чипа ти  и след това нямаш нищоне можеш да си купиш храна, тотален контрол над населението, не можеш да направиш нищо.

Ал.Джоунс -„ Всичко в една база данни със подробен архив за всеки човек.

А.РусоВсичко, всичко е там вътре. И така те искат едно световно управление, под техен контрол, на всички да бъде поставен чип, всички пари да бъдат на тези чипове и те да контролират чиповете и ти ставаш роб, слуга на тези хора. Това е техния план и крайната цел.

Ал.Джоунс-„ Разкажете ни поподробно как срещнахте гн Рокфелер, разговорите ви…“

А.Русо – „ Ами запознахме се с Рокфелер чрез моя позната адвокат, която ми позвъни и каза, че един от фамилията Рокфелер би искал да се видим. Направих филма „ Mad as Hell“ и той го гледал, след което пожелал да се видим. По това време той беше кандидат за губернатор на Невада. Аз с радост приех поканата. И се срещнахме, хареса ми, той ми направи впечатление като много интелигентен човек, обикновено споделяхме идеи, мисли, разговаряхме. Той беше човекът, който ми каза около 11 месеца преди терористичния атентат над Световния Търговски Център на 11 септември 2001г., че ще стане нещо, никога не ми каза какво точно, но ми каза, че ще се случи нещо и след като се случи, ще окопираме Афганистан, за да прокараме тръби през Каспийско море, че ще окопираме Ирак, за да превземем нефтените полета там и да установим базите си в Близкия Изток, да ги направим част от Новия Световен Ред. След това ще се заемем със Чавес във Венецуела. И скоро след този разговор стана атентатът на 11 септември (9/11). спомням си той ми казваше как ще видя..ха ха войници да се завират в пещери, в търсене на хора в Афганистан и Пакистан…, че ще започне тази война срещу тероризма, където няма истински противник и цялото това нещо е една голяма измама. Разбирате ли. Но това е възможност за правителството да манипулира своя народ..

Ал. Джоунс – „ Той ви каза, че ще стане тази измама?

Ал. Русо – „ О да. О да.каза ще има война с тероризма и се смееше,хаха. Няма с кого. С кого се биете? Защо мислите 9/11 се случи и нищо друго не е имало оттогава. Мислите ли, че нашите системи за сигурност са толкова добри, че тези хора, които предизвикаха атентатите, не са били способни да свалят още един самолет. Това е смешно! 9/11 беше осъществен от хора в нашето собствено правителство, в нашата собствена банкова индустрия, за да се всее страх в американския народ, за да накарат хората да се подчиняват на онова, което правителството иска от тях. Затова е всичко това. И за да се създаде тази безкрайна война срещу тероризма. Това беше първата лъжа. Следващата лъжа беше да отидем в Ирак и да хванем Садам Хюсеин, заради оръжията за масово поразяванетова беше следващата лъжа…“

Ал. Джоунс– „ Това е било преди около 6 години? 11 месеца преди атентата?

А. Русо – „ Да. Точно така.

Ал. Джоунс – „ И Ник Рокфелер , ви е казал, че ще се случи нещо голямо и след като се случи ще има война срещу тероризма и всичко останало след това?

А.Русо – „ Именно. И то без никакъв истински враг. Война, която не може да бъде спечелена.

 

Ал. Джоунс -„ Той каза ли това? Съвършена война?

А. Русо -„ Да, съвършена, безкрайна война, без победител и победентя може да продължава вечно.

 

И те могат да правят каквото пожелаят. Изплашиха до смърт народа. Цялата тази война срещу тероризма е лъжа. Фарс. Много е трудно да се каже това високо, защото хората го приемат лично. И са против, дори биха те обявили за луд. Но истината трябва да бъде извадена наяве и затова давам това интервю…Фактически излиза, че цялата война срещу тероризма е измама и един фарс. Ето, днес става дума за Ирак, окупирахме Ирак, хората там се бият, води се война. Но войната с тероризма е анекдот. Измама е, разбирате ли? Докато не открием какво наистина стана на 9/11 и кой носи отговорност за това…, защото от там произлиза войната с тероризма, атентатът на 9/11 позволи на войната да започне. Докато не стигнем до дъното, до корена на 9/11, до истината за 9/11 няма да разберем и войната срещу тероризма

Ал. Джоунс– „ Аарон, по това време ти си бил преуспяващ продуцент…всички знаем кои са Рокфелер и тяхното влияние, лицемерие и пр…бих искал пак да подчертая, каквото каза снощиимал си 30% вот, постигнал си ефект с филма си „ Mad as Hell, знаели са, че започваш Конституционната партиянякой взема инициативата, прави филм, действа за събуждането на хората, постига успехи..затова вероятно са се опитали да те спечелят на своя страна, докато не сте стигнали до въпроса с чиповете.

А. Русо -„ Да, наистина ясно беше, че ме искат на тяхна страна, но по изтънчен начин.

Ал. Джоунс -„ Разкажете ни.

А. Русо -„ Ами, бяхме приятели, идвал е в къщата ми, вечеряли сме, говорили сме, казвал ми е за бизнеса си, инвестициите си, предлагал ми е участие в бизнеса, както и да стана член на Консулството за Чуждестранни Взаимоотношения(Council of Foreign Relations)( CFR) / точното име е Съвет за международни отношения/. Но така или иначе никога не станах член на тяхната организация, защото не ми е мястото там, разбирате ли. Казах му харесваш ми Ник, но твоите и моите пътища са на противоположните страни на оградата. Аз не вярвам в поробването на хората…Каза: Защо те е грижа за тях/хората/?Какво толкова си се загрижил за тия хора?  Какво значение има това за тебе? Грижи се за своя живот и направи найдоброто, на което си способен за себе си и семейството си. Как останалите хора имат значение за тебе? Те не означават нищо за тебе. Те нямат значение. Те са само слуги, хора…Разбирате ли, просто липсваше загриженост, а аз не съм такъв. Той беше студен, ако ме разбирате какво имам предвид. Студен.

Аз казах: Добре какъв е смисълът на всичкото това? Имаш всичките пари на света, от които имаш нужда, имаш всичката власт на света от която би имал нужда… Какъв е смисълът? Каква е крайната цел?

И той каза: Крайната цел е на всички да се сложи чип, за да контролираме цялото общество. За да могат банкерите, елитът да контролира света.

Попитах го: Всички тези хора в CFR/ Съвета за международни отношения/ и те ли правят, това което ти правиш?

И той каза: Не,не,не. Повечето вярват, че вършат правилното, много от тях вярват, че е далеч подобре да бъдеш социалист. А ние трябва да убедим народа, че социализмът, всъщност е капитализъм. Америка е станала социалистическа  страна. Днес САЩ е комунистическа държава.

Едно от нещата, които ми каза когато веднъж бяхме в моята къща, той се засмя и ме попита: Аарон, защо мислиш, че стана движението за правата на жените?

И аз казах…Тогава притежавах доста стандартно мислене…жените имат право да работят, да получават заплата равна на заплатата, която мъжете получават, както имат и право да гласуват. Нали?

Той започна да се смее и каза: Ти си идиот.

Попитах: Защо съм идиот?

Нека ти обясня защо станаказа тойНие, фамилията Рокфелер, финансирахме движението за права на жените. Използвахме вестниците, медиите и всичко останало, ние го направихме, фондацията Рокфелер.

Искаш ли да знаеш защо? Ами по две основни причини:

Първата причина беше, че не можехме да облагаме с данъци цялото население преди това. И втората причинасега имаме всички деца в училище още от ранна възраст и можем да ги учим как да мислят, какви възгледи да имат, защото скъсват със своите семейства и започват гледат на и щата и държавата като на свое семейство. Училището и учителите стават тяхното семейство, вместо собствените им родители, които да ги учат и възпитават.

Това бяха двете причини за правата на жените, което тогава ми се струваше невероятно.

Когато видях техните намерения зад кулисите, откъде идва всичко и че те са го изобретили, видях злото скрито зад всичко това, което мислех за една невероятна добродетел.    

 

гн Русо е запознат с гн Рокфелер чрез негова позната адвокатка, постепенно те стават добри приятели и гн Рокфелер започва да откровеничи пред него и да му разкрива ужасяващи тайни.

 

Една вечер той/Рокфелер/ ми каза: Ще има събитие Аарън. И след това събитие, ще видиш, че ще отидем в Афганистан за да прокараме нефтопроводи от Касийско море, ще отидем в Ирак да вземем петрола и да установим база в близкия изток и после ще отидем във Венецуела и ще видим сметката на Чавес.

Първите две ги осъществиха, Чавес не го осъществиха.

И той каза: „ Ще видиш хора влизащи в пещери, търсейки други хора, които никога няма да немерят.

Той се смееше над обстоятелството, че ще има война срещу терора в която няма истински враг.

Той говореше за това, че като водиш война срещу терора, никога не можеш да я спечелиш, защото това е вечна война и можеш винаги да отнемаш свободите на хората чрез нея.

Аз го питах: „ Как ще убедите хората, че тази война е истинска?

Той каза: „ Чрез медиите. Медиите могат да убедят всеки, че това е истина.

Нали знаеш, просто говориш за нещата , повтаряш ги пак и пак и пак… и накрая хората започват да вярват в тях.

Знаеш, че те създадоха ФЕД през 1913г., чрез лъжи, създадоха 9/11, който е поредната лъжа, чрез 9/11 започнахавойна срещу терора“, после отидоха в Ирак, което е поредната лъжа. И след това ще прецакат и Иран.

И така едно нещо води към второ и към трето и т.н.

И аз го питах: „ Защо правите това? Каква е целта? Имате всичките пари на света, които някога сте искали, имате всичката власт“

Казах му: „ Нали знаеш, че наранявате хората, това не е хубаво.

А той каза: „ Какво ти пука за хората? Гледай себе си и семейството си.

И тогава го питах: „ Каква е голямата цел на всичко това?

Той каза: „ Голямата цел е да имплантираме микрочипове/RFID chip/ в телата на всички хора по света. И да имаме всички пари на тези чипове, както и всичко зад тези чипове. И ако някой иска да протестира срещу това което правим или застане на пътя ни, просто ще му изключим чипа.

 

Част пета: Микрочипове– RFID chip.

 

Точно така. Микрочипове.

През 2005 година конгреса, под предлог: контрол над имиграцията и т.н. „ война срещу тераризма“ прие закона „ Real ID“, според който от месец май 2008г., ще бъдете задължени да носите федерална идентификационна карта, която включва сканируем баркод с личната ви информация. Обаче този баркод е само междинна стъпка, преди картата да бъде снабдена с проследяващият модул : RFIDVeriChip, който ще използва радио честоти, за да следи всяко ваше движение на планетата.

Ако това ви звучи непознато, имайте предвид, че RFID проследяващият чип е вече поставен във всички нови американски паспорти/ а може би и в новите български/. И последната стъпка е имплантираният чип, който много хора вече бяха манипулирани да приемат под различни предлози.

Като едно семейство от Флорида

Водещата: „ Това семейство от Флорида наистина е пионерско в „ the brave new world .“ Те доброволно пожелаха да станат първите хора с идентификационни микрочип  устройства имплантирани в телата им.

Жената от семейството: „ След 9/11 бях наистина разтревожена за сигурността на моето семейство.

Друг пожелал такъв микрочип: „ Нямам нищо против да има нещо имплантирано за постоянно в ръката ми, което да ме идентифицира.

Накрая всички ще бъдат затворени в една клетка, която се наблюдава и контролира, в която всяко твое действие се документира. И ако не вървиш със стадото, те просто ти изключват чипа, защото по това време, всеки аспект на обществото ще зависи от взаимодействието с чиповете. Това е картината на бъдещето ако отвориш очите си за да я видиш.

Една централизирана световна икономика, където действията и транзакциите на всеки ще бъдат следени и наблюдавани. Без да имате никакви права.

Най невероятният аспект на всичко това: тези тоталитарни елементи, няма да бъдат наложени със сила. Хората сами ще ги поискат. Защото манипулацията на обществото, чрез създаване на страх и разделение напълно е откъснала хората от тяхното усещане за сила и реалност. Това е процес, провеждащ се от векове, ако не и от хилядолетия. Религия, патриотизъм, раса, богатство, класа и всички други форми на условно разделение, които са се породили, са послужили за създаване на контролирано насилие, което е като пластелин в ръцете на малцина.

Но за да стане всичко това, за да има една държава трябва да има и единна религия.

 

Част шеста: Единна религия.

 

Не се съмнявайте в това, че на изток ще дойде Свят Човек от Небето. Обаче, ако не получи признание на Изток, той ще се покаже на хората в Англия, Америка и други страни на Запад,” заявява Корейското пророчество.

Обединение на Религиите

Религиите ще изчезнат и човечеството ще вярва само в едно учение. Това ще обедини чевечеството, като едно семейство и донесе мир и благодентвие, предсказва Ясновидката. "Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Всички религии един ден ще изчезнат! Ще остане само учението.” Ванга пророкува сегашното егоистично разделение на религиите. "Сега различните религии искат да се възползват от каквото сварят, ама тяхното време си отива. Човечеството ще хвърли тия окови. Религията ще има друга задача." Вместо да спорят и враждуват помежду си религиите ще си подадат ръце за изграждане на един нов и мирен свят чрез водене от месиянската личност, която ще дойде.- баба Ванга

 

Второто пришествие

 

Ванга предсказва идването на Второто пришествие „…това е Той, който отново се връща при нас, както беше обещал.” И говори за светиите от духовния свят, които ще вдъхновяват хората на земята за промените, които Той трябва да направи на земята. „Всички апостоли сега са в движение, всички апостоли са на Земята, тъй като времето на Свети Дух настъпи." Според думите й явно това време е сега. Тя говори за появата нависок човек, пришълец” (1987 г.) Подвисоктя е имала предвид моралната висота на бъдещия лидерпришълецот друга страна.

Апокалипсисът: ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

Ванга ни призовава да погледнем сериозно на предсказанията в Библията: "Онова, което е написано в Библията, ще се сбъдне! Апокалипсисът ще дойде! Вие не, но децата ви ще го преживеят!" Но според нея "няма да има катастрофи, ни потоп. чакат ни 1000 години мир и благоденствие". Описаното в Библията завръщане на Госдпода, който ще донесе промяната на света към мир и благоденствие ще станат във следващото поколение след Ванга. Според нейните думи това трябва да стане до 20 години, някъде към 2010 г. По думите й изглежда, че той вече е дошъл, но промените които той ще донесе ще станат видими едва след време. Ванга е категорична, че тази личност ще работи за премахване на религиозното разделение, което е причина за множеството етнически и религиозни войни и напрежения по света. Също от нейните пророчества е ясно, че той идва като миротворец да установи мир за човечеството. Или, както тя се изразява, "Този който ще подпише окончателния договор за мира на планетата". Ванга добавя: "Христос отново ще дойде на Земята в бели дрехи. Настъпва времето, когато определени хора ще почувстват със сърцето си завръщането на Христос". По начало Корейците често са наричани хората с бели дреги, поради традиционните им памучни облекла. Макар да са възможни и други тълкувания, това отговаря поточно на Библейското пророчество, че Месията ще дойде от изток. Раждането на месиянската фигура в източна страна е пророкувано и от Настрадамус и от Тамара Глоба и от Корейските пророчества ЧунГамНок. “Не се съмнявайте в това, че на изток ще дойде Свят Човек от Небето. Обаче, ако не получи признание на Изток, той ще се покаже на хората в Англия, Америка и други страни на Запад,” заявява Корейското пророчество.

Ще настъпи Мир на планетата

"Ние сме свидетели на съдбоносни събития. Двамата найголеми ръководители в света си стиснаха ръцете. Но ще мине много време, ще изтече много вода, докато дойде осмият, който ще подпише окончателния договор за мира на планетата." На много места Ванга назовава новата Месиянска фигура катоосмият”, който ще донесе окончателния мир между хората. Числото 8 тук символизира и новата епоха която той ще доведе. Ванга завършваше така: „Тогава ще дойде Осмият и той ще подпише окончателния мир на планетата, но това ще е началото на края!” С други думи началото на новия свят ще бележи края на старите системи изградени на базата на егоизма. Сатанинския свят вече ще започне да упада с издигането на новата култура на мир. Господството на земята ще бъде изцяло в Божиите ръце и авторитет, или както Библията казва, „Ново Небе и нова Земя”.

Науката ще разбере за духовния свят

"Дойде времето на чудесата и науката ще направи големи открития в областта на нематериалното”, пророкува Ванга. Това наистина ще предизвикаосъзнаването на човечествотоза което тя говори. Хората ще осъзнаят думите й: „След нашата смърт ще трябва да отговаряме за нашите делаи ще променят пътищата и мислите си към правене на добро. Човечествето ще разбере, че след смъртта продължаваме да живеем в духовния свят.

 

Учените ще открият много факти за бъдещето на нашата планета и за Космоса. Ще намират данни за това в старите свещенни книги. Ще бъдат разгадани много тайни.”

 

Друга Корейска книга с пророчества от преди хиляда години също предсказва подобни промени: От началото на 21 век рязко ще се измени направлението на световното обществено мнение. Ограничаване на научния мироглед и изчерпване на природните залежи, проблеми с територията и населението, подчертано едностранно развитие на науката и техниката, относителен спад на технологичния прогрес, отчаяни усилия на развиващите се страни в опита да се изравнят с развититетакива са факторите, които ще променят съдбата на човечеството и според Корейските пророчества.

2018 – Нови енергийни източници

По думите на Ванга, "През 2018 година влаковете ще се движат на релси, идващи от слънцето. Добивът на нефт ще спре и Земята ще си отдъхне." Всъщност Ванга предсказва за свръх бързите влакове на магнитни възглавници, които учените разработват в момента. Или както тя се изразява, "влаковете ще полетят, задвижвани от слънцето". С тях хората ще достигат до всяка точка на земята за броени часове. Днес Вселенската Федерация за Мир, основана от др Сан Мьон Мун работи за осъществяване на точно такъв проект за световна магистрала и свързване на всички столици със свръхбързи влакове на магнитни възглавници.

Така пророчествата на Ванга се оказват много точни. Учените в света отсега се готвят да започнат добиване на хелий-3 от Луната и подобните й планети. Хелий-3 е продукт на слънчевата дейност и е гориво за термоядрените реактори. Те всъщност самите са "малки слънца". Така може да се осъществи предсказанието, че Слънцето ще осигури движението на превозните средства на планетата.

Сбъдването на това предсказание става все пореално, защото тези дни президентът Джордж Буш найпосле обяви, че Америка поема курс към заместване на нефта. Вселенската Федерация за Мир също говорят за алтернативни източници на енергия, които трябва да разрешат проблемите със световния глад, като осигурят свободен достъп на хората до храна, енергия и медицина. Както въздуха е безплатен така и тези жизнени потребности трябва да бъдат задоволени за да може хората да пренасочат усилията си от егоистично трупане на материални богатства за себеоцеляване към безкористен и щастлив живот за благото на другите.

 

2050 – Пътуване до други светове

 

"След 2000 г. няма да има катастрофи, ни потоп. чакат ни 1000 години мир и благоденствие. Обикновените човеци ще пътуват до други светове със скорост десет пъти поголяма от светлината, както се пътува с автобус. Това ще стане не порано от 2050 година." Това явно показва, че месиянската фигура или Господаря на Второто пришествие е вече родил се на земята. След 2000 г. Неговото влияние в света ще се засили, а след 2010 г. Той наистина ще промени посоката на света към мир. По нейните думи това ще стане възможно поради огромната подкрепа, която Той ще получи от светиите в духовния свят и от Святия дух. Но ако човечеството не последва воденето му, предупреждава Ванга, ни очаква ядрена воина след 2010-та г. Ако това се случи огромна част от населението ще бъде заличено, а в Северното полукълбо ще изчезнат всички растителни и животински видове. Интересно, че и Настрадамус предупреждава за възможна война и унищожение, но по неговите думи той твърдо се надява, че човечеството ще се осъзнае и тогава това няма да се случи. Всичко явно опира до въпроса, дали ще последваме воденето на новата Месиянска личност или не.

Според Тамара Глоба 2000 година е начална точка за промяната на света

Две хилядната година е началната точка към възстановяването на загубената връзка между Небето и Земята и според руската пророчица, Тамара Глоба. Човечеството е на прага на нов период, където Земята навлиза в период на зрялост и ще постигне единство в стремежа си да обедини нравствените и вътрешни закони със тези на обществото и управлението. Това означава само едно: човечеството иска да живее в истинска любов, в добро и просперитет със справедливо управление.

И Ванга и Тамара Глоба близко се допълват и покриват с пророчествата на Библията и тези на Настрадамус за Последните дни. Те описват човек от Изток, преследван и неразбиран, хвърлян в затвора, носещ новата истина, възобновяващ семействата и главното идващ под името Мун (Муун). Настрадамус пророкува заМунипоследователите на Мун”. По думите му "той ще обедини религиите срещу червеното (Комунизма)". Библията предсказва раждането на Меисиянска личност, която ще промени света. Той ще се роди на Изток (Отк. 12:5), ще бъде преследван, и Исус лично ще му предаде мисията си за спасение на света (Отк. 2:26-28). БиблиятаHYPERLINK "http://istinski.blogspot.com/2007/04/blog-post_25.html" заявява, че той ще дойде с ново име, което никой не знае, и името му ще бъдеБожието слово”, на КорейскиМун” (Откровения 19 глава). Множество откровения от духовния свят през 2001 година изпълниха пророчеството на Ванга, че светиите и апостолите от духовния свят ще дадът покрепата си за новата месиянска фигура. През 2001 почти всички основни вестници в САЩ и много други страни публикуваха тези свидетелства изпратени лично от 12 те апостола и всички други основатели на религии за покрепата им от духовния свят на противоречивия корейски религиозен лидер, преп. Сан Мьон Мун. Според откровенията той е новата месиянска личност, за която те призовават своите последователи на земята да следват и изучават, колкото и това да им е трудно. Това изпълнява пророчеството на Ванга: „Всички апостоли сега са в движение, всички апостоли са на Земята, тъй като времето на Свети Дух настъпи." Неоспоримо др Мун изпълнява едни от основните пророчества, той обединява религиите точно както и Ванга, и Настрадамус пророкуват. Той е признат за ролята си в мирното разпадане на Комунизма, както е пророкувано: "Срещу червеното, Религиите ще обединява." Сан Мьон Мун от своя страна пророкува, че Божият свят на мир ще се установи след 2012 година. По негови думи, семейството ще се издигне, като найценната единица и ще се уважава, всички ще осъзнаят реалността на живота в духовния свят и много ще се пътува. Но нека приключим с въпроса, "Той ли е или друг да чакаме?"

Написал Marin в 11.01.2005

/Предупреждение: Тази статия е взета от Международната свободна преса в Канада./
Забележка: Мрежата на Международната свободна преса в Канада не е религиозно сдружение, нито е политическа организация, а световно известна изследователска агенция по печата, в полето на политиката, икономиката, медицината и отбраната.
Агенцията е специализирана в изследванията и публикуването на специалните доклади, както и аудиорепортажи, показващи скритата действителност на Обединените нации, конспирацията свързана с налагането на Новия Световен Ред.
Нашата задача е, да предложим на хората информация, за да разберат, че списъкът на събитията довеждащи новия Световен Ред не е просто една илюзия, сън или просто параноидна теория, а всъщност този списък е част от един невероятен Сатанински проект.

Проект за какво! Какво цели този проект?

Да премахне традиционната християнска религия, като подмени всички религии с една универсална религия, изградена върху култа за човека.
Да премахне националните идентичности и национална гордост като на тяхно място се изгради една световна идентичност и новопридобита гордост загражданство на света”.
Да премахне семейството познато в досегашния му вид и го замести с индивидуалности, всички до един работещи за процъфтяването на Новия Световен Ред.
Да разруши индивидуално артистичната и научна творчески способности, за да приложи едностранното виждане на Новия Световен Ред.
А това обявяване на война от страна на Обединените Нации, е за изпълнение на всеобщото, задължително членство в Обединените Нации, засилването им като съюз чрез мултивоенни, мултиполицейски сили, Световна организация за правосъдие в Обединените нации с Международен трибунал, Световно търговско споразумение касаещо всички нации, край наСтудената войнаи локалните войни каквито все още има, и задължение за мир, подкрепено от страна на държавните конституции.
И така…. после идва ред на Новата световна религия и Нова култура за всички по света.
Ако ние всъщност искаме да проумеем какво представлява Проекта на НАСА – “Синият Лъч”, ние трябва да се върнем една страница назад къмзората на Ерата на Водолея”.
Спомнете си тази песен, която казва: “И когато луната навлезе в седмия дом и Юпитер се изравни с Марс, тогава мирът ще се установи върху нашата планета и любовта ще направлява звездите.”
Това е свързано с 1982 година и е трябвало да се случи тогава, отварянето навън на конспирацията за Водолея, точно преди изпълнението на Новия Световен Ред, което е трябвало да започне през 1983 година.
Трябва да се поясни, че Синият Лъч като проект е бил предназначен за 1983 година. Бил е отложен, не се знае защо. Но от този момент на 1983 година, /11 години преди публикацията на този доклад/, авторите на проекта реално са усъвършенствали своите нови технологии и нововъведения в областта на хардуера и софтуера, с които тяхната Система, т.е. Проекта, част от друг поглобален Проект, може да стане възможна за осъществяване.
И така, целите на НюЕйдж движението чрез които Обединените нации осъществяват своя план, са на позицията: Изнамиране на нов световенмесия”.

Средствата на Новия Световен Ред са:

 

 1. Международна армия 2. Международна полиция 3. Световна инвестиционна банка 4. Световно правителство под флага на Обединените Нации 5. Световна банка за опазване и съхранение на планетата, което значи всичкизеленидвижения ще бъдат обединени под покрива на тази институция или иначе ще бъдат принудени да изчезнат. 6. Световна религия при която доктрините на досегашните църкви ще бъдат разрушени из корени и заменени с една Нова световна религия наЕрата на Водолея”. 7. Световна класификация за седемте раси, включваща определяне положението на човеците роби, предназначени да изпълняват определени задачи, независимо дали искат или не. 8. Концентрационни лагериквартири на Обединените Нации за тези, които не възприемат Новата система. 9. Световна земеделска система и Система за осъществяване на контрол върху храните и витамините.
  Новият Световен Ред ще бъде междуправителствена организация, включваща Русия, Великобритания, Съединените Щати и пр.
  Това трябва да бъде нов политически и духовен свят, който да измести стария, под чийто флаг живеем сега.

 2. Какви са плановете на Новия Световен Ред?

 3. Планира се унищожаване на всички хора, които вярват в Библията или прекланящи се пред Исус Христос, както и пълно отстраняване на Християнството. За да се постигне този план, Новият Световен Ред постепенно променя националните закони, имащи връзка с християнските вярвания и символи. Така например кръстът /вече в някои страни/ бива поставен извън закона, както и религиозните християнски празници и церемонии се подменят с НюЕйдж фестивали из целия свят. Провежда се елиминирането и пълното унищожаване на всички тайни общества и братства, храмове и светилища, намиращи се извън контрола на служителите на Новия Ред, считани от тях за сериозна заплаха, особено след като бъде приложена единната световна религия и единното световно управление.
  Новият Световен Ред планира също премахване на националните валути, както и въвеждане трансфер по електронен път в сферата на търговията с помощта на т.нар. високо технологични магистрали.
  Стълбовете и базова доктрина на НюЕйдж служителите, това са книгите на Елена Петровна Блаватска -“Разбулената Изидаи Тайната доктрина”. Както и Алис Бейли, написалаРасата, посвещението и екстернализация на йерархията”, “Новата поява на Христос” /техния Христос, това е новия месия/ , също такаСъдбата на нацията”, в която са изложени плановете за разположението на националните държави, “Езотерична психология”. Всички тези книги са много важни за НюЕйдж движението и спомагат за прилагането на Новия Световен Ред.
  Също така за това допринася и написаното от Николай Рьорих, който е автор наМайтрея” /това е техния нов месия/, “Шамбалаизгряващаи дългата многотомна поредицаАгни йога”. В това направление може да се причисли и Дейвид Шпенглър, който е написалОткровението: Раждането на Новата епоха”, считана за основополагащ трудбиблия за цялото Ню Ейдж движение. Други книги на ШпенглърРазмишления върху Христос”, свързана с Луциферианските посвещения, както иКъм един планетарен светоглед”, заглавие с директна насоченост към възгледите на Новия Световен Ред.
  Какво планират всички тези хора, стоящи зад изброените книги? – Аз повтарям, това не е сън, както и не е параноично мислене. Това е реалност. Те планират всичко това, за да установят Новия Световен Ред. Всички хора трябва първо да приемат НюЕйдж религията, за да влязат в Новия ред.
  Християните трябва да се откажат от своите вярвания за да бъдат приети в този Нов ред, следователно така както те заявяват, посвещението ще бъде върху тази основа, вътре в рамките на новата християнска църква, която ще бъде реорганизиран и стриктно контролиран масонски храм, окултна организация, изградена върху Луциферианското просвещение. Това което трябва да бъде разбрано е, че никой няма да остане свободен да поддържа своето старо вярване и в същото време да влезе в НюЕйдж религията. Това ще бъде невъзможно. За тези които не приемат Новия Световен Ред, които го отхвърлят, неговите служители са подготвили преобразователни концентрационни лагери, влизащи в общата класификация, дъгообразна по форма, относно символичния цвят, към който е причислен затворника. Дъгата се счита като мост, водещ към Сатанинската империя на Новия Световен Ред. Ние вече знаем, че всеки трябва да направи поклон пред Луцифер, за да може да премине по моста към Новата епоха. Всички, които отхвърлят това посвещение ще бъдат изпратени в местата за задържане, където ще бъдат разделени на различни категории, познати катотип затворници от съответния цвят на дъгата”.
  Планира се класификация на децата според жертвоприношенията, осъществявани по време на масовите черни церемонии, в които даже някои деца биват използвани като сексуални роби.
  Планира се класификация на затворниците според медицинските експерименти, където наркотици и нови технологии ще бъдат тествани за сметка на хора.
  Планира се класификация на здравите затворници в името на международен център на донорите, предоставящи витални органи от своето тяло, след като в тях самите механични устройства ще заместват липсата.
  Планира се здравна система за всичките подземни работници. Новият Световен Ред е изграден върху диктатура, основана на Луциферианска религия, диктатура която дава илюзия за демокрация. И за да се поддържа тази илюзия за демокрация лагерите и робския труд ще бъдат прикрити под земята под формата на масивни колонии, които се изграждат в момента,докато четете този доклад.
  Планира се класификация на т.нар.”несигурни затворници”. В международнияпреквалификационенцентър, политическите и религиозни затворници ще бъдат преобучавани със съответните мерки според случая, така че да станат способни да възприемат международната телевизионна програма, възхваляващи добродетелите на световното правителство в името на благото на цялото човечество.
  Планира се класификация на международните екзекуторски центрове. За поясняване!

  Класификация №7.

 4. Ние все още очакваме подробности върху тази класификация и очакваме да бъдат потвърдени цветовете по скалата на дъгата, класифициращи затворниците, но това се явява като план според тези, които планират реда на бъдещето. Вие трябва да разберете, че когато аз реших да напусна 6 месеца преди това, имайки в предвид всички тези планове и информации относно този значителен проект, какъвто е NASA – “BLUЕ BЕAM” /НАСАСиният лъч/, бях сигурен, че няма да оцелея, за да видя приложението на всичко това за световната култура и религия. Но сега следвайки моята дълбока убеденост в Христовото учение, както и дълбоката ми любов към всички мои непознати братя и сестри в Америка, аз просто съм готов да отдам своя живот ако се наложи за истината в името на Исус Христос, само и само да бъде спрян този проектт.нар. Четири основни стъпки в осъществяването на сатанинския Син лъч. Аз питам всеки, който чете следващите описания дали не ще се парализира от страх. Но за да се разпространи до всеки съдържанието на този доклад, както и за да се организира начина за оцеляване от това зловещо шоу, подготвено от новия Световен Ред, ние трябва да разберем, че Новото Световно Правителство, Новия ред не е нещо безсмъртно, нито постоянно. Това е просто един краткотраен период. Онова което трябва да направим е, да помислим как да се организираме за да оцелеем пред тези Сатанински планове.
  Забележка на издателя: Автора на този доклад и неговия колега бяха намерени убити само преди около седмица единият в Канада, а другият докато е бил на посещение в Ирландия. А сега ние трябва да се погрижим тяхната информация да се разпространи сред хората.

  ПРОЕКТСИНИЯТ ЛЪЧ

 5. Настоящия проект на НАСАСиният лъчима Четири различни стъпки за постигането на Ню Ейдж религията, включващ идването на т.нар.Антихрист. Трябва да запомним, че Ню Ейдж религията се явява самата основа за Новото световно управление и без тази религия – “Ню Ейдж” – осъществяването на диктатура от страна на новия Световен Ред се явява невъзможно. Ще повторя, че: без универсалната вяра в НюЕйдж религията, успехът на Новия Световен Ред е невъзможен. Ето защо проектътСин лъче толкова значителен и важен за тях. Затова и е бил добре прикриван до сега.
  Първата стъпка или стъпка № 1 на Проекта, включва разрушаване на археологическото познание. Тя включва изкуствено предизвиквани земетресения в райони от планетата, където могат да произтекат нови разкрития, окончателно разкриващи на хората измамата на фундаменталните религиозни доктрини. Фалшификацията на тази информация ще бъде използвана, за да се накарат нациите да повярват, че техните религиозни доктрини са били недоразбрани от векове и дезинтерпретирани. Психологическата подготовка за тази първа стъпка вече беше приложена с филмаЕдна одисея през 2001 година”, сериите наСтар Трек”, както иМеждузвездни войни”, всеки един от тези филми се занимава с нашествия от пространството, подбуждащ противодействия срещу завоевателя. Последният филмДжурасик парксе занимава с теорията на еволюцията, открито заявявайки, че Божието слово било лъжа. Това което е важно да се разбере в тази първа стъпка е, че тези земетресения ще се случат в различни части на света, където научни и археологични пластове на познанието трябва да бъдат изгорени или унищожени.
  Това е първоначалната подготовка за плана, тъй като в същност крайната цел се явява унищожаването на вярванията /верите/ – съответно само християнска и мюсюлманска върху планетата. За да стане това възможно е нужен някакъв фалшив аргумент от далечното минало, твърдящ че нациите и техните религии, всичките били неправилно разбрани и дезинтерпретирани.

  Стъпка № 2 на ПроектаСин лъчвключва гигантско шоу в пространството с тримерни изображения, оптически холограми и звуци, лазерно прожектиране на множество холографски образи в различни части на света, всяка част получаваща съответния образ съобразно националната и религиозна структура на населението. Гласът на новите божества ще говори на много езици, за да се разбере това, ние трябваше да изследваме различни тайни програми през последните 25 години. В СССР беше усъвършенстван компютър даже беше експортиран и захранен с физикопсихологически частици, изградени върху основата на анатомията и електромеханичното строителство на човешкото тяло, както и изследвания върху електричните химични и биологични свойства на човешкия мозък. Тези компютри бяха захранени също така с езиците на всичко човешки култури. Диалектите на всички култури бяха вкарани в компютрите чрез сателитни трансмисии. Има два различни аспекта на тази втора стъпка. Първият се явява пространственото шоу. В пространственото шоу, холографските изображения се използват като симулират някакъв край, апокалипсис, който всички народи очакват от векове като вид осъществяване на онова, което било казано от пророците.
  Резултатът на тези режисирани събития ще бъде, да се покаже пред света новия СпасителМайтрейя, необходим при прилагането на Новата религия. “Даже и найучените не ще могат да се спасят от гриживо подготвената измама.”

  Стъпка № 3 в проекта на НАСАСин лъчсе наричателепатично електронни двупосочни комуникации”.
  В своята статия лейтенант полковник Александър заявява: “Ако е възможно да се захранват изкуствени мисли в мултигенетично поле чрез сателит, тогава мисловният контрол /майнд контрол/ върху цялата планета би станал възможен”. Още веднъж би било мъдро да поразсъждаваме как телевизията, рекламата, модерното образование и различните видове за оказване на социално въздействие се използват в името на манипулацията. В статията на Александър се казва също, че информирането за този вид технологии ще бъде считано от мнозина за комедия докато не бъде доказано реално че съществува. Някои хора все още мислят, че светът е плосък. Сега всичко това би изглеждало фантастично, ако хората не знаят, че има такава технология. Тогава поради нощта в която става събитието, хиляди звезди ще се появят в пространството и новият Месия ще се представи на света. Хората не ще бъдат подготвени за това и няма да имат време да се подготвят, за да се спасят от този вид манипулативна технология. Сега те не вярват, а и няма време да се подготвят.

  Стъпка № 4 на НАСА проектаСин лъч

 6. Тя включва универсално свръхестествено прилагане на електронните средства. Тази стъпка съдържа три различни насоки. Първата трябва да накара човечеството да повярва, че има извънземно нашествие и то може да се случи над всеки един град на земята и така ще бъдат накарани големите нации да използват своите ядрени оръжия. По този начин законодателството на ОН ще изисква всички нации, които премахнат ядреното въоръжение да се разоръжат когато се покаже, че нападението е било фалшиво. А как ще стане ясно за ОН, че нападението е било фалшиво? Разбира се, те ще са го инсценирали всичко това. Второто е, да се накарат християните да повярват, че идва време на горест с евентуалната очаквана интервенция на извънземни. Третата насока в тази четвърта стъпка е, да се осъществи връзка между електроните средства и свръхестествените сили. Вълните, които се използват, ще позволят доказване на свръхестествени сили като пътуване по оптични влакна, коаксиален кабел, електрически и звукови линии, всичко това, за да се проникне до всеки чрез основните приемателни устройства. Предварително монтирани чипове ще са вече в действие. Целта на всичко това е да се създаде страх от извънземни духове, разпространяващи се навсякъде по планетата и довеждащи населението до истерия и лудост, самоубийства и психологически безпокойства. След Нощта на хилядите звезди населението ще се подготви за новия Месия, който ще установи ред и мир на всяка цена, даже и с цената на пълното отстраняване на свободата. Техниките, които се използват в тази четвърта стъпка са същите, които се използват в СССР да приеме комунизма. Същите техники ще бъдат използвани за да се приложи Новия Световен Ред и новата религия по пътя за него. Хората задават въпрос кога това ще се случи и кога ще могат да видят нощта на хилядите звезди, кога събитията ще започнат да текат, как ще се разбере началото. Според множество доклади ние смятаме че всичко това ще започне със световен икономически срив не тотален срив, но достатъчно голям, за да позволи на уредниците на Новия Световен Ред да въведат някакъв вид над национална валута /евро/ преди в последствие да приложат електронното разплащане заместващо всякакъв вид книжа и банкноти. Този вид валута /евро/ ще бъде използван за да се принудят хората с техните спестявания да изразходват или вкарат в обръщение част от своите натрупани в парична форма средства. Хората които имат спестявания и се явяват независими, са единствените, които могат да въстанат срещу тях . Ако всичко рухне не може да стане и война, банкнотите няма да съществуват. Това е един от първите признаци, но за да се приложи световната електрона парична система. Всеки един, който би могъл да има пари за в бъдеще, ще има начин да трансферира парите си по електронен път. Преди това време обаче всеки ще трябва да изразходва своите спестявания и така всеки се оказва 100 % зависим от съвета. За да се предотврати всякаква форма на независимост, Новия Световен ред вече е подготвил имплантиране на микрочипове за някои животни, птици, защо. Те искат да подсигурят факта, че хората които не приемат Новия Световен ред, ще се окажат неспособни да се скрият където и да е. Ако те опитат някъде да се скрият, те ще бъдат открити от сателита, след което заловени и затворени. Новият Световен Ред вече е променил законите на всички нации за да направи всеки зависим от храната която използва и витаминозната необходимост. Те променят законите касаещи религията и психическото здраве, за да могат да контролират и следят всеки един, който е потенциално опасен на Новия Световен ред. Тези които се окажат непоправими, ще бъдат изпратени в поправителни лагери, където техните органи на тялото могат да бъдат използвани или продавани. Тези, които не бъдат избити, могат да бъдат превърнати в работна ръка или роби използвани за медицински експерименти. Целта на тази диктатура е да се контролира всеки навсякъде върху планетата без изключения. Ето защо новите технологии бяха въведени навсякъде и като такива, те са Технологии в името на контрола над хората. Технологиите на 1940-1950-те години, бяха използвани за да се помогне на хората да имат попроизводителен начин на живот. Новите технологии сега са изградени главно върху фокуса за тотален контрол над населението. Тази нова технология е изобретена за специфични цели и тези специфични цели се изразяват в поробването на цялото население на планетата също и за да се отрече скорошната поява на Антихриста както и установяването на Новия Световен редрелигия и правителство. Ако вие не можете да видите това, ако не можете да го научите от някъде, ако не можете да го разберете вие и вашето семейство както и вашите приятели, тогава вие ще попаднете в мрежата на тоталитарната полицейска държава.
  /
  Превод от англ. със съкращения/

Статията е без съкращения или допълнения и благодаря на Marin за нея.

 

 Разделяй и владей е мотото.

 

И докато хората продължават да гледат на себе си като на отделни от всичко останало, те се оставят да бъдат напълно поробени.

Хората зад завесите знаят това, те също знаят и че ако хората някога осъзнаят истината за тяхната връзка с природата и истината за тяхната лична сила, целият изфабрикуван Zeitgeist за който те се молят, ще се срути като къща от карти.

Благодарности за превода и субтитри на Black Metal Maniac

Ето още мнения от мрежата:

 

Кой ще спаси Америка?

Публикувана: Понеделник, 11-ти Юли 2011, автор(и): Капка ТодороваБерлин; прочитания: 2187; коментари: 9

HYPERLINK "Gallery.asp?GalleryId=959661"Виж галерия 1 2 »

Президентът Барак Обама вече няколко пъти през последните седмици свиква в Белия дом лидерите на Конгреса в опит да се постигне компромис, който да позволи вдигането на тавана на държавния дълг. Ако това не стане в близките дни, САЩ могат да се окажат в състояние на практически фалит. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Няма място за тревога. Напредваме бавно, но сигурно в плана си за решаване на проблема." Това изречение бе казано неколкократно през изминалите месеци от двама душифинансовия министър на Гърция Евангелос Венизелос и американския му колега Тимъти Гейтнър.

И двамата заблуждават. Тревогата е огромна. Не само заради гръцката криза. На фона на ситуацията в САЩ тя дори изглежда като детска игра. Америка е натрупала планина от дългове и е напълно вероятно да завлече цялата световна икономика в огромна пропаст.

Часовникът цъка неумолимо. На 2 август изтича срокът, в който САЩ биха могли да убедят рейтинговите агенции в способността си да надскочат кризата. Всичко засега обаче сочи, че ще стане точно обратното. Над 15 билиона (15 хиляди милиарда!) дългове имат американците и е напълно възможно до два месеца да обявят неплатежоспособността си.

 

Ще стане ли Америка новата Гърция?

 

И ако дакой ще я спасява? Американският икономист Бари Айхенгрийн пръв направи паралели между гръцката и американската криза. "За разлика от Португалия и Италия, проблемите в Гърция и САЩ не се дължат на последствията от прескъпото спасяване на банки. А от продължилото с години харчене на повече пари, отколкото сесъбират от данъци", отбелязва той.

Има и друга много важна причинавойните в Ирак и Афганистан. Тези дни западни медии изчислиха, че за 10 г., откакто започна войната срещу тероризма, само в тези две страни Пентагонът е изхарчил близо 10 билиона долара! Това е две трети от държавния им дълг!

Разлики, естествено, има. В САЩ става дума за 30 пъти повече дългове, отколкото в Гърция. Има и още един проблем. Доларът не е просто местна валутатой е резервната валута на повечето икономики в света. Поради тази причина американците досега не трябваше да плащат повисоки лихви по дълговете си.

И пак поради тази причина, ако се сринат, ще ги последват десетки държави.

Янките все още не желаят да признаят, че имат непреодолими проблеми. Европа обаче вече трепери. Германският финансов всекидневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" изброи всички невъзможни сценарии. Първият: спасителен фонд е невъзможно да се направи. Няма такъв, който да може да покрие тези дългове. Няма и достатъчно силни държави, които са в състояние да спасят САЩ с огромни кредити.

Европа вече е достатъчно заета с Гърция, Ирландия, Португалия. ЕС се съмнява в силите си дори за страни като Италия или Испания.

Вторият: МВФ като в България? Няма кактам американците са найголемите донори.

Третият: ООН? Едва ли там седят толкова приятели на американците.

Четвъртият: да се уповават на Господ? Спорна тактика, още повече че досега благословията върху всяка доларова банкнота: In God we trust, не показва качества на мистичен спасител.

Малко попрактична изглежда идеята Китай да подаде спасяваща ръка. Страната е и найголемият кредитор на САЩ. Дала им е 1,2 билиона долара заеми досега. Всъщност китайците изкупиха и доста голяма част от найсъмнителните южноевропейски облигации. Но може ли да се разчита на Китай?

Европейците и американците са скептични. В ЕС никой не желае да наблюдава пасивно как Америка се превръща в китайска собственост или потъва. "Ако САЩ загазят, загазваме всички", коментира пред немския вестник Йорг Крамер от Комерцбанк.

Остава само един приемлив за повечето икономики изходЩатите да се хванат за косата и да се измъкнат сами от блатото на дълговете си като барон Мюнхаузен.

Спасението на американците със сигурност е повече в техните ръце, отколкото спасението на гърците може да е дело на самите гърци. Янките просто имат собствена валута, с която могат да играят както искат. Гърците имат твърде малко влияние върху еврото. "Това е разликата. Можем да натиснем долара, за да се справим с дълговете", казва Айхенгрийн. За него единственият отговор на въпроса кой може да спаси Америка е Федералният резерв. Найвероятните сценарии са доларът да бъде обезценен, да се предизвика инфлация и така САЩ да си покрият дълговете с парите на вложители и спестители.

Това подозират доста фондове, които от няколко седмици продават американските си облигации. Обяснението им: "Америка е погръцка и от Гърция!"

 

Барозу: Провалим ли се, повличаме света

 

Публикувана: Четвъртък, 21-ви Юли 2011, автор(и): 24 Часа; прочитания: 4080; коментари: 2

ЖОЗЕ БАРОЗУ

Положението в еврозоната е много сериозно заради дълговата криза и никой не трябва да си прави илюзии за това, заяви вчера Жозе Барозу.

Ако преговорите на срещата на върха днес в Брюксел се провалят, ще има последствия в световен мащаб, предупреди председателят на Еврокомисията, цитиран от АФП.

Лидерите на 17-те страни от еврозоната и банкери се събират спешно в Брюксел, за да преговарят за втория спасителен пакет за Гърция. Барозу даде пресконференция, като изброи 5 задачи, които трябва да изпълнят.

Според председателя на Еврокомисията наймалкото, което трябва да направят лидерите, е да внесат яснота по отношение на мерките, предвидени за стабилизацията на Гърция. Решението според него трябва да обхваща мерки за стабилизиране на публичните финанси на Гърция, включването на частни инвеститори, погъвкато използване на спасителния фонд на зоната и реформа на банковата система на страната. Вече бе лансирана и идеята за банков данък в еврозоната, за да се подпомогне пакета за Гърция.

В завоалирана критика към германския канцлер Ангела Меркел Барозу заяви, че е крайно време лидерите да кажат какво могат и искат да направят, а не какво не могат.

Барозу е първият високопоставен политик в ЕС, който открито призна сериозността на положението в еврозоната. МВФ, който ще участва в какъвто и да е спасителен план за Гърция, призовава за поголяма яснота от страна на ЕС и предупреди, че бездействието може да има глобални последици.

 

ДАЛИ РУСИЯ ЩЕ СПАСИ АМЕРИКА?

 

Всички тези мюсюлмански въстания се предизвикат от банкерителихвари, за да се разруши дадена страна, и да се постави под контрола на частните банки а също и да ги включи в икономика, основана на системата на паричен дълг. Много от тези страни, които не веднъж са били предани на Съединените щати, сега се обръщат към Русия. Те вече са разбрали, че са били измамени от Хенри Кисинджър, който убеди арабските държави да купуват щатските съкровищни облигации (или поточно щатския дълг) в замяна на закупуването на техният петрол. Сега същите тези финансови слуги и барони, с които те са сключили споразумение, са готови да предадат Близкия изток, и страните производителки на петрол, нанасяйки им удар в гърба. Това е съвсем ясно. Америка отприщи и отприщва война не за борба с тероризма, а затова банкерите и Израел да придобият контрол над производството и трафика на световната валута.

Съединените щати вече не са само на империята на злото. Американски войскатова е наемна армия за банкерите и корпорациите, инструмент за получаване контрол над паричната маса и природните ресурси. Ето защо те дразнят Китай, тормозят Венецуела демонизират Иран и активно се противопоставят на Русия. Истината е, че Съединените щати не могат да водят война с нито една държава. Нейните въоръжени сили са разпилени. Уморени и изтощени са до крайност. И те ще загубят всяка война така или иначе. И да започнат конфронтация с Русия, то това е една много глупава идея. Руските въоръжени сили са дисциплинирани, не са уморени добре снабдени и са много добре разгънати, много подобре от щатските. Техните войски не са изтощени от борбата, и не са отслабени от многократна дислокация. Знаем, че Русия не иска нито световна война, нито просто война с някой друг. Русия знае, че цената ще бъде изключително висока и за двете страни, дори и ако спечели. В Русия, не са достатъчно на брой мъжете в резултат на войните и чистките през ХХ век, а съотношението жени към мъже е 4 към 1. Те не могат да си позволят да изпратят толкова много мъже на война, както са правили преди. Миналата година в Русия се обърна тенденцията на спада на прираста и броят на бебетата се увеличи значително. Русия няма достатъчно мъже които да допълнят редиците на въоръжените сили и да поддържат инфраструктурата на страната, в случай на продължителна война, която ще предизвика много жертви сред населението и сред военните.

Трябва да се похвали Путин за това, което направи в Русия след елцинските години. Путин видя, че действията на Съветския съюз и политиката на евгениката в края на съветската епоха, на практика превърна Русия в умираща страна. Сега руското правителство за да обърне тенденцията, за попълване на населението, заплаща доста на семействата, които имат деца. Особено се насърчава увеличаването на мъжкото население, за да се гарантира оцеляването на страната. Руската федерация вижда заплахата произтичаща от от банкерите. Сключването на съюз с Китай, Иран, Венецуела и други страни, които не се подчиняват на диктата на банкерите (за разлика от България), ще бъде стабилизиращ фактор в отношенията с имперските САЩ и НАТО. Рано или късно на Русия ще се наложи да демонстрира сила и да каже "Стига", на банкерите и страните, към които те управляват. Не става дума за тероризъм или оръжия за масово унищожение. Отнася се до правото на страните да решат сами за себе си каква валута ще пуснат в обръщение, което е право на всяка една суверенна държава такава каквато е Русия и която се бори с банкерите, които искат да присвоят напълно това право за себе си. Банкерите извършиха една безумна стъпка, заповядвайки на американските войски да бомбардират Либия, защото тя има валута, която не зависи от англоамериканските банкери. Русия вижда каква заплаха представляват банкерите, и е длъжна и ще покаже своята сила, за да ги сплаши и да ги принуди да се оттеглят, защото в противен случай банкерите ще победят окончателно света! За сега само Русия може да бъде тази сила, която ще спаси Америка от самата себе си!

lonestarwatchdog

Николай Николов

Публикувано от Николай Николов в 12:34

Само революция щяла да спаси САЩ от крах

автор(и): Труд,

Виж галерия 1 2 »

ВАШИНГТОН – “САЩ трябва да преживеят нова революция, ако не искат да се окажат скоро на сметището на историята. Американците нямат поголеми врагове от хищните корпорации наУолстрийтипроституткитеим на Капитолия и в Белия дом.”

Това написа в понеделник в сайта infowars.com икономическото светило Пол Робъртс, смятан за баща на т.нар. Рейгъномика. Това е политика, наложена от президента (1981-1989 г.) Роналд Рейгън, основаваща се на намаляване на държавните разходи, ставките на подоходния и корпоративния данък и държавната регулация, както и на намаляване на инфлацията чрез контрол на парите в обръщение.

 

Край на хегемонията

 

Според Робъртс (71 г.), за да се предотврати крахът на САЩ, трябва Вашингтон да се откаже от опитите да установи световна хегемония и незабавно да прекрати всички войни, които води. Те носели изгода само на военнопромишления комплекс и на Израелс опитите му за териториална експанзия”.

Това ще намали американския бюджетен дефицит със стотици милиарди долара годишно. Още толкова могат да се орежат от военния бюджет, който понастоящем надвишава сбора от бюджетите на всички сериозни военни сили по света, аргументира се Робъртс.

Той смята, че единственият начин американската икономика наистина да се съживи след рецесията е да се върнат работните места, изнесени в чужбина от алчните корпорации. Това връщане можело да стане с допълнителен данък върху произведените зад граница продукти на US компаниите. Така щял да се елиминира ефектът от евтината, но чужда работна ръка.

 

Хиперинфлация и бунтове

 

Иначе икономическият гуру предрича истински катаклизъмдоларът да загуби статута си на резервна световна валута, скок на цените в САЩ заради зависимостта от вноса, недостиг на комуникации и транспорт, хиперинфлация, паника и накрая бунтове и мародерство.

И Рей Бредбъри иска народна власт

Легендарният писател фантаст Рей Бредбъри също призова <