« Върни се назад Публикувано на 15.05.2023 / 10:48

ЗАПОЧВА СЕ! ГЕШЕВ БЕЗПОЩАДЕН, КАКТО ВИ РЕЧЕ „АФЕРА“! СКЪСА ОСТАВКАТА НА ПАРЧЕТА! ЩЕ ПРАВЯ КАКВОТО ТРЯБВА, ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ! ТОЗИ ЖИВОТ Е ЗА СМЕЛИТЕ И ИСТОРИЯТА ПОМНИ СМЕЛИТЕ!

За потрес на всички „сарафовци“, „боковци“, „копринки“, „колтуклиевци“, както АФЕРА написа още преди дни – Гешев не само клекна, не само не се предаде, но и демонстративно скъса оставката си на парченцата, същата тая оставка, за която предричаха по-горе ония в кавичките.

Гешев безпощадно ЗАСТАВА СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ!

Цялото изявление може да гледате тук:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/glavniiat-prokuror-ivan-geshev-demonstrativno-skysa-i-izhvyrli-ostavkata-si-video-2347079

Историята помни смелите, защото този живот е за смелите, ще правя каквото трябва, да става каквото ще!, каза Гешев.

От днес се надявам да тръгне края на политико олигархичния модел у нас!

Гешев започна с това, че вчера е бил викан и му е предложено да подаде оставка, като е заплашван и със семейството си.

Всичко започна преди месеци, тогава получих предложение, от Бойко Борисов, да стана посланик или в Израел, или в Турция, /б.р. посланическите места раздава Радев, който е в симбиоза с Борисов/.

Това беше началото.

След това беше опита за атентат, това беше шок за мен, смятам, че това е целенасочен опит да бъда убит, дали съм прав или не, ще покажат експертизите, разследването ще покаже, ще кажат и нашите евро атлантически партньори.

Това, което се случи следващите дни, го подцених – безобразна медийна атака срещу мен лично и срещу прокуратурата. Знаете кои са те, знаете кои партии стоят отзад.

Това, което се случва е опит да бъде овладяна правосъдната система.

След медийната истерия, която целеше аз да се оправдам защо останах жив, мълчах, поради лични мълчах.

Докато ме няма, главен прокурор беше ЛИЦЕТО Борислав Сарафов. Моят отдел за комуникация с медиите ме посъветва да дам интервю от САЩ, предвид гнусната кампания, която вървеше срещу мен и прокуратурата. Дадох това интервю и обясних всичко, което знам. Помислих, че темата е приключена, но това беше само началото на блицкръга срещу мен и прокуратурата.

В понеделник, мой приятел, приближен до ГЕРБ, ми каза че ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ питал къде е семейството ми и посъветвал да спра да говоря. Семейството ми беше в приятелска държава, охранявано.

След това ЛИЦЕТО Борислав Сарафов и писмото му, обадих му се и той каза, че много го е срам, ама така налагала ситуацията.

И почнах да калкулирам какво се случва.

Вторник, Сарафов ми се обади и каза, че ще отиде при Силвия Великова. Каза ми, че МУ КАЗАЛИ ДА ОТИДЕ ПРИ НЕЯ. „Да оправя нещата!“, каза лицето Сарафов. Сарафов каза, че ситуацията е сложна и „трябва някой да изгори!“

Сряда разбрах, че Сарафов е внесъл предложение до ВСС срещу мен. Не ми е известно Сарафов да е искал разрешение за своите изявления. Изпрати ми снимка от чата на НСлС, където Ясен Тодоров е написал до цялата следствена служба, че мишките напускат кораба.

В четвъртък, Мария Габриел каза, че първата работа е да се поиска оставката на главния прокурор.

Как това кореспондира с разделението на властите и независимостта на прокуратурата?!

Звъннах на приятел – политик жена, която ми каза, това го чух от нея, което говори, че това се е знаело от много тесен кръг, около лицето Бойко Методиев Борисов.

Тук ме учудва поведението на ДПС, чието поведение граничи с предателство.

Проведох много телефонни разговори от САЩ. Сарафов ми каза, след като 6 човека подписаха срещу мен във ВСС – ами ти знаеш, какво стана… Звънна на един от подписалите, той ми каза, ама аз не съм го прочел, дадоха ми го да подпиша само, ама имаш семейство, нали…

После получих СМС от ръководител на софийска апелативна прокуратура – „Много съжалявам за това, което направих днес“. Накараха ме да пусна становище. Кой те накара? Сарафов! И никой не е запознат от Апелативна прокуратура, направих го само аз, разбрах го, той е в тежко здравословно състояние, това ще тежи на съвестта, ако имат съвест, за тези, които направиха това с него.

Обадих се на ръководители на прокуратури по места. Сарафов им се е обаждал, но те ми казаха, че няма да станат предатели.

Реших да прекъсна планираните участия в служебната си командировка и пристигнах обратно в България.

След това получих послание, че ако до 10 часа днес не си подам оставката, някой ще натисне копчето „Ентер“! Получих съобщение за това, беше неподписано, и когато се убедя кой точно е, ще ви уведомя.

Колебанията ми в този момент свършиха!

На никой не му се изсипвало това, което ми се е изсипало на мен върху главата. Всичко това показва, че аз съм бъг в Системата и този път трябва да бъда отстранен, за да може да се краде!

Питах се дали си заслужава всичко това в личен план и реших, че си заслужава в името на децата и внуците ми! Защото този олигархичен модел трябва да приключи! Защото аз бъл българин, прокурор и мъж! Някои други – не са!

Някои от 6-мата прокурори от ВСС сигурно са мотивирани, други са уплашени, но аз се надявам, че във ВСС има хора, за които чест и достойноство означават нещо!

Опорките, че пазя ГЕРБ и ДПС и някои други, са неоснователни, случващото се разби тази опорка.

Ясно е политическия боклук кой е и това личи от изявленията.

Аз наистина се гордея с прокуратурата и следователите, защото те показаха, че са наистина стабилна институция за подкрепа и да не се отказвам. По-голямата част от подкрепящите ме се оказаха жени.

Ще продължа да работя за българските граждани, ще завърша мандата си независимо от всичко!

Получих съобщение от мой колега прокурор, който ми казва, че трябва да прекратя делото „Барселона“ до петък! Уведомих наблюдаващия прокурор от ВКП, която казва, че не може да прекрати делото по закон!

Време е да бъде изметен този политически боклук! Това е работа на българския народ! От моя страна прокуратурата при спазване на закона ще работи независимо от всичко и какво ще ми коства това в личен план!

Прокуратурата ще бъде единна, е, винаги има едно плъхче и няколко мишки!

Аз обичам България, гордея се, че съм българин, Бог с нами!

=====

Бележка на Веселина Томова: Така се прави!!! Браво, Гешев! За първи път съм горда, че видях МЪЖ ПО ВЪРХОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ! СЕГА ЩЕ ВИДЯТ КАКВО Е ДА СЕ ЕБАВАТ СЪС „СТРЕЛЕЦ“!

Afera.bg

«