Публикувано на 30.06.2020 / 22:54

ЗАПОЧВА ЖЕГАТА НА ЮЛИ! АЙДЕ, НА ХАИРЛИЯ ДА Е!

ЗАПОЧВА ЖЕГАТА НА ЮЛИ! АЙДЕ, НА ХАИРЛИЯ ДА Е!Започва месец юли.

ЖЕГА.

Понеже на Него му е „много важен юли, пък после да става квото ще“ /цитат от спешния брифинг след като АФЕРА публикува снимките с пачки, кюлчета злато и пистолет в нощното шкафче/, айде, на хаирлия да е това, което има да става.

Впрочем, на 23 юни т.г. написах този пост във Фейсбук и бях моментално блокирана и наказана за три дни от лицата, които у нас контролират ФБ, а те, знаете кои са – подопечните служби на Хунтата:

ЗАПОЧВА ЖЕГАТА НА ЮЛИ! АЙДЕ, НА ХАИРЛИЯ ДА Е!

Веселина Томова

Коментари 46 за
“ЗАПОЧВА ЖЕГАТА НА ЮЛИ! АЙДЕ, НА ХАИРЛИЯ ДА Е!”

 1. Има един велик български писател, който отдавна е изваден от учебните програми и който е написал една още по-велика книга – „Книга за българския народ“. Стоян Михайловски се казва и винаги е бил подценяван като автор и
  като мислите. По обясними причини в тази книга с представлява едно иносказателно съчинение – как „везирът“ преподава на племенника си, който би трябвало да го наследи, житейските уроци. Изключително интересно, и мъдро створение! Та обобщението на тези „уроци“ се съдържа в извода – „ЗА ДА ГОСПОДАРУВАШ, РАЗВРАЩАВАЙ“.
  Нещо да ви е познато!?

 2. Защо имам чувството,че с В.Томова нещо се случва. Съфорумци ,съграждани , пазете я.

     1. Позволи си ,да ме апострофираш ,още веднъж, ще съжаляваш ,защо си се родила. Нямам страх от никого и за нищо.Пази се от непознати,способен съм за нула време да те вкарам на кучето под опашката, най- МЕКО казано.Считай се за предупредена.

 3. Обичам България и народа си с цялото си сърце.
  Не разбирам обаче това велико МЪЛЧАНИЕ, което граничи с глупостта.
  Повод за гнева ми е случващото се в туризма.
  Спасителя Методиевич печата валчери, гарантира помощи, превози на туристи.
  А ВСЪЩНОСТ цифрите за заразени с COVID -19 се увеличават / както стана ясно чрез лъжи, плащания и др./ .Тези данни се публикуват и включват в европейска информационна система.
  Чуждестранните туристи отказват резервации.Така , миналата седмица 90 000 холандски туристи отказват полетите до България.Същото се случи с чехите, с англичаните знаем.
  Черноморският туризъм е на колене.И не само хотелиерите.Доставчиците, съответно производителите на месо, млечни продукти, плодове, зеленчуци, яйца и т.н. и т.н.
  КОЛАПС!
  Защото…при нулев туризъм ще се търсят едни 4- 5 млрд евро помощи които няма да разходваме аз и вие…
  Дребния бизнес умира, хотелите ще се изкупят за жълти стотинки ….едни и същи…
  Може утре да сменят името “ България“ с „Боколандия“ например.
  Гневна съм!
  И ви питам, малки и големи бизнесмени – по -голяма ли е нашата глупост от Вселената?!
  ДОКОГА ЩЕ МЪЛЧИТЕ?
  Утре ще останете без нищо.Тогава ЩЕ Е КЪСНО ЗА РЕАКЦИЯ!!!!!

  Румяна Ченалова

 4. Бившият гербаджия Цветан Цветанов щял да сглобява нова партия. От изявленията му в медиите става ясно, че партията му ще бъде срещу проектите за АЕЦ „Белене“ и за „Турски поток“.

  Този политически екземпляр очевидно не приема, че най-страшният, най-съдбовният проблем на нацията ни е не толкова беднотията или корупцията, колкото демографската ни кома. Народът ни вече бере душа в интензивното на историята. И не само защото за 30 години пазарна икономика, демокрация и отваряне към света сме се стопили с над 2 милиона, а най-вече заради мрачните прогнози, правени от ООН, ЕС, Световната банка, че и от ЦРУ. Сега сме малко под 7 милиона, но в средата на века ще се стопим до към то 5 милиона, а в края на века – до 3-3,4 милиона. При това ние, българите, ще изпаднем в по-долната лига на демографската структура. Ще станем малцинство, избутано надолу, от циганите и турците. Ще изпаднем до етническа група. Такива са прогнозите. Така че става дума наистина за оцеляването ни като нация.

  Да, нацията може и да оцелее, но ако отсега се вземат мерки. Най-работещата демографска мярка са работните места, но не краткосрочните, създавани от разюздаността на пазарната стихия и поради това напомнящи листа, обрулени и разпилявани от вредни за оцеляването ни интереси. Става дума за дългосрочни работни места, благодарение на които българинът ще има хоризонт за създаване на семейство и отглеждане без сътресения на поне две деца.

  Проектът „Белене“ открива точно такъв хоризонт. Според различни изчисления централата заедно със строителството й и последвалото й обслужване ще създаде около 10 000 работни места. Но като се добави, че една ядрена централа създава цели градчета, че покрай нея ще възникнат нови работни места в транспорта, търговията, услугите, прехраната, здравеопазването, образованието и администрацията, работните места ще скочат с още между 5000 и 10 000. Да не забравяме също, че „Белене“ ще се намира в един от най-бедните региони на България и че централата ще може да го издърпа от немотията.

  Същата е и логиката с газопровода на „Турски поток“, който ще минава през цяла северна България до Сърбия. Макар че тук мащабът ще е по-малък, но дори 1000 работни места да са ангажирани по обслужването на тръбата, това пак ще работи срещу демографската ни кома и тежкия ни недоимък. Северна България остава бедната половина на страната, а обезлюденият Северозапад е най-бедният регион в целия ЕС. Нито САЩ, нито ЕС, нито Западът като цяло могат да предложат проекти, които да заменят „Белене“ или „Турски поток“ от демографска и социална гледна точка.

  Да не говорим, че с двата обекта влизаме в глобалната и европейската енергийна инфраструктура. И това дава тежест на мястото ни в нея. Оставаме в играта, а не извън нея. През нас ще минава газ от различни находища за европейския пазар. Очевидно това е много важно, след като и Унгария реши да строи продължението на тръбата, която ще минава през нас и Сърбия. И, за разлика от Цветанов, суверенна Будапеща не се притеснява, че 90% от суровината по тръбата ще бъде на „Газпром“.Но за бившата дясна ръка на герберския вожд такива доводи не работят, защото така иска Америка, особено „дълбоката й държава“. А тя води хибридна война срещу Русия, целта й е да я отреже и изхвърли от бизнес пространството на Европа. Първо, защото от самото начало иска да накаже Русия заради независимата политика на Владимир Путин. И, второ, заради енергийната конкурентност на Русия (като ядрени централи или като тръбопроводен газ).

  Излиза, че за Цветанов американският интерес е по-важен от демографското спасяване на нацията ни. Е, не е ли антибългарската цев на Вашингтон?

  Впрочем, докато той бе втори човек в ГЕРБ, да сте видели програма на тази партия срещу демографската ни катастрофа?

  1. Дай името на автора, или сайта. Преди да съм те обвинил в ПЛАГИАТСВО- кражба един вид.

  2. Акад. Петър Иванов постоянно „бие камбаната“ от години и какво от това?
   А за Цветанов… Нищо ново под слънцето. Толкова си може. Пък и неговата дъщеря е в Сащ. /Или поне беше, сега- не знам./

 5. Спете, спете! Борисов и Пеевски това искат – да сте заспали, апатични, изплашени и да мислите за Covid-19.
  А през това време да бъде удължен мандатът на парламента, съответно и на правителството, за да се усвоят и откраднат милиардите от ЕС, с които да си купят изборите.
  Жалък народ – превзета държава!
  Стоян Тончев

 6. А аз НЕ СЪМ БЛОКИРАН във ФацеБукито, защото не искам да давам безплатни данни за себе си и за моите приятели на ЕфБиАй и на ЦИА, и не съм се регистрирал там… :::)))

  Ха, ха, ха… :::)))

 7. Т.н. Български народ е еднакво тъп от януари до декември вкл. ,обаче през юли е най-тъп защото го напича яко слънцето и му набива чувиите.
  България е като плаж без чадъри,няма къде да се скриеш от тъпотията.
  Четвърти километър е вече с площ 111 000 кв.км. и това е нормално да притесни всеки колонизатор…
  Венсеремос.

  1. Ей с’я значи му беше времето (юли) за предсрочни ПарлеМантрарни избори, които БОКо щеше да спИчели с помощта на лудналите…!!! :::)))

   Да, ама момента излетя като дрон изгубил управление… :::)))

   Ха, ха, ха… :::)))

   Дааа…!!!

 8. Анализ и прогнозата за бъдещето на нашата тъй наречена държава.
  След приключването на сега протичащия втори етап на операция „Коронавирус“ постепенно ще навлезем в подготвителния етап на крайната цел на настоящото ни обществено „развитие”, а тя е налагането на ДЕМОКРАТИЧЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ, т.е. цялата власт в ръцете на олигархията (в България това е мафията). У нас същият ще протече в две направления: Овладяване на парламентарната опозиция и Овладяване на президентската институция.
  1. Овладяване на парламентарната опозиция.
  За овладяването на опозиционната БСП са подкупени двама мастити и най-вече продажни „социалисти” – Сергей Станишев и Георги Гергов. В качеството си на председател на ПЕС Станишев е приел да разбива соцпартията, чрез нападки от международната позиция, която заема и чрез изразяване на явна подкрепа за Борисов. Срещу това ГЕРБ са гарантирали за него пред партията-майка „Европейска народна партия”, че е „беззъб” политик и че не трябва да се страхуват от евентуални негови „опозиционни” действия в рамките на ЕС, а да го оставят да си получава тлъстата еврозаплата. Георги Гергов е приел ролята да разбива тази партия на територията на България, срещу това Боко да затваря очи за мафиотските му кражби.
  Тъй наречената „опозиция” ДПС се овладява по метода на „назначенията”, в която активната роля се дава на вече купения „опозиционер” Йордан Цонев по прякор „Ментата”. Срещу това да се гарантира спокойствието на Ахмет Доган и да не се следи за кражбите на ДПС в турските региони, Цонев се е самопредложил да играе ролята на „срамежлива опозиция”. Притъпен е антитурският принцип за създаването на тъй наречените „патриотични” организации, като са „джиросани” с тлъсти комисионни парийните им лидери, а също и с несменяеми високи държавни постове.

  2. Овладяване на президентската институция.
  За овладяването на тази институция е активиран тъй нареченият професор Георги Близнашки – „Лигавника”, срещу обещанието да бъде номиниран за бъдещ вицепрезидент.„Припява” му тъй нареченият професор Огнян Герджиков – „Бърсалката”, на когото е „джиросана” тлъста герберастка комисионна.
  След приключването на двата етапа е предвидно провеждане на „импийчмънт” на държавния глава и свалянето му от държавния пост, който да се заеме на извънредни президентски избори от Боко Тиквата и вицепрезидент Близнашки по прякор „Лигавника”.
  Това е ИСТИНАТА. Защото тъй наречения „народ” само гледа.

  1. Разбирам те на къде биеш, аз съм против партиите,те ни разделят допълнително.

   1. Помислете си отново. Спомнете си преданието за хан Кубрат и примерът му със снопа съчки, който е дал на синовете си.
    Спомнете си, за Римската империя и лозунгът й „Разделяй и владей“, до който е достигнала по пътя на опита, че сплотена държава е непобедим противник, но не и ако е раздробена на групи противопоставяни една на друга и воюващи помежду си!! А ние, без организация в нещо обединяващо, вкл. партии се певръщаме в няколко милиона блуждаещи насам натам слабички единични единички!!

  2. Всичко което са награбили един ден ще го връщат 10торно има видов ден…

 9. Явно няма да дочакаме,радостната вест,че тиквата ,ще подаде оставка.До колко трябва да е нахален и нагъл,за да стои все още на власт.След толкова компромати,уличаващи го в корупция, простащина,идиотизъм, кражби в особено големи размери,тази лоена топка не би се задържал и ден в повече на власт,ако бе в която и друга страна на Европа.Що за народ сме,що за чудо е това ,да го търпим един урод, ебал мамата на народа в пълния и буквалния смисъл на думата. Къде ни е съзнанието,имаме ли чест и достойнство ,някакво, едва ли.Ако го имахме,не трябваше ли да сме въстанали и го свалим,принудително.Чакаме ,но какво,да паднат на коча мадете навярно, или разчитаме други да дойдат и ни освободят.Били сме героичен народ, къде,кога и как, в мамата.Страхливци сме,каза ни го баба Стойна,помните ли я,онази възрастна жена със скъсаните галоши.Всеки един се е свил в черупката си,и мисли за собственото си оцеляване, но не и за други,сякаш други не съществуват.Обречени сме ХОРААААА, разбираме ли го това.Обречени да изчезнем като народ, не сме и народ ,а ПАСМИНА.И никой не ни е виновен за това ,освен нас самите.Ако се погледнем в огледалото,дали не виждаме образа на тиквата, на пъпеша,на свинете пеевски и цацаров,или гешев и горанов, ето това сме ние,няма да изброявам повече, безсмислено е.Жалко е ,наистина много жалко за красивата ни страна, и ставащото в нея. РАЯ- ПОКОРНА СМЕ.

  1. Не нужно толкова много нихилизъм след като сте наясно че сме колония на фащ и по билотото на властта гъмжи от предатели – юдеи та хайде че все българския народ ви е виновен …

   1. Робска ,и жална душице, аз все още се чувствам СВОБОДЕН, за разлика от теб,и няма да се примиря и целувам патъците , на когото и да е.

     1. Попитай жена си, ебейки я ,ми каза същото за теб. Майка ти да еба и урод.

 10. hahaha! Аз съм блокиран във фейса до 07.06. хахаха!
  Вече 3-ти профил ми трият!
  Съобщението за „стандартите на общността“ съм го чел мн.пъти. като че ли Боко отговаря на „стандартите на общността“
  1. Премиер, който запушва устите на хората с терор, Е ПЪТНИК!
  Не мога да разбера обаче служителите на МВР, които трият профили!!!!??? Само заради едната заплата ли го правят????!!! Те също ще бъдат тероризирани след време! Акъл нямат за 5 стотинки! Толкова ли им е КЪС ВРЕМЕВИЯТ ХОРИЗОНТ!??
  Ние сами се тероризираме един друг! За кеф ма мутрата!
  2. С „маските“ е същото.
  Всички знаем, че КОРОНАТА Е ЕДИН ФАРС!
  Защо продавачките в магазините играят по свирката на Боко, Защо „проверяващите“ му се връзват!
  Тероризираме се едни друг ЗА КЕФ НА МУТРАФОНА-ТИКВОЧ!
  Не мога да повярвам!
  Б8ахти тъпия народ!

  1. За ваша информация Б. Бонев го каза: „Администратор на Ф.Б. в България е ДАНС, тихомълком е прието в Н.С. под благовидния предлог -„Борбата с тероризма“………….Ликуй народе…….Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили бившите 6-таци…..

 11. Като гледам какви са им стандартите, много ми наподобяват евро-атлантическите ценности, които никой не може да дефинира, но затова пък често се споменават.

  „Беше първи ден на дълго страшно лято,
  житото вършееше война,
  падаха мъже в тревата, виеше железен вятър,
  времето лежеше мъртво
  в черната окопна тишина.

  Нека да е лято, само да е лято –
  дълго като есен, топло като гръд,
  волно като вятър, мило като песен –
  вечно да е лято всеки път.“

  Текст: Миряна Башева

 12. Преди мен има четири коментара. Четири. Два от тях са написани на български език. От другите два, единият е написан на уж български, но на латиница, а другият на някакъв си чужд език. Уважаеми сънародници, където и да сте по света, не забравяйте своя род и език, моля ви. Иначе става страшно!

  1. Българкей, яко мразиш да четеш,а?!
   Джулай морнинг не е успял да в запише българин. За радост

 13. Evrropeiskiat Sauz napravi tova, koeto Xitler ne moja prez Vtorata Svetovna Voina. Germania podchini i postavi na kolene iztochno evropeiskite strani, kato umishleno unisthoji ikonomika, obrazovanie i zdraveopazvane. Totalen kolans vav vsichkite sferi na jivot. Edin istniski genozid nad narodite, edna sbarkana sistema na jalki politizi i samishlenizi za unisthojavane i ograbvane resursite na malkite strani.

  1. Предполагам знаете сентенцията, че историята се повтаря, но втория път като фарс. Действително, Германия на Меркел беше лидер и досъсипа Източна Европа при кризата от 2009г. с мерките си за ограничаване на разходите, а Западните си съюзници и себе си ще разсипе и с поканените безогледно тълпи от мюсюлмани мигранти. Напоследък на Запад се чуват все повече гласове за отпадане на санкциите срещу Русия и за Евразийски съюз, но Путин не е Елцин – върна Русия на световната сцена, в момента гласуват за
   Конституция в която националното законодателство е над външното, за традиционните семейни ценности и против джендърството, за социална защита и т.
   н. в подкрепа на социалната източноправославна държава и народа й. Така че, след това с когото и да се сключват договори ще бъде при тези условия!!

  2. Но не мисля, че би допуснал от Европа безпрепятствано нахлуване на джихадисти в стрсната му!!

 14. В пътя си към неговите върхове ББ не е оцелявал в честен бой. Удари в гръб, препъване, интриги и доноси – средствата на низшите духом. Такива хора нямат Родина и съвест. Ще игнорира всеки скандал, колкото и срамен да е. Ще замазва всяко престъпление с мантрата за завистливата опозиция, ще лъже грозно и безочливо, разчитайки на българското търпение. Ще разделя тези, който го заплашват, вкарвайки купените за 30 сребърника троянски коне в партии, движения, организации, за да владее всички и всичко. НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА ДОБРОВОЛНО. ВЕЧЕ НЕ! ЗНАЕ КАКВО ГО ЧАКА…ЩЕ СИ ТРЪГНЕ САМО ПРИНУДИТЕЛНО. Текат процеси, които подкопават основата на властта му – бавно, методично, добре планирано и неизбежно. НАШЕТО ЧАКАНЕ ВЕЧЕ Е ОПАСНО ЗА САМИТЕ НАС! Някои разбират това, други са безразлични. В идващата буря сме длъжни да определим мястото си , да направим избор и да бъдем живи.
  Р.ЧЕНАЛОВА

  1. ДУЛУ ,,ВМИРИСАНОТО,,ПРАВИТЕЛСТВО НА ,,/ПСЕВДО/ЕКСПЕРТИ,,КАРИЕРИСТИ,НАГАЖДАЦИ,СРЕБРОЛУБЦИ,,МАМИНИ СИНЦЕТА/ЛИМОНКИ,,,,ДЕВОИКИ/ПРОВАНСТУННИНГИ,И,,НОВИ,,МУТРИ,КОИТО,,,ЗАТРИХА,,БЬЛГАРИЯ!

 15. “There I was on a july morning
  I was looking for love
  With the strength
  Of a new day dawning
  And the beautiful sun…“

  1. ОК, разбираме,че си в Англия, може би. Но и много други сме в страни ,пръснати по света. Трябвали и ние да пишем на езика в които сме, едва ли, Имаме МАЙЧИН език и го ползваме, не се срамуваме от това.

  2. Да, това е неуважение към българския език, а и към българите, тъй като не сме длъжни да знаем английски език, нещо повече, дори и в САЩ, Индия, Канада и др. многонационални държави не е задължителен, а тук?? След като по конституция сме суверенна държава, някой се гордее, че се чувства вече васал ли??

  3. Следващия път, ако искате пишете и на испански, за да Ви разберат и останалите американци, а българите, специално за тях, скоро да очакват ли и китайски??… Нищо ново, „Криворазбрана цивилизация“.

  4. Стига с това чуждопоклонничество засрамете се а ако не си българин марш в Ирландия…

 16. България се управлява като колония. Логиката на колониалната администрация е целенасочено да лумпенизират, опростачват. Възможно ли е в една суверенна държава, две примерно германски фондации на партиите ХДС/ХСС да направят политическа партия и да я държат 11 години на власт. За ГЕРБ говоря, Борисов официално го призна, има го видеото в Ютюб. Тука целенасочено се унищожава образованието, целенасочено ни продават лоша храна, за да тровят и разболяват, целенасочено имаме лоши условия на живот, за да може най-кадърния човешки материал да се махне, да се реализира, щото им трябва там, не им трябва тук.
  В.Папазов, създател на БФБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *