« Върни се назад Публикувано на 09.11.2021 / 9:10

ЗАПИС НА ДЪРЖАВА НА ЗАПОВЕД! В ТОВА СМЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ! КОПАЕМ ДЪНОТО. ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ НЕ Е МЯРКА, НИТО QR КОДА МОЖЕ ДА ВИ ОПАЗИ, ТА АКО ЩЕ ДА СИ ГО ТАТУИРАТЕ НА ЧЕЛОТО

Запис на Държава на заповед!

В това сме се превърнали! Един човек, назначен, не избран, даже няма значение кой е той (представете си дори, че може да съм и аз), управлява живота на цялата държава в момента, чрез заповеди, които противоречат на Конституцията, на един куп международни конвенции, на правото на ЕС, на един куп закони и нормативни актове! Копаем дъното.

Със Заповед въвеждаме лични документи, които драстично ограничават всякакви човешки права, другите държави поне го направиха с гласуване в парламента и със закон. Някои не допуснаха това да стане и оставиха Зеления сертификат единствено като средство за по-лесно придвижване между държавите на ЕС, какъвто му е първоначалния замисъл или поне това е било обяснението дадено на евродепутатите при гласуване на Регламент /ЕС/ 2021/953.

И как да обясниш на хората, че Заповедта на министър подлежи на парламентарен  и съдебен контрол (парламент сега няма, значи и контрол няма), но докато не бъде отменена от съда като противоречаща на други актове от по-висока степен, тя си стои и си работи?

Как да обясня, че ако се обжалва тази заповед от хората и министърът сам я отмени, още преди да се е стигнало до там, съдът да преценява дали тя е законосъобразна или не, после колкото и да сте пострадали от тази заповед нямате право да търсите обезщетение за нанесените ви вреди?

Как да обясня, че този един единствен човек, без никой друг да може да му попречи, само с една Заповед,  за един месец може да въведе газови камери дори, ако поиска и да праща вътре всеки, който му е неудобен и тази заповед нито ще бъде отменена, нито ще бъде прогласена за незаконна, ако той я отмени преди съдът да го е направил?

Не знам дали хората разбират, какъв е проблемът на абсолютната власт, особено в ръцете на случайници?

Над него в момента е само Бог, както казваше едно време един наш главен прокурор. И няма никакво значение дали сте овапсани или не – никаква разлика няма, както и на никой не му дреме за вашето здрава, така както не им дремеше и преди две години.

Зелен сертификат не е мярка, а хартията не може да ви опази от нищо, нито QR кода, та ако ще да си го татуирате на челото.

Мариана Христова

«