Публикувано на 12.01.2022 / 21:17

ЗАМ.МИНИСТЪРЪТ НА ФИНАНСИТЕ – СЪДРУЖНИК В ГРУПАТА НА ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ.“КУРЕЛАЦИЯ“ СЪС СКРИТИ ПАНАМСКИ ДРУЖЕСТВА. „ПРОМЯНАТА“ НАЛИ НЕ Е ЗАБРАВА?!

Назначенията, които са встрани от прожектора.

Материал, който цели да насочи вниманието на заинтересовани и способни разследващи журналисти. Концентрацията на факти, задаването на въпроси би могло да доведе до хипотези и евентуално факти, които да „повдигнат“ завесата за „непросветеното“ българска общественост, която може би не подозира какво се случва (или се е случвало) пред очите и.

Сигурно е обаче, че съмненията трябва да се проверяват, обвиненията са  прерогатив на прокурори…, но обществото има право да вижда фактите.

Андрей Цеков – заместник министър на финансите, ресори  „Централизирано възлагане и обществени поръчки“,  „Методология на контрола и вътрешен одит“, „Държавни помощи и реален сектор“.

Назначение, което буди въпроси, ако не друго.

Още повече въпроси буди НЕСПОМЕНАВАНЕТО на основната референция, с която става „известен“ г-н Цеков. Г-н Цеков е дългогодишен ръководител, управител, съдружник (миноритарен) в групата на Главболгарстрой.

Всеки би могъл да направи справка в регистрите кога, на кои дружества, свързани с ГБС, е бил в управата или собствеността г-н Цеков.

Въпроси за журналисти и общество:

– Каква може да бъде причината да не се споменава тази важна референция?!?! Засега може само да гадаем.

– В качеството си на представляващ, на юрист и на доверено лице бил ли е г-н Цеков запознат със структурата на собствеността на ГБС във времето?

– Знаел ли е г-н Цеков, че основен собственик в ГБС е дружество регистрирано в Люксембург (преди 2018 г. Golden Cape, след 2018 GBS Luxembourg SPF което придобива/се слива с Golden Cape?

– Знаел ли е г-н Цеков, че собственик на Golden Cape са две дружества регистрирани в Панама (International business services inc. и Global services overseas inc.)?

– Известни ли са му били причините, които налагат тази структура на собствеността?

– Известни ли са му били и крайните собственици на двете панамски дружества?

– Собствениците на панамските дружества сменяли ли са се във времето?

– Интересно е да разберем, дали има „КУрелация“ между собствеността на скритите панамски дружества и успехите на дружеството в България в сферата на обществените поръчки?

– Каква е причината и от „квотата“ на кое строително дружество „попада“ г-н Цеков в Камарата на строителите в България?

– Възможно ли е „експерт“ като г-н Цеков, да не иска да се споделя неговата роля и съпричастност към едно от големите строителни дружества в страната?

– Промяната нали не е забрава?

– Възможно ли е водачите на „Продължаваме Промяната“ да не са запознати с автобиграфията и успехите в бизнеса на г-н Цеков?

Иван Иванев

Коментари 17 за
“ЗАМ.МИНИСТЪРЪТ НА ФИНАНСИТЕ – СЪДРУЖНИК В ГРУПАТА НА ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ.“КУРЕЛАЦИЯ“ СЪС СКРИТИ ПАНАМСКИ ДРУЖЕСТВА. „ПРОМЯНАТА“ НАЛИ НЕ Е ЗАБРАВА?!”

 1. Харвардските мошета и съпридружните им идват заредени с празни варели и бидони – за тях черпаците са малки и недостатъчни за изгребване на казана… :::)))

  Дааа…!!!

 2. Главбулгарстрой са едни от най-големите грабители в България !

  Заграбиха Аркутино и заградиха плажа с желЯзна ограда пробиваема само от танк .
  С помоща на кмета на Созопол завзеха брега край „Змийския остров“ остров и след като го „облагородиха“ тоест заляха с бетон издигнаха ваканционното селище „Св.Тома“ – дали кмета е получил нещичко …?

  Те са в основата (с подставени лица) в строежа на „подпорната стена“ – хотел на Алепу и др. и др. …

  1. Е затова и този са го сложили сега- да промени кражбите….Някъде в сайтовете пишеше , че брат му, близък на ГЕРБ и МВР – Мето Младен, се готвел да ръководи

 3. Поредния крадец – масон инфилтриран в промяната. Тези се оказаха много неподготвени от към кадри.

  1. И великия Джокер Ноле да питаш не може да ти помогне защото и него го оматаха като Тръмпета. Биг Фарма не прощава. Има за продан много още след цялата гръцка азбука

 4. И ако ядеш свинско не си ли канибал с потенциална доживотна присъда. Така че умната и внимавайте какво си хапвате тайно

 5. Човекът ли стана прасе или прасето стана човек. Ако се погледнем в огледалото ще открием отговора на загадката

 6. А сега си представете малки розови прасенца в европейска свинеферма. Задава се лют свински грип. Председателят на еврофермата решава да ги ваксинира всички защото му трябват живи за продан. Не ги пита искат ли или не.
  Трябват му. Ако не сработи ваксината – ще ги удавим с пяната и пак ще си завъдим прасенца. Гледали сме го много пъти в репортажите. Голяма работа – някакво си прасе.

 7. Някои не вярваха че България е от доста време КОРПОРАЦИЯ а ГРАЖДАНИТЕ и СЛУЖИТЕЛИ!!!
  Останаха още малко Отрасли за Приватизиране плюс Частната собственост на Гражданите и!!!
  Ще има ЗАНУЛЯВАНЕ преди Големият Рестарт!!!
  Някои във форума си мерят….!!!След малко няма да има какво да си мерите!!!

  1. Закона на Водата(парите), срещу Закона на Сушата 😉 . Пиша ви го от ден 1 от както почнах да пиша в Афера. Погледнете си „гражданските“ документи 😉 ???

   https://www.youtube.com/watch?v=AxDfBpcjKgs

   Слава богу открихте Америка накрая 🙂

    1. Реалния „идеолог“ на Матрицата е афроамериканка, не сестрите Уачковски, те са „екранизаторите“ на филма. Преди да имате добър филм се иска добър текст. Ето например макар режисьора на Дюна да е Вилньов, сценариста му е Хърбърт. И други са се пробвали, просто той има днешните цифрови технологии, които предишните са нямали. Но сценариста е един и същ – Хърбърт 😉 .

     https://etarena.org/star/sophia-stewart/ – а кой(или какво) и е дал идеята е по „езотерична“ тема 😉 .

     https://www.youtube.com/watch?v=WwO0CDYxyxc

     Точно и за това нашенските политичета са провал за власта над тях, не се справят нито с режисурата, оюе по малко имат смислен сценарии 😉 !

 8. панама, банана мама, лошо, всички трябва да са наясно, че има два вида офшорки, добри – бво+щата делауер и льоши, всички останали, които не са подчинени, или под-изпълнители на добрите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *