« Върни се назад Публикувано на 30.03.2022 / 16:42

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА ИЗВЪН ЗАКОНА! ПРОДЪЛЖАВА ДА Е СЪДРУЖНИК ВЪВ ФИРМА, ЗАРАДИ ЗАПОРИРАНИ ДЯЛОВЕ! НАЗНАЧЕН Е ЗА ЗАМ. МИНИСТЪР С ПОГАЗВАНЕ НА ЗАКОНА!

В началото на януари 2022 Стоян Новаков от „Продължаваме промяната“ е назначен за заместник министър на транспорта от министъра на транспорта Николай Събев.

Стоян Пенев Новаков притежава фирмата „Евразия лоджистикс“ с предмет на дейност „външно и вътрешно търговски сделки“ и е съдружник във фирмата „Джей енд ес консултанти“.

Стоян Новаков има наложени запори от:

56 983,08 лв. от Борислав Георгиев Щерев и Янина Бориславова Янева

112 189,24 лв. от Марийка Димитрова Атанасова

33 664,58 лв. от Банка ДСК.

Като длъжник са му запорирани дружествените дялове, като съдружник във фирмата „Джей енд ес консултанти“.

Така Стоян Новаков не може да бъде заличен като съдружник на фирмата преди да плати борчовете си и на практика продължава да бъде съдружник и управител в „Джей енд ес консултанти“, което пък абсолютно противоречи на закона да бъде назначен на висока управленска позиция, в случая – заместник министър на транспорта.

С назначаването му министър Николай Събев буквално е прегазил закона, а заместник министъра му Новаков на пракитка е извън закона.

АФЕРА разкри и че на Стоян Новаков като заместник министър на транспорта още не му е даден допуск за класифицирана информация. Защо не му e даден допуск трябва да отговори ДАНС.

Вместо ДАНС обаче, както винаги АФЕРА е на първа линия и ще им зададе следните въпроси:

Неиздаването на допуск до класифицирана информация има ли връзка с това, че Стоян Новаков пребивава през периода 1.02. 2020 -19.05.2021 г. във Франция?

Работата му там свързана ли е била с почистване на яхти, а впоследствие забъркал ли се е в трафик на наркотици, както и с източване на кредитни карти?

Стоян Новаков бил ли е задържан във Франция, заедно с още един българин – Христо? След като дава показания срещу авера си ли е пуснат от ареста?

Информацията на АФЕРА е както винаги вярна, сега остава ДАНС, правителството и Събев да дадат брифинг защо газят закона и защо са проспали и масивите на „европейските партньори“, в случая френските служби.

Afera.bg

«